Μαρία Πρωτοπαππά: Μοιράζομαι μαζί σας τις σκέψεις μου

0



Λίγο μετά το Πάσχα και αφού σας ευχηθώ και πάλι σε όλους χρόνια πολλά, θέλω να μοιραστώ μαζί σας μερικές σκέψεις, που όλες αυτές τις ημέρες ήταν στο μυαλό μου.

Ποιο είναι η σωστή σύνθεση ενός συνδυασμού;

Η πλήρης ανανέωση που συχνά-πυκνά αποτελεί αίτημα μεγάλου τμήματος της κοινωνίας ή ένα σωστό μείγμα νέων προσώπων και ανθρώπων, που εξυπηρετεί ταυτόχρονα και την ανανέωση αλλά και την αποτελεσματικότητα;

Αυτό το ερώτημα θέλω να το μοιραστώ μαζί σας.

Στα χρόνια της Εθνικής μας απαξίωσης όλοι οι θεσμοί έχουν εκπέσει και η πολιτική είναι είδος προς διωγμό από τους πολίτες και δίκαια τις περισσότερες φορές!

Είμαστε μέσα στα γρανάζια του συστήματος όπου επικρατεί ο «ισχυρός», χρησιμοποιώντας την εξουσία όπως τον βολεύει.

Οι κατέχοντες την δημοτική εξουσία κινούνται στο δόγμα, «διαίρει και βασίλευε», σταθερά επιτυχημένη στρατηγική διαχρονικά, εφαρμόζεται και συντηρείται από τους ασχολούμενους επαγγελματικά με την Αυτοδιοίκηση, προκειμένου με λαϊκισμούς, εκφοβισμούς, αυταρέσκεια και εξουσιολαγνεία, να αποσπάσουν την ψήφο των Δημοτών.

Να μην χάσουν την καρέκλα τους.

Η «Διατήρηση» της εξουσίας και η συσπείρωση γύρω από αυτήν φαντάζει, για διάφορους λόγους, ελκυστική και ωφελιμιστική.

Ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας όμως και πρέπει να το πώ, από την μία πλευρά θέλει νέα πρόσωπα, αλλά λίγο πριν μπεί στην κάλπη…ψηφίζει αυτούς που έχουν κάνει επάγγελμα τους δήμους.

Έτσι δεν συμβαίνει;

Αν κτίσεις ένα συνδυασμό μόνο με άφθαρτα παντελώς νέα πρόσωπα, οι ίδιοι που λένε για ανανέωση θα πουν:

«Μα δεν έχει κανένα βαρύ χαρτί..!!!» και το πιθανότερο είναι να σου γυρίσουν την πλάτη

Δεν πιστεύω στα «βαριά χαρτιά», πιστεύω όμως στην εμπειρία προσώπων που έχουν αποδείξει ότι είναι ικανοί, δεν πρόδωσαν τις ελπίδες των πολιτών και κινήθηκαν με ήθος στην δημόσια δράση τους.

Άσχετα τι πιστεύω εγώ, ένα πολύ κρίσιμο τμήμα ψηφίζει ή παρασύρεται από ονόματα που έχουν εκλογιμότητα, γιατί έχουν μάθει τον τρόπο να «μαζεύουν» σταυρούς.

Όπως βλέπετε μέχρι τώρα όχι μόνο έχω τολμήσει την ανανέωση αλλά εμπιστεύομαι απόλυτα, νέους ανθρώπους, που είμαι σίγουρη ότι με τις επιστημονικές γνώσεις τους, το μεράκι και τον ενθουσιασμό τους θα πάνε τον δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και πάλι στην κορυφή!

Μα θα μου πείτε δεν βλέπεις τι γίνεται γύρω σου;

Οι «μεταγραφές» δίνουν και παίρνουν, τα αζημίωτα deals, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα, τα “βαριά χαρτιά», σκέπτονται, συσκέπτονται και θα αποφασίσουν τι τους συμφέρει προσωπικά.

Βλέπω πολύ καλά τι γίνεται γύρω μου αλλά στο δικό μου μυαλό και την δική μου ψυχή υπάρχει κάτι που είναι πολύ πιο μεγάλο από αυτά.

Συγχωρέστε με για την προσωπική γραφή αλλά εγώ θέλω να αλλάξω τον δήμο.

Δεν θέλω να αλλάξει απλά ο δήμαρχος και να κάτσω στην καρέκλα του…

Θέλω να αλλάξω τον δήμο και όλα τα φαινόμενα που πληγώνουν τους σκεπτόμενους πολίτες, τους νέους στην ηλικία των παιδιών μου αλλά και τους ανθρώπους που χωρίς δόλο αγαπούν τον τόπο μας.

Θέλω να αλλάξω τον δήμο και όλες τις παθογένειες που τον έχουν κρατήσει πίσω από το μέλλον, να σταματήσει επιτέλους η ανθρωποφαγία, τα μικροσυμφέροντα που μπλοκάρουν τα πάντα.

Θέλω να πάω κάποια στιγμή σε ένα φημισμένο δήμο κάποιας πόλης της Ευρώπης και γεμάτη υπερηφάνεια , να πω:

« 𝚶 𝛅𝛊𝛋ός 𝛍𝛂ς 𝛐 𝛅ή𝛍𝛐ς 𝚲𝛐𝛖𝛕𝛒𝛂𝛋ί𝛐𝛖-𝚷𝛆𝛒𝛂𝛘ώ𝛒𝛂ς-𝚨𝛄ί𝛚𝛎 𝚯𝛆𝛐𝛅ώ𝛒𝛚𝛎 𝛆ί𝛎𝛂𝛊 𝛋𝛂𝛌ύ𝛕𝛆𝛒𝛐ς»

Με τους δοκιμασμένους θα μας δοθεί η ευκαιρία να κερδίσουμε στις εκλογές για να μπορέσουν οι λαμπροί νέοι μας να κάνουν πράξη τα όνειρα τους.

Το σωστό μείγμα είναι το μυστικό.

Όταν έχεις αρχές και δεν πουλάς την ψυχή σου στον διάολο, όταν έχεις κανόνες χρηστής συμπεριφοράς και όταν δεν πίνεις το μεθυστικό κρασί της εξουσίας, τότε παλαιότεροι και νεώτεροι, μπορούν να κάνουν μικρά και μεγάλα θαύματα.!

Λόγω επαγγέλματος ασφαλώς και πιστεύω στα θαύματα και προσεύχομαι για αυτά και ξέρω πολύ καλά ότι στην Αυτοδιοίκηση, το μεγαλύτερο θαύμα είναι να αξιωθείς να έχεις μαζί σου ανθρώπους της προσφοράς!

Και εγώ τους έχω, τους αναζητώ, τους βρίσκω και πορευόμαστε μαζί.

Υ.Γ. Ιντριγκες, μαχαιρώματα, δεύτερες σκέψεις, επετηρίδες και ανέξοδες υποσχέσεις,κάτω και πάνω στο τραπέζι, έγινε νομίζω κατανοητό, ότι δεν ταιριάζουν με την «Δύναμη Δημιουργίας» και όποιος δεν το έχει καταλάβει, καλύτερα να ψάξει αλλού.

Εμείς ΠΟΤΕ δεν θα γίνουμε…ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ.!

𝝡𝝰𝞀ί𝝰
Δημοσίευση: Απριλίου 20, 2023

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μαρία Πρωτοπαππά: Μοιράζομαι μαζί σας τις σκέψεις μου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator