Γ. ΔΕΔΕΣ: Προσλήψεις γιατρών σε όλη τη χώρα, καμία πρόσληψη στην Κορινθία

0



Προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη και πολλά ερωτηματικά η εξαίρεση του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου και των δομών υγείας του νομού Κορινθίας γενικότερα, από τις τελευταίες προσλήψεις γιατρών σε όλη τη χώρα που ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, ενώ πριν από λίγες ημέρες το Υπουργείο προκήρυξε και ενέκρινε περισσότερες από 850 μόνιμες θέσεις ιατρικού προσωπικού σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας όλης της χώρας, δεν ανακοινώθηκε καμία για το νομό Κορινθίας!

Αυτό συμβαίνει τη στιγμή που είναι διαπιστωμένη η έντονη υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, όπου καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες παθολογικού, χειρουργικού και εργαστηριακού τομέα, καθώς και στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας. Επιπλέον, σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους, λόγω υποστελέχωσης και ελλείψεων, αντιμετωπίζουν και τα Κέντρα Υγείας του νομού.

Η προκλητική αυτή εξαίρεση συνεπάγεται περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας για τους κατοίκους της Κορινθίας που αντιμετωπίζονται ως πολίτες ενός κατώτερου Θεού από το Κράτος των «αρίστων» και της επιτελικής ανικανότητας.

Είναι αυτονόητο χρέος όλων των θεσμικών φορέων και παραγόντων του νομού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όλων των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων και των συλλογικοτήτων του τόπου, να αναδείξουν το θέμα και να στηρίξουν τον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Κορίνθου και του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας.

Γιώργος Δέδες
Υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας



Δημοσίευση: Μαρτίου 14, 2023

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γ. ΔΕΔΕΣ: Προσλήψεις γιατρών σε όλη τη χώρα, καμία πρόσληψη στην Κορινθία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator