Ν. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Κατάληψη» της πλατείας Ελευθερίας από ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων

0




Είναι γνωστό σε όλους τους πολίτες, σε όλους μας, ότι σε κάθε πόλη, σε κάθε Κοινότητα, υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι που προορίζονται για χρήση των πεζών.

Επίσης είναι γνωστό ότι η Δημοτική αρχή του Δήμου Σικυωνίων υπηρετεί το δόγμα του μπάχαλου και της ασυδοσίας, με μοναδικό σκοπό την εξυπηρέτηση των εκλογικών της επιδιώξεων.

Όλοι οι Δημότες, άνδρες και γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας και κυρίως τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι και οι πολίτες με τις ιδιαίτερες ικανότητες χρησιμοποιούν τους χώρους αυτούς, για να απολαμβάνουν τη βόλτα τους, τον καφέ τους, τα ψώνια τους, με ασφάλεια χωρίς ενόχληση.

Στη πόλη μας δυστυχώς δεν υπάρχουν ιδιαίτερα πολλοί κοινόχρηστοι χώροι, γι αυτό όλοι μας οφείλουμε να τους προστατεύουμε και να σεβόμαστε τους συμπολίτες μας που τους χρησιμοποιούν και ιδιαίτερα τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Κατά πρώτον, πολλοί συμπατριώτες μας δυστυχώς χρησιμοποιούν με τα οχήματά τους, αυτοκίνητα, μοτοσυκλέτες, μοτοποδήλατα, ποδήλατα τους χώρους αυτούς και δεν αντιλαμβάνονται την ευθύνη που έχουν να τους προστατεύουν και να εφαρμόζουν τους κανόνες της οδικής συμπεριφοράς και κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων, όπως ορίζονται από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και άλλες διατάξεις.

Κατά δεύτερον, οι Υπηρεσίες που είναι από τον Νόμο εντεταλμένες, οφείλουν να εφαρμόζουν τις Διατάξεις του Κ.Ο.Κ. σ αυτούς που παραβιάζουν τις προαναφερόμενες διατάξεις.

Να υπογραμμίσω το γεγονός, εν όψει έλευσης της Άνοιξης και του καλοκαιριού, της «κατάληψης» της πλατείας Ελευθερίας, κυρίως τα Σ/Κ και τις αργίες, στο κέντρο της πόλης του Κιάτου, από ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα υγείας και προστασίας στα παιδιά και ιδιαίτερα των νηπίων που κινούνται με τους γονείς τους στην πλατεία.

Ιδιαίτερα να επισημάνω το γεγονός, μου το έχουν αναφέρει πολλοί γονείς, ότι εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι τραυματισμών και εγκαυμάτων για τα παιδιά και τα νήπια, σε περίπτωση πτώσης των προαναφερόμενων οχημάτων καθώς και σε περίπτωση που θα έρθουν σε επαφή με τις εξατμίσεις τους που έχουν υψηλές θερμοκρασίες.

Όλοι μας πλέον πρέπει να ευαισθητοποιηθούμε και να προστατεύουμε τους κοινόχρηστους χώρους και ιδιαίτεροι αυτοί που, πιστεύω δεν το κάνουν συνειδητά, δεν το πράττουν.

Ας αναλάβουμε πλέον όλοι μας δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση αυτή, ιδιαίτερα οι αρμόδιες υπηρεσίες, που σημαίνει πολιτισμός, σεβασμός στους Νόμους και στους συνανθρώπους μας.

Νικόλαος Ζαχαρόπουλος
Δημοσίευση: Μαρτίου 15, 2023

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ν. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ: «Κατάληψη» της πλατείας Ελευθερίας από ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών και μοτοποδηλάτων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator