ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΑΣ

0



Στην παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» , στον δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, βασική μας αρχή είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ύπαρξης ιδιωτικής αρχής υδάτων. Δεν υπάρχει αγορά υδάτων στην Ελλάδα.
Σε πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση με συνοπτικές διαδικασίες, λίγες μέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών, προβλέπεται η ίδρυση Ρυθμιστικής Αρχής Υδάτων, στην οποία περνά ο έλεγχος ύδρευσης και αποχέτευσης κατά παράκαμψη των επιταγών του Συντάγματος και αλλεπάλληλων αποφάσεων του ΣτΕ.
Το ζήτημα που προκύπτει με αυτή τη μεταβολή είναι ότι η υπαγωγή του ελέγχου ενός αγαθού κοινής ωφελείας, όπως το νερό, σε μια ρυθμιστική αρχή έχει νόημα, όταν η αγορά παροχής τού εν λόγω αγαθού ιδιωτικοποιείται και απελευθερώνεται.
Το νερό πρέπει να παραμείνει αυστηρώς δημόσιο αγαθό και οι δήμοι, οφείλουν ως τέτοιο να το διανέμουν όσο το δυνατόν φτηνότερο στους πολίτες τους.
Για τους Λουτρακιώτες το νερό είναι κάτι παραπάνω από αγαθό. Είναι η ιστορία αλλά και η ζωή της πιο γνωστής Λουτρόπολης της Ελλάδας.
Δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι το νερό του Λουτρακίου,τόσο το φυσικόπ όσο και το ιαματικό, θα το διαχειρίζεται οποιοσδήποτε άλλος φορέας από τον δήμο μας και τους πολίτες του.
Αυτό δεν μπορεί και δεν πρέπει να συμβεί!

ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ
Δημοσίευση: Μαρτίου 14, 2023
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: " ΜΑΡΙΑ ΠΡΩΤΟΠΑΠΠΑ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΑΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator