Β. ΧΟΥΣΕΛΑΣ: "ΟΤΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ... αναδεικνύουν την ανικανότητα της δημοτικής αρχής"

0



-Επειδή από πολίτες έχουμε γίνει καταναλωτές και δεν συμμετέχουμε ως ενεργά μέλη της κοινωνίας σε καμία διαδικασία που αφορά το μέλλον μας την ίδια την ζωή μας....φθάσαμε στο σημείο να αποφασίζουν πάντα άλλοι γιά εμάς...και ως δια μαγείας όλες αυτές οι αποφάσεις να είναι εναντίον των πολλών και υπέρ λίγων ισχυρών του χρήματος..
Η λύση στα σημερινά προβλήματά μας είναι μόνο μία και λέγεται ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Η απουσία συμμετοχής έχει μεταμορφώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε κεντρική ετεροδιοίκησηκαι και τους αιρετούς σε υπηρέτες της εκάστοτε κεντρικής εξουσίας.
Πρέπει εμείς ο λαός να γίνουμε πρωταγωνιστές των εξελίξεων,με οργάνωση από τα κάτω με εστίες αντίστασης και μέτωπα πάλης σε κάθε κλάδο ,σε κάθε χώρο δουλειάς σε κάθε πόλη ,γειτονιά και χωριό.
Η σημερινή δημοτική αρχή του δήμου μας όπως σχεδόν όλες από την εποχή των μνημονίων, ως μόρφωμα της κεντρικής εξουσίας καλείται να υλοποιεί όλες τις δεσμεύσεις προς την Ε/Ε και του "ταμείου ανάκαμψης" θυσιάζοντας τις λαϊκές ανάγκες στο βωμό του κέρδους των λίγων ,την ίδια ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά δεν μπορούν να βγάλουν τον μήνα...και τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων π.χ. στην ενέργεια ,τις μεταφορές,τα τρόφιμα,τα φάρμακα,σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο....
Την ίδια ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά υποφέρουν οικονομικά, η δημοτική αρχή του κ. Σταματόπουλου χωρίς καμία ντροπή αυξάνει, για την ακρίβεια διπλασιάζει τα δημοτικά τέλη με αφορμή κύρια την αύξηση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων που από 25 ευρώ ο τόνος πάει στα 152,20 ευρώ.
Μιλάμε για μια δυσβάσταχτη αντικοινωνική αύξηση που έχει ως αιτία την επί 15 χρόνια απαράδεκτη ανικανότητα και αδράνεια των δημοτικών αρχών σχεδόν όλης της Πελοποννήσου.Ανίκανες να βρουν λύση πετούσαν τα απορρίμματα σε ανεξέλεγκτες χωματερές σε διάφορα ρέματα. Στην συνέχεια λόγω ανικανότητας όπως είπαμε εκχώρησαν τα δικαιώματά τους στην περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία με την σειρά της μέσω διαγωνισμού τα ξεπούλησε στον Ιδιώτη (ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή Α.Ε.) Αλλά και ο ιδιώτης για να κάνει αυτή την επένδυση χρειάστηκε την δική μας οικονομική βοήθεια..!!! που ονομάζεται ΣΔΙΤ (Συν Χρηματοδότηση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) δηλαδή μέσω δημοσίου χρήματος (του φορολογούμενου) ο επενδυτής έχει τον απόλυτο έλεγχο στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο για 25 χρόνια...και φυσικά με τεράστιο δυσβάσταχτο κόστος για εμάς τα κορόιδα τους δημότες...
Οπως καταλαβαίνετε η ανικανότητα των δημοτικών αρχών μετέτρεψε ένα έσοδο που είναι τα απορρίμματα σε ένα μεγάλο κόστος..!!! και σήμερα χωρίς κανένα πρόβλημα ζητούν από τον Σικυώνιο δημότη να πληρώσει τα δικά τους λάθη .Αυτό δεν είναι μόνο τραγικό , αυτό ζητά την παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που διέπραξαν αυτό το ατόπημα ..μιά τιμωρία που θα έχει να κάνει με την πολιτική τους απαξίωση ως ένδειξη τουλάχιστον πως καταλάβαμε ποιός είναι ο πραγματικός ένοχος.
Η τραγική κατάντια της σημερινής τοπικής αυτοδιοίκησης μέσω υπουργικών αποφάσεων δίνει το δικαίωμα στην κάθε δημοτική αρχή και ενάντια σε απόφαση του ίδιου του δημοτικού συμβουλίου να μπορεί να πάρει μέσω της οικονομικής επιτροπής που έχει την πλειοψηφία (υπουργ.απόφαση) απόφαση για την αύξηση των δημοτικών τελών χωρίς να έχει και την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου...!!!! αυτό κι αν είναι δημοκρατία...αυτό κι αν δεν φέρνει τις τοπικές κοινωνίες χρόνια πίσω στις εποχές του ¨"αποφασίζω και διατάσσω" Ετσι ακριβώς έγιναν τα πράγματα και στον δήμο μας πέρασε η αύξηση των δημοτικών τελών...η οικονομική επιτροπή με την 350/2022 απόφασή της μειοψηφούντων των κ.κ. Μαστοράκη και Ζαχαρόπουλου αποφάσισε κατά πλειοψηφία την αύξηση των τελών επιβραβεύοντας την πλήρη ανικανότητά της.
Οι πλειοψηφούντες δημοτικοί σύμβουλοι της οικονομικής επιτροπής ήταν εκτός του δημάρχου οι κ.κ. Τσολάκος Γ.,Δομετίου Β, Μυττάς Ι., και Σωτηρόπουλος Ι.
Κλείνω το κειμενό μου αισθανόμενος τουλάχιστον ηθική ικανοποίηση έναντι των ψηφοφόρων μου αλλά και έναντι όλων των δημοτών του δήμου μας πως εγγράφως καταγγέλω όλη την απαράδεκτη διαχείριση της δημοτικής αρχής του κ. Σταματόπουλου αλλά και αυτή του κ. Τσουλούφα που μας οδήγησε στην σημερινή απαράδεκτη αύξηση των δημοτικών τελών.

με εκτίμηση
Βαγγέλης Χουσελάς
Δημοτικός σύμβουλος Σικυωνίων

Υ.Γ.
Αν αναρωτηθεί κάποιος τι έκανα εγώ 4 χρόνια ως δημοτικός σύμβουλος από το 2011-2014 για το τόσο σοβαρό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων θα του αναφέρω πως το τότε δημοτικό συμβούλιο με έθεσε πρόεδρο μιάς επιτροπής που θα προτείναμε στο δ.σ. την λύση του προβλήματος. Πράγματι η πρόταση της επιτροπής αν και πέρασε ομόφωνα από το δ.σ. και μιλούσε για ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων από τον ίδιο τον δήμο μας έμεινε κλειδωμένη στα συρτάρια του τότε προέδρου κ. Τάσου Λεονάρδου.
Επίσης υπάρχουν πάρα πολλά αντίγραφα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου που είμαι κάθετα αντίθετος στο ξεπούλημα των απορριμμάτων μας στην ΤΕΡΝΑ Α.Ε.
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 19, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Β. ΧΟΥΣΕΛΑΣ: "ΟΤΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ... αναδεικνύουν την ανικανότητα της δημοτικής αρχής""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator