Δήμος Σικυωνίων: Πρόσω ολοταχώς για την καταχώριση Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης «Λίμνη Στυμφαλία»

0






Στην κοινή προσπάθεια των οινοποιητικών επιχειρήσεων της περιοχής Στυμφαλίας συντάχθηκε ο δήμος Σικυωνίων προκειμένου να καταχωρηθεί ως Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη (ΠΓΕ) ο όρος «Λίμνη Στυμφαλία».

Ο δήμαρχος Σικυωνίων Σπύρος Σταματόπουλος από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία για την κατοχύρωση της ΠΓΕ βρέθηκε δίπλα στους οινοπαραγωγούς, στηρίζοντας το δίκαιο αίτημά τους και συμβάλλοντας με ουσιαστικές παρεμβάσεις στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο αυτό πριν λίγες μέρες, ο Σπύρος Σταματόπουλος, σε ειδική συνάντηση με τις οινοποιητικές επιχειρήσεις υπέγραψε και απέστειλε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης επιστολή υποστήριξης της αίτησης καταχώρισης της ΠΓΕ «Λίμνη Στυμφαλία».

Ο δήμαρχος Σικυωνίων αναφέρθηκε διεξοδικά στα πολλαπλά οφέλη και τα πολύπλευρα ευεργετήματα για τον τόπο, τα οποία θα προκύψουν από την καταχώριση της ΠΓΕ. Ειδικότερα, σημείωσε την περαιτέρω ώθηση που θα δοθεί στην αμπελοκαλλιέργεια και στην οινοποιία, στην αύξηση του εισοδήματος των καλλιεργητών και οινοπαραγωγών, στην διατήρηση νέων θέσεων εργασίας και την προσέλκυση νέων για την δραστηριοποίησή τους στα χωριά της περιοχής, αλλά και στην παράπλευρη ενίσχυση του εισοδήματος από την αύξηση της τουριστικής κίνησης καθώς ο οινοτουρισμός αποτελεί ένα σημαντικό στοιχείο ανάπτυξης του αγροτοτουρισμού.

Οι οινοπαραγωγοί με τη σειρά τους ευχαρίστησαν τον δήμαρχο Σικυωνίων για την στήριξη στο αίτημά τους και την αγαστή συνεργασία τόσων ετών, ενώ κοινή διαπίστωση και των δύο πλευρών αποτέλεσε η βεβαιότητα της αποδοχής του αιτήματος και η πολύπλευρη θετική συνεισφορά που θα έχει για την περιοχή στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της προστασίας του περιβάλλοντος.
Δημοσίευση: Ιουνίου 15, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δήμος Σικυωνίων: Πρόσω ολοταχώς για την καταχώριση Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης «Λίμνη Στυμφαλία»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator