ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ… ΘΡΥΨΑΛΑ

0Τα αδιέξοδα της διαχείρισης των σκουπιδιών – στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα έχουμε επισημάνει χρόνια τώρα και φυσικά δεν διαψευστήκαμε σε τίποτα από τις τότε προβλέψεις μας.

Από τις κακές και αλλοπρόσαλλες χωροθετήσεις , τα υψηλά και αδικαιολόγητα κοστολόγια μέχρι τον τρόπο συλλογής αφού « η διαλογή στην πηγή » είχε πάει περίπατο μαζί με την αδήριτη ανάγκη για σωστή αποκεντρωμένη διαχείριση.

Αντί αυτού η δήθεν και κατ’ ευφημισμό ολοκληρωμένη διαχείριση με 40% και βάλε υπόλειμμα είναι ανολοκλήρωτη διαχείριση και απέχει πολύ από την ολοκληρωμένη.

Ήταν οι επιλογές - καρικατούρα της απελθούσας Περιφερειακής Αρχής που σήμερα κόπτεται και …….θαυμάζει τα αδιέξοδα και των σκουπιδιών αλλά και τα δικά της αδιέξοδα.

Ας είναι !

Παρόλα αυτά το έργο έγινε όπως έγινε και σήμερα στο δια ταύτα η Σπάρτη βουλιάζει και πνίγεται στο σκουπίδι και η Περιφερειακή Αρχή ψάχνεται να βρει την κατάλληλη ….σίτα να διυλίσει τον κώνωπα !!!

Αστειότητες φυσικά ! Όταν μια πόλη κινδυνεύει από τους σωρούς των ατάκτως ειρημένων σκουπιδιών ! Όταν το θέμα της Δημόσιας Υγείας καθίσταται πλέον όλο και πιο πιεστικό , κάποιοι σφυρίζουν …… κλέφτικα !

Μια Σπάρτη βέβαια που έχει και αυτή τις ευθύνες της διαχρονικά , γιατί έφτασε στα σημερινά τραγικά αδιέξοδα, αλλά δεν είναι του παρόντος !

Προφανώς και τα σκουπίδια δεν μπορούν να …..ταξιδεύουν ακόμη στην Τριανταφυλιά της Ηλείας , αρκετά διευκόλυνε την κατάσταση μέχρι τώρα, θα πρέπει η Παλαιόχουνη να ανοίξει και για τα σκουπίδια της Σπάρτης!

Η Παλαιόχουνη σήμερα δέχεται τα σκουπίδια της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Αργολίδας. Τι περισσότερο κακό θα πάθει εάν και τα σκουπίδια της Σπάρτης οδηγηθούν εκεί, όταν μάλιστα υπάρχει και Υπουργική απόφαση που καλύπτει αυτή την μεταφορά για την κατάσταση της έκτακτης ανάγκης !

Τα πράγματα πλέον είναι και επιτακτικά και κρίσιμα. Όσο ο καιρός γίνεται πιο ζεστός τόσο η κατάσταση από άποψη δημόσιας υγείας θα γίνεται όλο και πλέον τραγική!

Η Περιφερειακή Αρχή θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για αυτή την ολιγωρία ! Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για διευθετήσεις γραφειοκρατικού χαρακτήρα !

Η Δημοτική Αρχή της Σπάρτης, οι θεσμικοί φορείς, ο ΦΟΔΣΑ θα πρέπει να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες ! Ούτε στιγμή για καθυστέρηση δεν υπάρχει !

Ειδικά δε ο Δήμαρχος της Σπάρτης ο εθισμένος σε «εποποιίες» κατά δήλωση του, ξέρει προφανώς τι πρέπει να πράξει …… «για να γυρίσει το παιχνίδι» . Όσο κρύβεται πίσω από τους καθ΄ ύλην Αντιδημάρχους μάλλον δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης της πόλης της Σπάρτης!

Και μετά να ακολουθήσει η αφυπνισμένη τοπική κοινωνία !!!

Εδώ και τώρα απομάκρυνση των σκουπιδιών από την πόλη!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥΛΟΚΕΦΑΛΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Υ.Γ. Εννοείται ότι στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο της Δευτέρας το ζήτημα των σκουπιδιών της Σπάρτης θα τεθεί ως θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης και θα συζητηθεί !
Δημοσίευση: Απριλίου 02, 2022

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ… ΘΡΥΨΑΛΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator