Η Κόρινθος τίμησε την απελευθέρωση του Ακροκορίνθου - ΒΙΝΤΕΟ

0


Β.Νανόπουλος: Σύμβολο των επαναστατημένων Ελλήνων η απελευθέρωση του κάστρου!

Μνήμες ιστορικές αναδύθηκαν σήμερα από τα τείχη του...Ήχοι παράδοσης ”έντυσαν" την παράδοση του!

"Ετούτο το κάστρο μας ανήκει" αντιλάλησε απ' άκρη σ' άκρη της επαναστατημένης Ελλάδας!

Ο Γέρος του Μοριά, ο Στρατηγός Θεόδωρος Κολοκοτρώνης παραλαμβάνει τον Ακροκόρινθο στις 26 Οκτωβρίου 1823.

"Η απελευθέρωση του κάστρου του Ακροκορίνθου αποτέλεσε σύμβολο του αγώνα των επαναστατημένων Ελλήνων. Τους έδωσε ελπίδα , προοπτική και περηφάνια να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια του Τούρκου που είχε όλα τα μέσα για να πολεμήσει" θα πει ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στις εκδηλώσεις τιμής για την απελευθέρωση, σήμερα το πρωί στο Κάστρο, έμπροσθεν της εικόνας του Αγίου Δημητρίου και της προτομής του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

"Τιμούμε τους αγωνιστές" συνέχισε "και τους δίνουμε Υπόσχεση να είμαστε άξιοι απόγονοι, ένδοξων προγόνων!"

Νωρίτερα το πρωί πραγματοποιήθηκε δοξολογία στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου εντός του κάστρου. Εν πομπή η εικόνα κατέβηκε στο χώρο της τελετής. Πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Κολοκοτρώνη από τις αρχές του τόπου. Η Φιλαρμονική του δήμου απέδωσε τιμές, καβαλάρηδες και μέλη πολιτιστικών συλλόγων αναπαρέστησαν έπειτα από πολλά χρόνια, την παράδοση του κάστρου. Παραδοσιακά τραγούδια από τον Παναγιώτη Λάλεζα συνόδευσαν τα δρώμενα.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν στην σκιά του Ναού του Απόλλωνα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια που υμνούσαν τα γεγονότα.

Πλήθος ανθρώπων και συλλόγων προετοίμασαν μαζί με το δήμο τις φετινές εκδηλώσεις, κάποιοι ταξίδεψαν και από πολύ μακριά!

Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!

Το χειροκρότημα των παρευρισκομένων, αρχών, πολιτών, μαθητών "σφράγισε" την επιτυχία τους και έβαλε ακόμα ψηλότερα τον πήχη για την επόμενη χρονιά!

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 27, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η Κόρινθος τίμησε την απελευθέρωση του Ακροκορίνθου - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator