Β.Νανόπουλος: Πήρε χρηματοδότηση και ξεκινά το νέο Μουσικό Σχολείο στην Κόρινθο

0




Η έγκριση της 2ης από τις 10 χρηματοδοτικές προτάσεις που κατέθεσε στοχευμένα, με σχέδιο και άρτια προετοιμασία ο Δήμος Κορινθίων στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, είναι πλέον γεγονός! Η Κόρινθος αποκτά Μουσικό Σχολείο που θα στεγάσει σε κατάλληλους και σύγχρονους χώρους 240 μαθητές αλλά και εκδηλώσεις υψηλού πολιτιστικού επιπέδου. Οι ανακοινώσεις έγιναν το μεσημέρι από το Δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γ,Γ του Δήμου Νεκτάριο Σπηλιόπουλο που έχει την εποπτεία του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Γιώργου Πούρου ο οποίος θα επιβλέψει την κατασκευή του σχολείου και βεβαίως της διευθύντριας του Μουσικού Σχολείου κ. Ειρήνης Καραπατά και αντιπροσωπείας καθηγητών και μαθητών που χαιρέτισαν με θέρμη την κατασκευή του νέου σχολείου, ενός σχολείου το οποίο βάσει μελέτης θα αποτελέσει πραγματικό στολίδι . «Το έργο που σήμερα ανακοινώνουμε είναι το μουσικό σχολείο της Κορίνθου. Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 11 εκ ευρώ, οι μελέτες είναι ώριμες και σε 2 περίπου χρόνια θα το αποδώσουμε σε χρήση σε 240 μαθητές. Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του θα είναι ότι καλλίτερο περιγράφεται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για το συγκεκριμένο είδος σχολείου και αναμένεται να φιλοξενήσει και υψηλού επιπέδου πολιτιστικές εκδηλώσεις στους χώρους του» ανέφερε ο Δήμαρχος στην εισήγηση του σημειώνοντας πως θα είναι στην παράδοσή του ένα σχολείο «κόσμημα» για ολόκληρη την Πελοπόννησο

Ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Νεκτάριος Σπηλιόπουλος αναφέρθηκε στην στοχευμένη και μεθοδική δουλειά που έχει γίνει σε όλες τις προτάσεις που έχουν κατατεθεί από πλευράς δήμου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» επισημαίνοντας πως η χρηματοδότηση των 11.002.520 ευρώ είναι η μεγαλύτερη που έχει δοθεί για σχολείο σε ολόκληρη τη χώρα.

Ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πούρος εξήρε την μελέτη του κυρίου Νίκου Στρατηγέα περιγράφοντας τις τεχνικές λεπτομέρειες της κατασκευής. «Το ΝΕΟ Μουσικό Σχολείο Κορίνθου, θα είναι τριώροφο, με τέσσερις στάθμες (Υπόγειο, Ισόγειο και δύο όροφοι). Έχει επιλεγεί η λύση ενός ενιαίου οικοδομικού όγκου, όπου στο κέντρο διαμορφώνεται χώρος Αίθριου για την επίτευξη της μέγιστης λειτουργικότητας καθώς και καλύτερου φυσικού φωτισμού και αερισμού του κτιρίου.»

· Στο υπόγειο διαμορφώνονται χώροι κύριας χρήσης, εργαστήρια, βιβλιοθήκη–αναγνωστήριο, χώρος εστίασης και αποδυτήρια σκηνής καθώς και χώροι βοηθητικής χρήσης, αποθήκες και χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων.

· Στο Ισόγειο διαμορφώνεται ο χώρος υποδοχής–φουαγιέ, ο χώρος της αίθουσας συναυλιών δυναμικότητας 367 ατόμων, αίθουσες διδασκαλίες, εργαστήρια, ειδικοί εκπαιδευτικοί

χώροι, χώροι υγιεινής ανδρών, γυναικών και ΑΜΕΑ, κυλικείο και ο χώρος του φύλακα.

· Στον Α’ όροφο αναπτύσσονται αίθουσες διδασκαλίες, ειδικοί εκπαιδευτικοί χώροι, γραφεία, ιατρείο–αναρρωτήριο καθώς και οι χώροι τεχνικών της αίθουσας συναυλιών.

· Στον Β’ όροφο χωροθετούνται χρήσεις που αφορούν στην άθληση των μαθητών, όπως το κλειστό γυμναστήριο, υπαίθριο γήπεδο, στεγασμένη επιφάνεια (υπόστεγο) για υπαίθρια άθληση και χώροι υγιεινής.

· Η υπόλοιπη επιφάνεια του δώματος διαμορφώνεται με την εφαρμογή φυτεμένου δώματος.

Η Διευθύντρια του σχολείου Ειρήνη Καραπατά ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του διότι όπως σημείωσε «δεν μένετε στα λόγια αλλά προχωράτε στα έργα, κι αυτό είναι ένα έργο που το έχουμε ανάγκη ως δήμος και ως νομός. Είμαι σίγουρη πως θα είναι στολίδι και θα συναγωνιστεί επάξια σχολικές δομές ακόμα και της Αττικής»

Οι εγκαταστάσεις του ΝΕΟΥ Μουσικού Σχολείου Κορίνθου θα είναι άρτιες, σύγχρονες, λειτουργικές, με όλες τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου Εκπαιδευτηρίου, καθώς οι προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής για την βελτίωση των υφιστάμενων σχολικών υποδομών αλλά και την δημιουργία νέων σχολικών μονάδων σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, είναι συνεχείς με μοναδικό γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας των κτιριακών εγκαταστάσεων για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, παρέχοντάς τους τις καλύτερες συνθήκες για μάθηση και διδασκαλία.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 27, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Β.Νανόπουλος: Πήρε χρηματοδότηση και ξεκινά το νέο Μουσικό Σχολείο στην Κόρινθο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator