ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ - ΒΙΝΤΕΟ

0
Β.Νανόπουλος: Αλησμόνητη ημερομηνία γενναιότητας η 28η Οκτωβρίου 1940

Με την συμμετοχή σχολείων, συλλόγων, φορέων και τμημάτων του Ελληνικού Στρατού ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η παρέλαση για την Εθνική μας Επέτειο στην Κόρινθο.

Οι αρχές του τόπου αλλά και πλήθος πολιτών παρακολούθησαν την παρέλαση και χειροκρότησαν θερμά τους παρελαύνοντες τιμώντας με τον τρόπο αυτό τον αγώνα και την θυσία των προγόνων μας.

Ο Δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος στο μήνυμα του έκανε λόγο για ημερομηνία αλησμόνητης γενναιότητας που θα μας διδάσκει πάντα.

«Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μια αλησμόνητη ημερομηνία γενναιότητας. Στέλνει παράδειγμα σε όλο τον κόσμο ότι οι Έλληνες, λίγοι τον αριθμό τότε, είπαν όχι σε μια υπερδύναμη που ήθελε, χωρίς μάχη, να κατακτήσει τη χώρα

Υπερασπίστηκαν την πατρίδα και αποδείχτηκαν άξιοι απόγονοι ενδόξων προγόνων. Εμείς σήμερα οφείλουμε να τους τιμούμε και αυτό κάνουμε

Και να συνεχίσουμε το παράδειγμα τους στην ειρηνική περίοδο που διανύουμε με σύμπνοια και ομόνοια να πετύχουμε αποτελέσματα που μας κάνουν υπερήφανους»

Νωρίτερα στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Αποστόλου Παύλου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορίνθου κκ Διονυσίου πραγματοποιήθηκε Δοξολογία. Ακολούθησε στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Δημοσίευση: Οκτωβρίου 29, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator