ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ: Όταν δεν έχεις ούτε μαντίλι για να κλάψεις...!!!

0"Τα μισά από τα προβλήματα δεν λύνονται

και τα άλλα μισά λύνονται μόνα τους.."
Σπ. Σταματόπουλος

Μετά το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη 14-16 Οκτωβρίου αισθάνομαι ακόμα πιό σοφός ως αυτοδιοικητικός. Έμαθα πράγματα που ούτε καν έχω αντιληφθεί ότι συμβαίνουν στους δήμους.. τουλάχιστον όχι στον δικό μας που χρόνια παρακολουθώ την πορεία του αφού συμμετέχω ενεργά ως δημοτικός σύμβουλος.

Έμαθα πως οι δήμοι βρίσκονται στην μετάβαση για μια " νέα ψηφιακή εποχή" !!! και πως η πόλη μου είναι μια "Μανθάνουσα έξυπνη πόλη" δηλαδή μία: Learning Smart City..για όσους ομιλούν την Ελληνική... επίσης άκουσα τον δήμαρχό μας να ζητά στην ομιλία του να γίνει ένα διεθνές συνέδριο νεολαίας στο Καστελόριζο (αν και ήθελε στην Μύκονο) ώστε η νεολαία να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στα προβλήματα της προστασίας του περιβάλλοντος αλλά και της κλιματικής αλλαγής.!!

Τον άκουσα να ζητά την θεσμοθέτηση Λυκείου 2ης ευκαιρίας και μπράβο του. Τον άκουσα να ζητά από την εκκλησία να επιτρέπει και πάλι την διεξαγωγή ιερών μυστηρίων στα ξωκλήσια ώστε να έχει ο δήμος μας εκκλησιαστικό τουρισμό.

Δεν τον άκουσα όμως να παίρνει θέση και να αντιδρά στην μετατροπή των δήμων σε κρατική υπηρεσία, σε μηχανισμό υλοποίησης της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής...

Δεν τον άκουσα να αντιδρά πως οι δήμοι γίνονται πλέον φορείς της εμπορευματοποίησης μιας σειράς υπηρεσιών που θα έπρεπε να είναι δική τους.
Δεν τον άκουσα να μιλά για προσλήψεις , επειδή μάλλον γνωρίζει πως ο νέος ρόλος των δήμων θα είναι αυτός του μηχανισμού ελέγχου ανάμεσα στους επιχειρηματικούς ομίλους που θα λυμαίνονται κάθε έργο (βλέπε ΣΔΙΤ)

Δεν τον άκουσα να αγωνιά για το ότι οι δήμοι δεν μπορούν να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες όταν πρέπει να διαχειριστούν ανάμεσα στα άλλα: Τους παιδικούς σταθμούς, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, τα δημοτικά γήπεδα, τις παιδικές χαρές, την πολιτική προστασία, τη διαχείριση των αδέσποτων σκύλων, τα δημοτικά κτίρια, το σύνολο της καθημερινότητας. 
Είμαι όμως σίγουρος πως γνωρίζει την απάντηση της κυβέρνησης εάν τις κοινωνούσε την αγωνία του.
Η απάντηση είναι ..αν δεν μπορείτε ως δήμος μην έχετε πρόβλημα υπάρχει ο εργολάβος..!! άσχετα αν οι νέοι φόροι και τα τέλη καθηλώσουν τα είδη εξαθλιωμένα νοικοκυριά. 
Όσο μεγαλώνει η φορολεηλασία για τα εργατικά λαϊκά νοικοκυριά, τόσο περισσότερα χρήματα θα αφαιρούνται από την χρηματοδότηση των δήμων. 
Η ηγεσία της ΚΕΔΕ αλλά και εσύ δήμαρχε εν μέσω οικονομικής ασφυξίας, αρκείστε σε ευχολόγια και αναζητάτε τα δικά μας χρήματα (ΚΑΠ) από τους πενιχρούς πόρους του "ταμείου ανάκαμψης" και τα όποια ευρωπαϊκά προγράμματα.

Πριν περάσει η τοπική αυτοδιοίκηση στην νέα ψηφιακή εποχή κ.δήμαρχε δεν περνάς μια βόλτα από τους άθλιους δρόμους της πόλης μας αλλά και των χωριών... δεν περνάς μια βόλτα μετά από μία βροχή από τους δρόμους να δεις τις λίμνες από τα όμβρια.. πριν μας κάνεις μια έξυπνη πόλη, δεν περνάς από τα χωριά να ρωτήσεις τους αγρότες για τα εισοδήματά τους, την παραγωγή τους και την άθλια πλέον θέση τους... γιατί μένεις άπραγος εσύ και όλη η ΚΕΔΕ στην ερημοποίηση της περιφέρειας, στη μη στήριξη του πρωτογενή τομέα και στο τεράστιο πρόβλημα της απουσίας επενδύσεων που θα μπορούσε να δημιουργήσει και θέσεις εργασίας;

Ποτέ δεν μπορεί να θεωρηθεί μια πόλη και ένας δήμος κ. δήμαρχε έξυπνος η αν θες Learning Smart City όταν δεν μπορεί να κλείσει τις γούβες στους δρόμους, όταν δεν μπορεί να προσφέρει καθαρό νερό σε όλους τους δημότες και να μαζέψει τα απορρίμματα...
Δεν βαριέσαι κ. δήμαρχε αυτά που σου αναφέρω δεν είναι προβλήματα , πρόβλημα είναι που θα γίνει το διεθνές φεστιβάλ - συνέδριο νεολαίας... αλλά μην στεναχωριέσαι ούτε γι' αυτό αλλά και για κανένα γενικά πρόβλημα διότι όπως είπες και εσύ στο βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη:

"Όλα ειπώθηκαν, όλα τα έχουμε ακούσει εδώ και χρόνια, αλλά να ξέρετε ότι τα μισά προβλήματα δεν λύνονται και τα άλλα μισά λύνονται μόνα τους..." !!!

(Δεν είναι τυχαίο πως σε αποκαλώ φαινόμενο..)

Με εκτίμηση
Βαγγέλης Χουσελάς
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 26, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΕΔΕ: Όταν δεν έχεις ούτε μαντίλι για να κλάψεις...!!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator