Στο μνημόσυνο της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος

0ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ & 40/ΝΘΗΜΕΡΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΗΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΙΑΣ ΨΑΡΡΑΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟ.

Στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου Βέλου λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος την Κυριακή, 22 Αυγούστου 2021, όπου και ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο της αδικοχαμένης Φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου.

Στον λόγο του ο σεπτός Ποιμενάρχης μας ερμήνευσε το Αποστολικό Ανάγνωσμα της Κυριακής, απόσπασμα από την Α΄ προς Κορινθίους Επιστολή του Αποστόλου Παύλου, τονίζοντας ότι, «Θεοῦ γάρ ἐσμεν συνεργοί· Θεοῦ γεώργιον, Θεοῦ οἰκοδομή ἐστε» (Α΄ Κορ. γ΄, 9)εμείς δηλαδή, είμεθα συνεργάτες στο έργο του Θεού, που καλλιεργεί και οικοδομεί τις ψυχές των πιστών. Έχοντας κατά νου αυτό, που ο Άγιος Παύλος γράφει στους προπάτορες μας, οφείλουμε ότι πράττουμε να το κάνουμε με φόβο Θεού και πάντοτε να «οικοδομούμε» κάθε τι υλικό και πνευματικό, πάνω στο ασάλευτο θεμέλιο της Πίστεώς μας, τον Σωτήρα μας Χριστό.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος ομίλησε με παρηγορητικούς λόγους προς την οικογένεια και τους γονείς της αδικοχαμένης φαρμακοποιού Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου ενώ προσέφερε στην οικογένεια μια εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας, ως και το βιβλίο με τις Δύο προς Κορινθίους Επιστολές του Αποστόλου Παύλου.

Μετά το πέρας του Ι. Μνημοσύνου ο Σεβασμιώτατος είχε για μια ακόμα φορά κατ᾿ ιδίαν συνάντηση και συζήτηση με τους γονείς και τους συγγενείς της μακαριστής Γαρυφαλλιάς.

Ας είναι αιωνία η μνήμη της!

Δημοσίευση: Αυγούστου 25, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στο μνημόσυνο της Γαρυφαλλιάς Ψαρράκου ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator