ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΓΓΑΣ: «Αυτό είναι το Κιάτο μετά από 11 χρόνια διακυβέρνησης του κ. Σταματόπουλου» - ΒΙΝΤΕΟ

0Πώς είναι η ζωή χωρίς νερό, ρεύμα και αποχέτευση στη περιοχή της Τραγάνας, στο Πάσιο, στην περιοχή της Τουρκογέφυρας; 
Άθλιες συνθήκες διαβίωσης που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των ρομά αλλά και των κατοίκων που γειτνιάζουν με τους παράνομους καταυλισμούς τους. Αυτό είναι το Κιάτο μετά από 11 χρόνια διακυβέρνησης του κ. Σταματόπουλου!
Τελικά τι θέλουμε στον Δήμο μας,  να μην υπάρχει επαφή τους Ρομά με την υπόλοιπη κοινωνία, τα μικρά παιδιά τους να μην πηγαίνουν σχολείο και οι ηλικιωμένοι - ανήμποροι, να μην μπορούν να μετακινηθούν και να τους βλέπουμε στα φανάρια της πόλης μας; 
Ζητούμε από τη Δημοτική αρχή να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας του πληθυσμού και να εκπονήσει σχέδιο μετεγκατάστασης τους ώστε μακροπρόθεσμα να εξευρεθεί μόνιμη λύση για το ζήτημα στέγασης των Ρομά στον Δήμο Σικυωνίων.
Παράλληλα από τις Αρχές που εποπτεύουν το Δήμο Σικυωνίων, ζητούμε να πραγματοποιηθεί έρευνα σε βάθος για το πως η κατάσταση έχει φτάσει σ' αυτό το σημείο. 
Γιατί η Δημοτική Αρχή εδώ και 11 χρόνια δεν έχει δαπανήσει ούτε  ένα ευρώ; Γιατί δεν έχει διεκδικήσει κανένα εθνικό ή κοινοτικό πόρο ώστε να  βελτιώθουν οι συνθήκες διαβίωσης των ρομά,  να εξαλείφθουν οι εστίες κοινωνικού αποκλεισμού τους και να εξασφαλίστει ταυτόχρονα η ακεραιότητα των περιούσιων των συνδημοτών μας και η κοινωνική ειρήνη στον Δήμο μας;
Συνειδητοποιούμε  σήμερα πως συνανθρωποί μας, κάτοικοι στην Ελλάδα του 2021, ζουν χωρίς πόσιμο νερό, χωρίς αποχετευτικό δίκτυο, χωρίς πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χωρίς πρόσβαση στην εκπαίδευση, χωρίς θέρμανση...χωρίς...χωρίς...
Η σημερινή φωτία θα μπορούσε να κάψει τον κεντρικό υποσταθμό της πόλης μας, ποιός έχει την ευθύνη; Ο Ρομά που κλέβει το ηλεκτρικό ρεύμα από την κολόνα της ΔΕΗ στον παράνομο καταυλισμό ή εγώ που μένω άπραγος και θεατής;
Η συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο...


Δημοσίευση: Ιουνίου 05, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΜΑΡΚΟΣ ΛΕΓΓΑΣ: «Αυτό είναι το Κιάτο μετά από 11 χρόνια διακυβέρνησης του κ. Σταματόπουλου» - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator