Νίκος Ταγαράς: «Η Διώρυγα αποκτά σύστημα 24ωρης παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης»

0



Εγκρίθηκε σήμερα το από το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας το έργο, προϋπολογισμού 300.000 €


«Η Διώρυγα της Κορίνθου αποκτά σύστημα παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης. Είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι το Πράσινο Ταμείο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά από αίτημά μου, χρηματοδοτεί με 300.000 € το απαραίτητο σύστημα που θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο και θα προειδοποιεί για πιθανές καταπτώσεις 24 ώρες το 24ωρο!

Η Διώρυγα της Κορίνθου, είναι γνωστό, ότι αποτελεί για εμένα προσωπικά, θέμα μείζονος προτεραιότητας! Η αποκατάστασή της συνολικά είναι εθνικό θέμα με σημαντικές οικονομικές και κοινωνικές διαστάσεις. Προχωράμε με αποφασιστικότητα και σταθερά βήματα για να καταστεί η Διώρυγα της Κορίνθου ασφαλής, σύγχρονη, ένας αναπτυξιακός πόλος διεθνούς εμβέλειας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Πράσινου Ταμείου να εντάξει στα χρηματοδοτικά του προγράμματα το έργο «Εγκατάσταση συστήματος διαχρονικής παρακολούθησης-έγκαιρης προειδοποίησης στη Διώρυγα Κορίνθου», προϋπολογισμού 300.000 €.

Ο κύριος Ταγαράς, να σημειωθεί ότι είχε προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε η διοίκηση του Πράσινου Ταμείου να πληροφορηθεί λεπτομερώς για την αναγκαιότητα εγκατάστασης ενός συστήματος παρακολούθησης και έγκαιρης ειδοποίησης στη Διώρυγα της Κορίνθου. Ειδικότερα, είχε καταστήσει σαφές ότι σε συνέχεια του φαινομένου των συνεχών καταπτώσεων των πρανών στη Διώρυγα της Κορίνθου και με δεδομένο ότι τίθεται σοβαρό ζήτημα ασφάλειας απαιτούνται άμεσες ενέργειες για την εξασφάλιση της ευστάθειας των πρανών και την έγκαιρη προειδοποίηση σε περίπτωση νέων πιθανών καταπτώσεων.

ΗΑπόφαση στη Διαύγεια:

https://et.diavgeia.gov.gr/decision/view/93%CE%A1%CE%9946%CE%A8844-%CE%9A%CE%93%CE%A8
Δημοσίευση: Απριλίου 21, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Νίκος Ταγαράς: «Η Διώρυγα αποκτά σύστημα 24ωρης παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator