ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Με πρωτοβουλία Ταγαρά η αποκατάσταση του Ισθμού της Κορίνθου

0Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά -στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων που συντονίζει- πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη για το μείζον θέμα της Διώρυγας Κορίνθου στα γραφεία της διοίκησης της Διώρυγας ΑΕ, στα Ίσθμια. Στόχος η επίσπευση των παρεμβάσεων και των διαδικασιών αποκατάστασης της ευστάθειας των πρανών, η χρηματοδότηση, η συνεχής παρακολούθηση, η έγκαιρη προειδοποίηση καθώς και η περίφραξή της.
 
Στη σημερινή 5η σύσκεψη που συντόνισε ο κ. Ταγαράς, συμμετείχαν και ο πρόεδρος της Διώρυγας Π. Παντελίδης, ο διευθύνων σύμβουλος Β. Ανδρικόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης, Τ. Γκιολής, ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας, Γ. Γκιώνης, ο καθηγητής ΕΚΠΑ και πρόεδρος του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος, Ευθ. Λέκκας, οι καθηγητές ΕΜΠ (εδαφοτεχνικοί) Μ. Καββαδάς και Β. Μαρίνος στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΝ, του ΕΑΓΜΕ, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Λουτρακίου και της Διώρυγας ΑΕ.

Άρση της επικινδυνότητας των πρανών - Αποκατάσταση

Ως πρώτο θέμα έθεσε ο κ. Ταγαράς την άρση της επικινδυνότητας που οφείλεται στην κατάπτωση των πρανών. «Δεν τίθεται θέμα αντιστήριξης, αλλά προστασίας της επιφάνειας των πρανών κάτω από τη στάθμη της θάλασσας (σε βάθος περίπου 8 μέτρων) όπου παρατηρούνται τα προβλήματα διάβρωσης. Τον ρόλο αυτόν τον έπαιζαν οι λίθινοι κρηπιδότοιχοι που δεν υπάρχουν πλέον στη θέση αυτή» είπε χαρακτηριστικά. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ήδη δρομολογείται χρηματοδότηση ύψους περίπου 9 εκατ. ευρώ.
 
Ν. Ταγαράς: «Μηχανισμός έγκαιρης προειδοποίησης από το ΥΠΕΝ – Πράσινο Ταμείο»

Με δεδομένο ότι τα ζητήματα επικινδυνότητας στη Διώρυγα είναι μείζονος σημασίας, ο κ. Ταγαράς προανήγγειλε ότι θα υπάρξει χρηματοδότηση – από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ειδικότερα από το Πράσινο Ταμείο «ώστε να κινηθεί η διαδικασία και να στηθεί γρήγορα ένας μηχανισμός παρακολούθησης και έγκαιρης προειδοποίησης της αστοχίας των πρανών, ξεκινώντας από την περιοχή που έχει επικινδυνότητα σήμερα».
 
Κατασκευή Περίφραξης

Ο κ. Ταγαράς αναφέρθηκε επίσης και στο 3ο έργο που πρέπει να γίνει, την κατασκευή της περίφραξης, συνολικού προϋπολογισμού 900.000 ευρώ. Τα χρήματα έχουν εξασφαλιστεί για να προχωρήσει γρηγορότερα το έργο.
 
«Το θέμα της Διώρυγας δεν αφορά μόνο την Κορινθία και συνολικά την Ελλάδα, αλλά είναι ένα παγκόσμια ξεχωριστό έργο», είπε ο κ. Ταγαράς, δηλώνοντας ότι οι συσκέψεις θα συνεχιστούν με στόχο την επιτάχυνση όλων των έργων.

Δημοσίευση: Ιανουαρίου 30, 2021

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Με πρωτοβουλία Ταγαρά η αποκατάσταση του Ισθμού της Κορίνθου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator