ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ): «ΥΠΟΠΤΟΣ» Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. ΣΔΡΑΛΗ

0



Ανοικτή επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Βέλου - Βόχας

Πρόθεση δική μου και φαντάζομαι όλων των αιρετών είναι ο Δήμος να είναι φερέγγυος και να καλύπτει τις υποχρεώσεις του απέναντι σε όλους του προμηθευτές του, εργολάβους κλπ.

Οφειλές των ετών 2008 και 2009 της ήδη υπό εκκαθάριση ΔΗΚΕΒ, ως διάδοχο νομικό πρόσωπο της πρώην ΔΑΕΒ Βέλου υπό την προεδρία Θεόδωρου Λαμπρόπουλου, παρατάθηκαν για μια δεκαετία από την Δημοτική αρχή Αννίβα Παπακυριάκου και εκκρεμούν ακόμα (γιατί άραγε;;), αφού δεν έχει ολοκληρωθεί η εκκαθάριση με ευθύνη Παπακυριάκου, παρά τις προεκλογικές του εξαγγελίες, ήδη από το 2010, για κάθαρση στην «αμαρτωλή» ΔΑΕΒ Βέλου του Θεόδωρου Λαμπρόπουλου.

Με ποιο γνώμονα άραγε γίνεται η επιλεκτική αναγνώριση και αποδοχή οφειλών που δεν έχουν εκκαθαριστεί;;;;

Επιδεικνύουν την ίδια σπουδή και στην αποδοχή οφειλών άλλων προμηθευτών ή γίνεται μόνο σε συγκεκριμένη εταιρεία κατ’ επιλογή του Δημάρχου;;

«ΥΠΟΠΤΟΣ» Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. ΣΔΡΑΛΗ.

1. Την 29η Οκτωβρίου 2020, ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΝΟΗ», Αθανάσιος Μανάβης, με την υπ’αριθμ. πρωτ. 9242/29-10-2020 αίτησή του, αιτήθηκε προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την παράδοση όλων των στοιχείων και εγγράφων για το θέμα, που συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο την 30η Οκτωβρίου 2020, σχετικά με την αναγνώριση και αποδοχή οφειλής ποσού 456.865,99 ευρώ, προς την εταιρεία ΠΙΣΤΕΥΟΣ Α.Ε, προκειμένου να ελέγξει την νομιμότητα της οφειλής της υπό εκκαθάριση ΔΗΚΕΒ Βέλου των ετών 2008 και 2009 και αν πράγματι ο συμβιβασμός και η κατάργηση των δικών αυτών είναι προς το συμφέρον του δήμου Βέλου –Βόχας και αυτό το ποσό των 456.865,99 ευρώ πρέπει να το πληρώσουν οι δημότες μας.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σδράλης, ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του Δημοτικού Συμβουλίου, ΑΡΝΗΘΗΚΕ την παράδοση εγγράφων, με αποτέλεσμα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι, την 30η-10-2020 (ημερομηνία συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου) να αναγκαστούν να ψηφίσουν ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟ!!!!!

2. Την 5η-11-2020 η ίδια αιτήθηκα με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 9474/5-11-2020 αίτηση μου την παράδοση των εγγράφων για το ανωτέρω θέμα, όπου με πληροφόρησαν ότι δεν υπήρχαν όλα τα έγγραφα, καθώς έλειπαν οι αγωγές της εταιρείας κατά του Δήμου.

3.Την 9η -11-2020, ζήτησα και πάλι τα έγγραφα και ο Πρόεδρος με ενημέρωσε ότι θα μου τα αποστείλει με mail. ΜΑΤΑΙΑ όμως.

4. Την 12η-11-2020 για άλλη μια φορά επισκέφθηκα το Δημαρχείο ζητώντας από τον κ. Σδράλη την παράδοση των εγγράφων, όπου για ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ, ανακοινώνοντας μου ότι θα έπρεπε να λάβω άδεια από το ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ!!!!!!!!!!!!!! και μάλιστα ότι αν εγκριθεί η αίτηση μου ότι θα τα παραλάβω εντός νομίμου προθεσμίας 10 έως 50 ημερών!!!!!! προφασιζόμενος ΑΣΤΕΙΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ για το αν είναι νόμιμο να λάβω αντίγραφα των εγγράφων, επιτρέποντας μου μόνο να διαβάσω τις αγωγές.

5.Την 13η-11-2020, ήτοι 15 ημέρες μετά την αρχική αίτηση, αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε με τον επικεφαλή του συνδυασμού στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, ο οποίος ΕΚΑΝΕ ΑΜΕΣΩΣ ΔΕΚΤΟ το νόμιμο αίτημα μας και με την υπ’αριθμ. πρωτ. 2789 εισαγγελική του παραγγελία προς την δημοτική αρχή, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Σδράλη και τον Αντιδήμαρχο οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών Τρωγάδη, έδωσε εντολή να μας παραδώσουν όλα τα σχετικά έγγραφα του ως άνω θέματος τα οποία ΑΡΝΟΥΝΤΑΝ να χορηγήσουν.

Τα έγγραφα τα παραλάβαμε στις 16-11-2020, ήτοι ΔΕΚΑΟΚΤΩ (18) ΗΜΕΡΕΣ μετά την αρχική αίτηση, με ΠΡΟΦΑΝΗ ΔΟΛΟ του Προέδρου την απώλεια δικονομικών μας δικαιωμάτων (προθεσμίες) για την νόμιμη προσφυγή μας κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τον έλεγχο της νομιμότητας της!!

Αυτή είναι η ΑΛΗΘΕΙΑ και μόνο η αλήθεια!!!!

ΑΚΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΟΕΔΡΕ κ. ΣΔΡΑΛΗ

Α) ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΡΝΗΘΗΚΕΣ την παράδοση των εγγράφων και ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕΣ να μας τα παραδώσεις. Δηλαδή μπορούσες και να μην συμμορφωθείς με την εισαγγελική παραγγελία;;;

Β) Εάν εσύ επέλεξες το Δημοτικό Συμβούλιο που εσύ προεδρεύεις να λειτουργεί με εισαγγελικές παρεμβάσεις και παραγγελίες είναι ΛΥΠΗΡΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ και αποτελεί ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Γ) Το ίδιο έννομο συμφέρον που έχεις εσύ, ο Δήμαρχος και έκαστος Αντιδήμαρχος, το ίδιο ακριβώς έννομο συμφέρον και δικαίωμα έχουν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι στην πρόσβαση, στην γνώση και παραλαβή των εγγράφων των δημοτικών υποθέσεων για κάθε υπόθεση του Δήμου και μάλιστα τουλάχιστον μία ημέρα πριν την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για θέματα που αφορούν την ημερήσια διάταξη. Αυτό διαπίστωσε και ο κ. Εισαγγελέας Κορίνθου.

Δ) Θα έπρεπε να γνωρίζεις τόσο εσύ, ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, όσο και οι υπηρετούντες δημοτικοί υπάλληλοι ότι «ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ» ως διοικητικό όργανο στο θεσμό της αυτοδιοίκησης ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, πολύ δε περισσότερο να αποφασίζει για το εάν εγώ ή οποιοσδήποτε δημοτικός σύμβουλος, θα λάβει γνώση των εγγράφων, για θέματα που συζητούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ε) Καλό είναι να περιοριστείς στα καθήκοντά σου ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, τηρώντας τον κανονισμό, και να μην σε απασχολεί η αναφορά του ονόματος της εταιρείας και του ποσού, το οποίο υπάρχει και στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ», αναφερόμενος και σε πιθανή πρόκληση ηθικής βλάβης της εταιρείας, εκτός και ΕΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΧΡΕΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΗΣ!!!!!

Καλό θα ήταν να ανησυχείς για την ΒΛΑΒΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ και μόνο!!

ΣΤ) Αναρωτιέμαι τι είδους συνάντηση έγινε την 29η-10-2020 στο γραφείο Δημάρχου με τους επικεφαλείς των παρατάξεων αφού στο φάκελο ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ!!! Οι αγωγές της εταιρείας κατά του Δήμου παραδόθηκαν στις 9-11-2020 στο Δήμο, ο οποίος ΔΕΝ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΕ αντίγραφα αυτών στο φάκελό του. Πώς είναι δυνατόν να αρκεί προφορική ενημέρωση για να πειστεί Δημοτικός Σύμβουλός, ΧΩΡΙΣ ΜΕΛΕΤΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ να ψηφίσει αναγνώριση και αποδοχή από τον Δήμο, ποσού ύψους 456.865,99 ευρώ;;

Εσένα προφανώς η προφορική ενημέρωση σε κάλυψε.

ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΔΡΕ κ. ΣΔΡΑΛΗ

--Υπάρχει στο φάκελο βεβαίωση του εκκαθαριστή ως του μοναδικού νομίμου εκπροσώπου της υπό εκκαθάριση ΔΗΚΕΒ για το ύψος της οφειλής ποσού 456.865,99 ευρώ που αναγνώρισε και αποδέχθηκε ο Δήμος;

--Είναι ΒΕΒΑΙΑ και ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΗ η απαίτηση;

--ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΒΕΒΑΙΩΝΕΙ;

--Υπάρχει γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου ή έστω ενός Δικηγόρου για το εάν ο συμβιβασμός και η κατάργηση της δίκης είναι ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ του Δήμου μας;;

--Η εισήγηση του Δημάρχου καλύπτει τη ΒΕΒΑΙΩΣΗ του εκκαθαριστή και την ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ του νομικού;;

--Επειδή διατείνεσαι σε συνεντεύξεις ότι ο συμβιβασμός είναι προς όφελος του Δήμου, ΠΟΙΟΣ το βεβαιώνει;;

--Η Δημοτική Αρχή εκτελεί χρέη ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ, ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ και ΔΙΚΑΣΤΗ;

--ΕΧΕΙΣ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ για τα ανωτέρω κ. Πρόεδρε;;

Και όπως λέει μια παροιμία: όχι όπως ήξερες αλλά όπως βρήκες!

ΘΑ ΣΑΣ ΤΑΡΑΞΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ

Με εκτίμηση

Μαρία Δημητρίου
Δημοτική Σύμβουλος της Παράταξης
«ΝΕΑ ΠΝΟΗ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 27, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (ΒΕΛΟ-ΒΟΧΑ): «ΥΠΟΠΤΟΣ» Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ κ. ΣΔΡΑΛΗ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator