ΙΔΩ ΠΟΥΛΙΤΙΧΝΕΙΟ.....

0



Η ΕΡΤ και κάποια ακόμα κανάλια μας δείχνουν τα πλάνα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και καλά κάνουν.

Μας δείχνουν συνεντεύξεις από κάποιους πρωταγωνιστές των γεγονότων, εκείνη την εποχή και καλά κάνουν

Το Πολυτεχνείο, άσχετα από το ποιοι το υποκίνησαν και για ποιους λόγους, παραμένει μια σημαντική στιγμή της γενιάς μας, γιατί ο απλός φοιτητής ή εργάτης που μπήκε μέσα να φωνάξει και να διαμαρτυρηθεί, δεν ήξερε ούτε από πολιτικές ίντριγκες, ούτε από κομματικούς σχεδιασμούς, ούτε τις σκοτεινές ενέργειες της Χούντας του Ιωαννίδη.

Όμως θα ήθελα να δω και μερικά ακόμα πλάνα....

Ας πούμε, τη Μαρία Δαμανάκη, ως μέλος του Δ,Σ, του Ιδρύματος Πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό, με ετήσια εισοδήματα πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Ας πούμε τον Κώστα Λαλιώτη, Θείον Βρέφος του ΠΑΣΟΚ, να διαφεντεύει τα τεκταινόμενα του ΠΑΣΟΚ και τα Δημόσια Έργα της Ελλάδας επί πολλά χρόνια.

Ας πούμε, τόσους άλλους πολιτικούς που επί 45 χρόνια εξαργύρωναν τις (πολλές φορές πέτσινες) αγωνιστικές τους περγαμηνές, για θέσεις, οφίτσια, μισθούς, συμμετοχές σε ιδρύματα και λάδια....πολλά λάδια! Πολιτικούς που ξεκίνησαν από τα πατρικά τους σπίτια στο Περιστέρι, τη Δραπετσώνα ή τη Νίκαια για να καταλήξουν σε βίλες της Εκάλης, του Ψυχικού ή του Διονύσου.

Ναι, να γιορτάζεται το Πολυτεχνείο για τους απλούς φοιτητές και εργάτες, αυτούς που μετά την 17η Νοεμβρίου 1973 χάθηκαν στην ανωνυμία, που δεν βγήκαν μπροστά να διεκδικήσουν τιμές και δόξες, αλλά συνέχισαν τις ζωές τους σαν άνθρωποι της βιοπάλης, προσπαθώντας να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους.

Και τώρα, αυτοί που γιορτάζουν το "άλλο" Πολυτεχνείο, το φαντασιακό, τους αποκαλούν ειρωνικά "νοικοκυραίους".

Όμως, σε αυτούς τους "νοικοκυραίους" ανήκει το Πολυτεχνείο, γιατί ήταν οι μόνοι που διαδήλωσαν όχι για το τομάρι τους ή το κόμμα τους, αλλά γι αυτό που πίστευαν.

Ιδω Πουλιτιχνείο!!

(τελικά το Μαράκι αποδείχτηκε η πιο ακριβοπληρωμένη εκφωνήτρια στην Ιστορία του ραδιοφώνου.... έβγαλε εκατομμύρια με 2-3 ωρίτσες εκπομπής....μπράβο της!!)



ΙΔΩ ΠΟΥΛΙΤΙΧΝΕΙΟ..... Η ΕΡΤ και κάποια ακόμα κανάλια μας δείχνουν τα πλάνα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου και καλά...

Δημοσίευση: Νοεμβρίου 16, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΙΔΩ ΠΟΥΛΙΤΙΧΝΕΙΟ....."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator