Δήμος Κορινθίων: Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών σε 4 σχολεία

0Ο Δήμος Κορινθίων θα λειτουργήσει από τον Σεπτέμβριο του 2020 τέσσερα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) μέσα στα δημοτικά σχολεία

1ο Δημοτικό Σχολειό Κορίνθου, 3ο Δημοτικό Σχολειό Κορίνθου, 10ο Δημοτικό Σχολειό Κορίνθου και 11ο Δημοτικό Σχολειό Κορίνθου

Σκοπός του προγράμματος είναι να δοθεί η ευκαιρία στα παιδιά Νηπιαγωγείου και Δημοτικού σχολείου, ηλικίας από 5 έως 12 ετών, να αποκτήσουν τον δικό τους χώρο έκφρασης, επικοινωνίας και δημιουργίας, σε ασφαλές και υγιεινό περιβάλλον, απελευθερώνοντας παράλληλα χρόνο στις μητέρες των παιδιών, είτε εκείνες εργάζονται είτε βρίσκονται σε κατάσταση αναζήτησης εργασίας, κατά τις απογευματινές ώρες.

Στόχος μας, η μετάδοση γνώσεων, η προσφορά πλούτου ερεθισμάτων, που θα εξάψουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα των παιδιών.

• Το παιχνίδι

• Η βιωματική μάθηση

• Η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών

• Η αγάπη για τον φυσικό τρόπο ζωής

• Η εκγύμναση της σκέψης και του σώματος

• Η αυτονομία

• Η φαντασία

• Η διαθετική προσέγγιση της γνώσης

• Η χαρά

Η συμμετοχή είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ για τους γονείς που έχουν επιλεγεί ως δικαιούχοι πρόσθετης αξίας τοποθέτησης (voucher) από την ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης) στο πρόγραμμα ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ 2020-2021.

Οι αιτήσεις είναι ηλεκτρονικές και πραγματοποιούνται με τους κωδικούς TAXIS της μητέρας στη διεύθυνση www.eetaa.gr (όπου στην ιστοσελίδα πάνω δεξιά αναγράφει ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ 2020-2021).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι μητέρες, εργαζόμενες ή άνεργες.

Τα εισοδηματικά κριτήρια έχουν ανακοινωθεί στην πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ

Στα γραφεία του Κέντρου Κοινωνικής Πολίτικης του Δήμου Κορινθίων μπορούμε να σας βοηθήσουμε να συμπληρώσετε την αίτηση και για τα ΚΔΑΠ και για τους παιδικούς σταθμούς

Χρειάζεστε τους κωδικούς TAXIS και τα ΑΦΜ της οικογενείας

Οι δραστηριότητες ενδεικτικά είναι

Παιχνίδια ανάπτυξης δεξιοτήτων

Κουκλοθέατρο

Χορός

Ζωγραφική (Εικαστικά και Θεωρία της Τέχνης)

Χειροτεχνίες

Κατασκευές

Πειράματα

Παιδική βιβλιοθήκη

Παραμύθι

Ρομποτική και πολλά άλλα

ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Αδειμάντου 22, 20100 Κόρινθος
Τηλ: 27410 25717 Fax: 27410 76454
Email: kkpdimkor@gmail.com
Δημοσίευση: Ιουλίου 21, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Δήμος Κορινθίων: Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών σε 4 σχολεία "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator