ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ "ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΡΟΣ" ΚΑΙ "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ"

0ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΡΟΣ ΚΑΙ ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ

Ως εκπρόσωποι δημοτικών παρατάξεων πήραμε την πρωτοβουλία να προτείνουμε στο Δήμο ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ αλλά και στη Κυβέρνηση μέσω του Δήμου μας μερικά ενδεικτικά μέτρα που θα βοηθήσουν τους συμπολίτες μας αλλά και τις επιχειρήσεις και επαγγελματίες, όχι μόνο να ανταπεξέλθουν σε τούτη τη πανδημία που πλήττει όλη την οικουμένη, αλλά να βοηθήσει και στη συνέχεια για την σταδιακή επαναφορά στην ομαλότητα μετά τη λήξη της καραντίνας. Ο Δήμος μπορεί να γίνει ασπίδα προστασίας των πολιτών απέναντι στην υγειονομική και οικονομική κρίση.

Καλούμε όλες τις παρατάξεις του δήμου μας να προτείνουν μέτρα ώστε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τους Κορίνθιους και Κορίνθιες που έχουν άμεση ανάγκη.

1. Στήριξη των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που ανεστάλη η δραστηριότητά τους ή μειώθηκε δραστικά ο τζίρος τους, με μη είσπραξη δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού ως τέλος του χρόνου και αντικατάσταση των δημοτικών αυτών εσόδων από ενίσχυση των ΚΑΠ.

2. Απαλλαγή τελών για κατάληψη κοινόχρηστων χώρων με τραπεζοκαθίσματα κλπ για ένα εξάμηνο .

3. Επαναφορά του προγράμματος των 100 δόσεων για χρεώσεις των πολιτών στο δήμο και δημοτικές επιχειρήσεις.

4. Να θεσμοθετηθούν οι απαλλαγές των πολιτών από τροφεία Παιδικών Σταθμών για όσο διάστημα παραμένουν κλειστοί, από εισφορές μελών ΚΑΠΗ, από δίδακτρα στη Φιλαρμονική κλπ

5. Αναστολή είσπραξης των δημοτικών τελών ύδρευσης αποχέτευσης από τη ΔΕΥΑΚ για όλους τους καταναλωτές μέχρι τέλος του 2020 και μη βεβαίωση-είσπραξη των τελών ύδρευσης για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που ανεστάλη η δραστηριότητά τους ή μειώθηκε δραστικά ο τζίρος τους.

6. Επαναφορά της ρύθμισης των 100 δόσεων για όλους.

7. Αναστολή πληρωμής ενοικίων δημοτικών καταστημάτων που ανεστάλη ολικώς ή μερικώς η λειτουργία τους από τα μέτρα για την μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020 και πρόβλεψη ρύθμισης εξόφλησης μέχρι 24 μήνες από την λήξη της κρίσης.

8. Τα σχολικά γεύματα που τώρα δεν δίνονται στα σχολεία, να δίνονται σε συμπολίτες μας που χρήζουν βοήθειας σίτισης.

9. Το κοινωνικό παντοπωλείο να εξακτινωθεί σε όλο το Δήμο και να γίνει άμεσα προμήθεια τροφίμων για όλο το έτος και διανομή σε εβδομαδιαία βάση

10. Δαπάνες που προορίζονται για τα ΚΑΠΗ , όπως εκδρομές και συνεστιάσεις, μέχρι η κατάσταση να επανέλθει στην κανονικότητα, να κατευθυνθούν στην διανομή τροφίμων και συσσιτίων στους ανήμπορους πολίτες.

11. Μέσα Ατομικής Προστασίας άμεσα σε όλο το προσωπικό των Δήμων και εφαρμογή του Ιατρού Εργασίας σε πραγματική βάση. Ολόσωμη Φόρμα μιας χρήσης, γάντια μιας χρήσης, μάσκα μιας χρήσης, υγρό σαπούνι και αντισηπτικό.

12. Το έκτακτο δώρο Πάσχα να δοθεί και στους εργαζόμενους των ΟΤΑ, που εντάσσονται στις κατηγορίες βαρέων εργασιών, κυρίως στην Υπηρεσία Καθαριότητας.

13. Στελέχωση των υπηρεσιών καθαριότητας και κοινωνικών δράσεων (Βοήθεια στο Σπίτι, Κοινωνικές Δομές) με προσλήψεις προσωπικού και όχι συμβάσεις παραχώρησης σε ιδιώτες.

14. Να γίνει πρόσληψη μέσω ΟΑΕΔ με προγράμματα 8μηνης διάρκειας για την κάλυψη των αναγκών των δομών αυτών, ιδίως με το πρόγραμμα 29-54..

15. Δημιουργία μόνιμου Δημοτικού Υπνωτηρίου για τη στέγαση των άστεγων του Δήμο

16. Επέκταση ένταξης νέων δράσεων του Βοήθεια στο Σπίτι με θεσμική κατοχύρωση για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των ανήμπορων πολιτών, που δημιουργήθηκαν από την αντιμετώπιση της πανδημίας και αντίστοιχη κρατική χρηματοδότηση για τη στελέχωση με κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές, οδηγούς

17. Ψηφιοποίηση πλέον όλων των διαδικασιών και υπηρεσιών στη σχέση πολίτη-δήμου για να ελαχιστοποιηθεί η υποχρέωση παρουσίας σε οποιοδήποτε δημοτικό χώρο. Άμεσα δωρεάν χρήση δημοτικού δικτύου WiFi σε όλο το Δήμο Κορινθίων/

18. Θεσμική Συνέργεια των υπηρεσιών των Δήμων με τις ΤΟΜΥ για την πρωτοβάθμια υγειονομική κάλυψη των πολιτών και την ενημέρωση τους.

19. Χρηματοδότηση για πρόσληψη ιατρικού προσωπικού με στόχο τη συνταγογράφηση χρόνιων νοσημάτων με σκοπό την αποσυμφόρηση των νοσοκομείων και άμεση στελέχωση των Διευθύνσεων Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειών, ειδικά με επόπτες υγείας.

20. Κάλυψη του κόστους αύξησης των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ προς τις ΔΕΥΑ. Η αύξηση του ενεργειακού κόστους από την αύξηση του ρεύματος μπορεί να φθάσει μέχρι και 20% και να επιβαρύνει την οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑ.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ - ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 09/04/2020

ΟΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ                     ΠΟΡΕΙΑ ΕΜΠΡΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ                          ΜΑΡΙΟΣ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση: Απριλίου 10, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ "ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΡΟΣ" ΚΑΙ "ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ""

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator