Ξέρεις ρε ποιος είμαι εγώ;

0



ΣΠΑΡΤΙΑΤΗΣ

Εγώ είμαι βουλευτής.
Κύριε, κάνουμε έναν έλεγχο, θέλω τα έγγραφά σας.
Δεν ξέρεις ποιος είμαι εγώ;

Γράφει ο Σπαρτιάτης

Αυτός ήταν ο διάλογος που έλαβε χώρα ανάμεσα στο Γιάνη Βαρουφάκη και τον αστυνομικό που έκανε τους ελέγχους στο λιμάνι της Αίγινας. Και αμέσως μετά ο πρώην υπουργός συνέχισε την πορεία του και έφυγε, αγνοώντας επιδεικτικά τον αστυνομικό, χωρίς να του δείξει, φυσικά, τα χαρτιά του.

Η απάντηση του αρχηγού του Μέρα25 για το περιστατικό αυτό ήταν ότι στην Αίγινα είναι η μόνιμη κατοικία του, δεν πήγαινε στο εξοχικό του όπως γράφτηκε, και η μετακίνησή του έγινε επειδή είχε μεταβεί στη Βουλή για να παραστεί σε συνεδρίαση.

Δε θα σχολιάσω το γεγονός ότι ο ζάμπλουτος κ. Βαρουφάκης, που φωτογραφιζόταν με τη σύζυγό του στο σπίτι τους στην Ακρόπολη, ισχυρίζεται στα σοβαρά ότι πήγε στην Αίγινα επειδή δεν είχε που να μείνει στην Αθήνα. Έστω ότι το δεχόμαστε πως για τους δικούς του λόγους έχει επιλέξει να διαμένει αυτή την περίοδο εκτός Αθηνών, παρόλο που τα επαγγελματικά του καθήκοντα είναι στην Αθήνα.

Το ίδιο πρόβλημα με αυτόν, της μετακίνησης για τη Βουλή, προφανώς το έχουν όλοι οι βουλευτές επαρχίας. Όσοι εξ’ αυτών διαμένουν στην επαρχία μετακινούνται με τον ίδιο τρόπο για τις συνεδριάσεις της Βουλής. Γιατί μόνο με το Γιάνη Βαρουφάκη προέκυψε τέτοιο ζήτημα;

Γιατί αρνήθηκε να περάσει έλεγχο από τον αστυνομικό; Θεώρησε πλέον τόσο δύσκολο να του δείξει την αστυνομική του ταυτότητα; Ή μήπως το θεώρησε εξευτελιστικό και υποτιμητικό, γιατί θεωρεί εαυτόν υπεράνω του νόμου; Του έχει πει κανείς ότι η βουλευτική ιδιότητα τον καθιστά παντοδύναμο και υποχρεώνει τους αστυνομικούς να του υποκλίνονται;

Φυσικά δεν περιμέναμε αυτό το περιστατικό για να καταλάβουμε ποιος είναι ο χαρακτήρας του Βαρουφάκη. Είναι ένας εγωκεντρικός νάρκισσος που θεωρεί εαυτόν υπεράνω όλων, και περνιέται για τρομακτικά έξυπνος. Το ξέραμε αυτό, το έχει πολλές φορές αποδείξει εμπράκτως. Τι να πρωτοθυμηθώ, τις εμφανίσεις του με δερμάτινα και μοτοσικλέτα στο Μέγαρο Μαξίμου; Που στηνόταν με το κινητό στις κάμερες όταν πήγαινε να ψηφίσει στο δημοψήφισμα, για να δει όλος ο κόσμος ότι του ζητάνε συνέντευξη; Που φωτογραφιζόταν με τη σύζυγό του να τρώνε γαρίδες μπροστά στην Ακρόπολη; Για να μην αναφερθούμε στα κατορθώματά του στο Eurogroup, που κατάφερε με την εγωπάθειά του να γίνει ο πρώτος υπουργός στην ιστορία που τον πέταξαν έξω από τη συνεδρίαση.

Είναι ωραίο όμως που έγινε και αυτό το περιστατικό. Να μας θυμίζει όχι μόνο τον προσωπικό του χαρακτήρα, αλλά και την υποκρισία του ιδεολογικού χώρου που υποτίθεται εκπροσωπεί.

«Ξέρεις ποιος είμαι εγώ». Το ύψιστο δείγμα παλαιοκομματισμού και νοοτροπίας άλλων εποχών, από έναν εκπρόσωπο υποτίθεται της νεωτερικότητας, της ανατροπής κοκ.

«Ξέρεις ποιος είμαι εγώ». Νομίζω όλοι διακρίνουμε σε αυτή τη φράση το πνεύμα ισότητας και δικαιοσύνης που διαπερνά την αριστερά από άκρη σε άκρη.

«Ξέρεις ποιος είμαι εγώ». Ναι ξέρουμε. Είσαι ένας εγωπαθής νάρκισσος που νομίζει ότι ο κόσμος περιστρέφεται γύρω από αυτόν. Είμαι σίγουρος ότι περισσότερο ενοχλήθηκες από το ενδεχόμενο να μη σε ήξερε ο αστυνομικός παρά επειδή σου ζητήθηκε έλεγχος.
Δημοσίευση: Απριλίου 11, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ξέρεις ρε ποιος είμαι εγώ;"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator