Ο ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ ΛΕΝΙΝ ΜΕ ΠΕΡΟΥΚΑ

0Η μεγάλη επανάσταση του 1917. Η Ρώσικη. Μεγάλη η Γαλλική επανάσταση το 1789, μεγάλη επίσης και η Ρωσική, η Οκτωβριανή, που ξεκίνησε τούτο το μήνα, σα σήμερα στις 25. Μήπως, όμως, δεν ήταν επανάσταση η μπολσεβίκικη που ανέτρεψε το καθεστώς του τσάρου. Και, μήπως λανθασμένα χαρακτηρίζεται ιστορική, αφού στην πραγματικότητα δεν άλλαξε κάτι.

Ο τσαρισμός αντικαταστάθηκε από τον σοβιετισμό, Η μοναρχία από την δικτατορία. Την κομματική χούντα, που ενδιαφερόταν μονάχα για την παράταση της εξουσίας της και το τελευταίο που την απασχολούσε ήταν να εφαρμόσει την ιδεολογία του κομουνισμού. Στο όνομα, όμως, της μεγάλης ιδέας και στον πόλεμο του καπιταλισμού στήθηκε ένα στυγνό ρουφιανικό- αστυνομικό κράτος με δολοφονίες, εξορίες των αντιφρονούντων, Όχι αντικομουνιστών, αλλά κομματικών, συντρόφων, στελεχών του κόμματος και λειτουργών του κράτους.

Και γιατί να την πεις «επανάσταση» την Οκτωβριανή του 1917 όταν δεν ξεσηκώθηκε ο λαός. Ούτε οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, αλλά το παιχνίδι κέρδισε η συντριπτική μειοψηφία των μπολσεβίκων. Χάρη στον φαλακρό (πράκτορα της Γερμανίας;) Βλαδιμίρ Λένιν.

Το τριήμερο ταξίδι με τραίνο από Ζυρίχη στην Πετρούπολη, μέσω Γερμανίας του αρχηγού των μπολσεβίκων και αργότερα του αρχηγού της Σοβιετικής Ένωσης, το οργάνωσε η Γερμανία. Κοινά συμφέροντα, θα πεις. Κοινές επιδιώξεις. Να κερδίσει τον πόλεμο η Γερμανία. Να χάσει τον πόλεμο η Ρωσία του τσάρου, διότι μόνο έτσι θα διευκολύνονταν η Ρωσική «επανάσταση».

Την επιτυχία του ξεσηκωμού στην Ρωσία ήθελε η Γερμανία. Την υπονόμευση, τη διάλυση τον τσαρικού καθεστώτος. Το ίδιο και ο Λένιν, ο δαιμόνιος αυτός άνθρωπος που οργάνωνε και το πως θα καπελώσει την επιτυχία της «επανάστασης».

Τι θα έγραφε η Ιστορία, αν την παραμονή τον ξεσηκωμού, στις 24 Οκτωβρίου 1917, η αστυνομία της Πετρούπολης συνελάμβανε τον περουκάκια, τον μεταμφιεσμένο Λένιν; Δεν του έδωσαν σημασία, τον πέρασαν για ένα χαμένο κορμί, έναν μπεκρή που κυκλοφορούσε χωρίς λόγο στο δρόμο.

Δημοσίευση: Απριλίου 15, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο ΜΕΘΥΣΤΑΚΑΣ ΛΕΝΙΝ ΜΕ ΠΕΡΟΥΚΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator