ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Άμεση έναρξη εργασιών περιφράξεως της διώρυγας

0Μετά το τραγικό περιστατικό που συνέβη στην περιοχή του Ισθμού και συγκεκριμένα σε παντελώς αφύλακτη περιοχή του που κατέληξε στον αδόκητο θάνατο ενός 14χρονου παιδιού, ανήμερα τη Μεγάλη Πέμπτη, παρεμβήκαμε την εταιρεία διώρυγας Κορίνθου, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, την περιφέρεια Πελοποννήσου, τους δήμους Κορινθίων και Λουτρακίου και ζητήσαμε την άμεση έναρξη εργασιών περιφράξεως της διώρυγας ιδιαίτερα στα σημεία γειτνίασης με οικισμούς, τις οδικές και σιδηροδρομικές γέφυρες.
Η περίφραξη αυτή έχει ζωτική πλέον σημασία για την ασφάλεια των κατοίκων , των επισκεπτών κλπ του Ισθμού και του μοναδικού αυτού τεχνικού έργου και δεν πρέπει να αναβληθεί με οποιεσδήποτε δικαιολογίες.
Ήδη, με ευθύνη των εκάστοτε διοικήσεων της διώρυγας και των κυβερνήσεων που τις διόριζαν, οδηγηθήκαμε στον θάνατο ενός παιδιού, θάνατος που μπορούσε να είχε αποφευχθεί εάν υπήρχε η στοιχειώδης πρόνοια, η οποία άλλωστε προβλέπεται και από τον αστικό κώδικα.
Ζητήσαμε επίσης την φύλαξη των γεφυρών και ιδίως της πεζογέφυρας του βιολογικού καθαρισμού των δήμων Λουτρακίου και Κορινθίων με μόνιμο προσωπικό και την προστασία των αρχαίων και νεωτέρων μνημείων που είναι στην περιοχή της διώρυγας.
Σε κάθε περίπτωση, προέχει Η προστασία της ανθρώπινης ζωής και έως και σήμερα πολύ ελάχιστα φαίνεται να έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτή, σύμφωνα και με εκτενή ρεπορτάζ του ηλεκτρονικού τύπου της Κορινθίας και της χώρας.
Πραγματικά είναι πρωτοφανές, ένα τόσο μοναδικό τεχνικό μνημείο πού βρίσκεται στα όρια του νομού Κορινθίας και το οποίο θα μπορούσε να γίνει πηγή πλούτου, έχει παρατηθεί στην τύχη του από όλες τις κυβερνήσεις και από την τοπική αυτοδιοίκηση (δημοτική και περιφερειακή), με αποτέλεσμα να υπάρχει το σημερινό θλιβερό αποτέλεσμα.
Δεν μπορεί να σπαταλώνται μικρά ή μεγάλα ποσά σε έργα αμφίβολης έως και βλαπτικής για το περιβάλλον αξίες και κατευθύνσεως και να εγκαταλείπονται στην τύχη τους πολύτιμες από όλες τις απόψεις υποδομές της Κορινθίας.

Κόρινθος 21/4/2020

Με εξουσιοδότηση ΔΣ

Ο γραμματέας
Αναστάσιος Μηλιώτης
Δημοσίευση: Απριλίου 21, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: " ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Άμεση έναρξη εργασιών περιφράξεως της διώρυγας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator