Επίθεση της BILD στην Κίνα. Ζητάει 149 δισεκατομμύρια. Την χαρακτηρίζει ντροπή του κόσμου

0




Μια άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της Κίνας εξαπέλυσε η γερμανική εφημερίδα Bild, απαιτώντας από την κυβέρνηση του Xi Jinping να πληρώσει 149 δισεκατομμύρια ευρώ στη Γερμανία.

Ο αρχισυντάκτης της μεγαλύτερης εφημερίδας της Γερμανίας της Bild ξεκίνησε την Πέμπτη (16/4) μια πλήρη μετωπική επίθεση στον πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping για την αποτυχία του καθεστώτος του να πει την αλήθεια για το ξέσπασμα του κορονοϊού και τις μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που πραγματοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Συγκεκριμένα, απαίτησε τουλάχιστον 149 δισεκατομμύρια ευρώ από το κινεζικό κράτος.

Σε άρθρο του με τίτλο “Τι μας οφείλει η Κίνα”, ο Julian Reichelt, ο διακεκριμένος αρχισυντάκτης της Bild, έγραψε στον Jinping ότι “Η πρεσβεία σου στο Βερολίνο με χρωστάει μια απάντηση στην ερώτηση αν η Κίνα πρέπει να πληρώσει για την τεράστια οικονομική ζημιά που προκάλεσε ο κορωνοϊός παγκοσμίως.

Απευθυνόμενος στον Κινέζο πρόεδρο, ο Γερμανός συντάκτης έγραψε:

«Εσείς, η κυβέρνησή σας και οι επιστήμονες σας έπρεπε να γνωρίζουν πολύ καιρό ότι ο κορωνοϊός είναι εξαιρετικά μολυσματικός, αλλά αφήσατε τον κόσμο στο σκοτάδι γι’ αυτό. Οι κορυφαίοι ειδικοί σας δεν απάντησαν όταν οι δυτικοί ερευνητές ζήτησαν να μάθουν τι συνέβαινε στη Γουχάν. Ήσουν πολύ περήφανος και πολύ εθνικιστής για να πεις την αλήθεια, την οποία ένιωσες ότι ήταν εθνική ντροπή.

Παρακολουθείτε τα πάντα, κάθε πολίτη, αλλά αρνείστε να παρακολουθείτε τις άρρωστες αγορές στη χώρα σας.

Κλείνετε κάθε εφημερίδα και ιστότοπο που είναι επικριτικός στην πολιτική σας, αλλά όχι τους πάγκους όπου πωλείται η σούπα νυχτερίδας.

Δεν παρακολουθείτε μόνο τους ανθρώπους σας, τους θέτετε σε κίνδυνο – και μαζί τους, τον υπόλοιπο κόσμο.

Η επιτήρηση είναι άρνηση της ελευθερίας. Και ένα έθνος που δεν είναι ελεύθερο, δεν είναι δημιουργικό. Ένα έθνος που δεν είναι καινοτόμο, δεν επινοεί τίποτα.

Γι’ αυτό έχετε κάνει τη χώρα σας παγκόσμιο πρωταθλητή στην κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Η Κίνα πλουτίζει με τις εφευρέσεις άλλων, αντί να τις επινοεί μόνη της.

Ο λόγος για τον οποίο η Κίνα δεν καινοτομεί και δεν εφευρίσκει είναι ότι δεν αφήνετε τους νέους στη χώρα σας να σκέφτονται ελεύθερα.

Η μεγαλύτερη επιτυχία εξαγωγής της Κίνας (που κανείς δεν ήθελε να έχει, αλλά που ωστόσο έχει πάει σε όλο τον κόσμο) είναι ο κορονοϊός.

Πριν από τον κορονοϊό η Κίνα ήταν γνωστή ως κράτος επιτήρησης.

Τώρα, είναι γνωστή ως κράτος παρακολούθησης που μολύνει τον κόσμο με μια θανατηφόρα ασθένεια.

Αυτή είναι η πολιτική σας κληρονομιά».

Η εφημερίδα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Γερμανία υπολόγισε ότι η Κίνα χρωστάει στη Γερμανία 149 δισεκατομμύρια ευρώ για ζημιές από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Bild η αποζημίωση ανέρχεται σε 1.784 ευρώ ανά άτομο, εάν το ΑΕΠ της Γερμανίας μειωθεί κατά 4,2%.


Σε απάντηση, η εκπρόσωπος της πρεσβείας της Κίνας, Tao Lil, δημοσίευσε μια ανοιχτή επιστολή προς τον Bild στα γερμανικά στον ιστότοπο της πρεσβείας δηλώνοντας ότι:

«Παρακολουθήσαμε την αναφορά σας σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού γενικά και την εικαζόμενη ενοχή της Κίνας.

Εκτός από το γεγονός ότι θεωρούμε ότι είναι πολύ άσχημο να κατηγορούμε μια χώρα για μια πανδημία που πλήττει ολόκληρο τον κόσμο και στη συνέχεια να αναφέρει δήθεν χρέη της Κίνας στη Γερμανία, το άρθρο αγνοεί ορισμένα ουσιαστικά γεγονότα.

Πολλές χώρες που αγωνίζονται τώρα με το COVID-19 είχαν χρόνο να προετοιμαστούν για τη διασυνοριακή εξάπλωση του παθογόνου ιού, αφού η Κίνα ανέφερε την εξάπλωσή του σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας».

Στη συνέχεια της επιστολής η εκπρόσωπος της πρεσβείας της Κίνας κατηγόρησε τον αρθρογράφο για ξενοφοβία και εθνικισμό.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η επίθεση της Bild στην Κίνα ήταν η αιτία για να συστρατευτούν κι άλλοι.

Το Σάββατο, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προειδοποίησε ότι η Κίνα θα πρέπει να αντιμετωπίσει συνέπειες εάν ήταν «εν γνώσει της υπεύθυνη» για την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, ειδικά εάν έλεγε ανοιχτά ψέματα σχετικά με την προέλευση του θανατηφόρου ιού.

Υπενθύμισε ότι και ο ιός SARS έχει δραπετεύσει από υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις στο Πεκίνο πολλές φορές.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι η Κίνα θα μπορούσε να είχε σταματήσει τον ιό πριν ξεκινήσει έτσι ώστε να μην υποφέρει ολόκληρος ο κόσμος εξαιτίας αυτού.

Εάν ήταν λάθος, ένα λάθος είναι ένα λάθος.

Αλλά αν ήταν εν γνώσει τους υπεύθυνοι, τότε θα πρέπει να υπάρχουν συνέπειες, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος.

Αγωγή 20 τρισ. δολαρίων κατά της Κίνας από αμερικανούς δικηγόρους
Τη μεγαλύτερη αγωγή στην νομική ιστορία του πλανήτη κατέθεσε ομάδα αμερικανών δικηγόρων κατά της Κίνας ζητώντας αποζημίωση 20 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, ποσό που υπερβαίνει το ΑΕΠ της Κίνας.

Οι δικηγόροι υποστηρίζουν ότι ο κορονοϊός είναι βιολογικό όπλο που παρήγαγαν οι κινεζικές αρχές.

Ο Larry Klayman και η Ομάδα Freedom Watch μαζί με την εταιρεία Texas Buzz Photos έχουν καταθέσει αγωγή κατά της κινεζικής κυβέρνησης, του Κινεζικού στρατού, του Ινστιτούτου Ιολογίας του Wuhan, του Ινστιτούτου Ιολογίας του Wuhan Shi Zhengli και του στρατηγού Chen Wei του κινεζικού στρατού.

Κατηγορούν την Κίνα ότι προκάλεσε τον θάνατο παγκοσμίως, για τρομοκρατική επίθεση, για συνωμοσία και σχεδιασμένη επίθεση κατά της ανθρωπότητας.

Υποστηρίζουν ότι ο ιός είχε απελευθερωθεί από το Ινστιτούτο Virology Wuhan.

Οι ενάγοντες δήλωσαν ότι ο ιός COVID-19 “σχεδιάστηκε” από την Κίνα για να σκοτώσει μαζικά ανθρώπους.

Τα βιολογικά όπλα απαγορεύτηκαν το 1925 και ως εκ τούτου ένα τέτοιο βιολογικό όπλο είναι ένα όπλο μαζικής καταστροφής που σχετίζεται με την τρομοκρατία, ανέφερε η αγωγή.

Η αμερικανική ομάδα επικαλείται πολλές αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης, οι οποίες επικεντρώθηκαν σε ένα εργαστήριο μικροβιολογίας στην Κίνα που χειρίστηκε προηγμένους ιούς, όπως ο νέος κορωνοϊός – στο Wuhan.

Οι καταγγέλλοντες ισχυρίστηκαν πως η Κίνα χρησιμοποιούσε πρωτόκολλα εθνικής ασφάλειας.

Ο Klayman και οι ενάγοντες ισχυρίστηκαν επίσης ότι οι Κινέζοι γιατροί και οι ερευνητές που μίλησαν για τον κορονοϊό και «έθεσαν το συναγερμό στον έξω κόσμο διεθνώς» έχουν σιωπήσει.

Πρόσθεσαν ότι ο στρατηγικός Chen Wei γνωρίζει όλα τα βήματα του ιού, ενώ τους ξέφυγε και δεν πρόλαβαν να ετοιμάσουν εμβόλιο αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι μπορεί να υπάρχει κάποια φόρμουλα.

Υποστήριξαν επίσης ότι όλοι οι κατηγορούμενοι συνεργάζονταν για τη διαιώνιση της «διεθνούς τρομοκρατίας».

Οι ενάγοντες τόνισαν ότι ενώ ο κορωνοϊός είναι βραδείας δράσης και αργής διάδοσης για να χρησιμοποιηθεί εναντίον στρατού μιας χώρας, «σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιηθεί ενάντια στον πληθυσμό ενός ή περισσοτέρων από τα εχθρικά έθνη της Κίνας, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες».

Οι Αμερικανοί ενάγοντες ζήτησαν επίσης τη διεξαγωγή δίκης με τους κινέζους κατηγορούμενους.

Δημοσίευση: Απριλίου 20, 2020

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Επίθεση της BILD στην Κίνα. Ζητάει 149 δισεκατομμύρια. Την χαρακτηρίζει ντροπή του κόσμου"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator