Στο ΕΣΠΑ το ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΟΣ

0Έγινε χθες, Τετάρτη 13 Νοεμβρίου, συνάντηση με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας Γιώτα Κασίμη, τον πρόεδρο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρο Μπένο, την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Αθηνά Κόρκα, τον προϊστάμενο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας Νίκο Σιδηρόπουλο και τον πρόεδρο της Κοινότητας Κιάτου Τάσο Λεονάρδου, όπου εξετάστηκε η πορεία εργασιών στο Αρχαίο Θέατρο Σικυώνος.
«Οι εργασίες στο Αρχαίο Θέατρο αποκαλύπτουν σταδιακά αυτό που, όλοι εμείς που πιστέψαμε σ’ αυτό το έργο, είχαμε από την αρχή φανταστεί ότι συνέβαινε. Τα ευρήματα ενισχύουν την άποψή μας ότι η αρχαία Σικυώνα ήταν ένα σημαντικό πολιτιστικό, οικονομικό, καλλιτεχνικό και γεωπολιτικό κέντρο και το θέατρο αποτελεί ένα από τα πολυτιμότερα στοιχεία αποκάλυψης ενός παρελθόντος σχετικά άγνωστου μέχρι σήμερα. Πρόθεσή μας είναι το αρχαίο θέατρο να μην παραμείνει ένα αποστεωμένο αρχαιολογικό τεκμήριο, αλλά με την αποκάλυψη και διατήρησή του να ενταχθεί και πάλι στο πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου μας, ως ένας φωτεινός σηματοδότης που ποιοι είμασταν και ποιοι συνεχίζουμε να είμαστε. Να δούμε και πάλι ηθοποιούς και καλλιτέχνες στην ορχήστρα του, και να αποτελέσει το ίδιο το μνημείο μια ζωντανή και συνάμα δυναμική υπενθύμιση των αξιών του ευ ζειν. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, να διεκδικούμε και να προσφέρουμε.
Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Σικυωνίων ανέλαβε την εκπόνηση μελετών για να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ».
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 14, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στο ΕΣΠΑ το ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΙΚΥΩΝΟΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator