Μετά την Συρία έρχεται η σειρά της Ελλάδας

0
Μύθοι και αυταπάτες σχετικά με την Τουρκία

Ενώ η Τουρκία κινείται στρατιωτικά, σαρώνοντας περιοχές της Συρίας και πραγματοποιώντας γενοκτονία εναντίον των Κούρδων, η Ελληνική κοινή γνώμη αλλά και οι "αναλυτές" σε μεγάλο βαθμό αντιλαμβάνονται την κατάσταση μέσα από παραπλανητικές εκτιμήσεις και αναγνώσεις γύρω από τα γεγονότα.

Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και την προεδρική εκλογή στην Τουρκία ένας μεγάλος θόρυβος ξεκίνησε που ήθελε την πτώση του Ερντογάν, την οικονομική καταστροφή και την διεθνή απομόνωση της Τουρκίας. Όλα αυτά, δεν επιβεβαιώθηκαν αλλά αντίθετα διαψεύστηκαν ηχηρά.

α. Η Τουρκία ενεργεί επίθεση μεγάλης κλίμακας, χωρίς να υπάρχει καμία αντίδραση. Στο Συμβούλιο Ασφαλείας ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ρωσία συμφώνησαν καν στην φραστική καταδίκη της πολεμικής της δράσης. Άρα, η περιβόητη «απομόνωση» είναι μόνον στο μυαλό των αναλυτών.

β. Η επίκληση του διεθνούς δικαίου που αποτελεί πάγια θέση της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα γενικότερα, όπως φαίνεται δεν σημαίνει για την Τουρκία τίποτα. Οι θεματοφύλακες του διεθνούς δικαίου , επίσης αδιαφορούν για την πλήρη καταπάτησή του. Το συμπέρασμα συνεπώς είναι ότι ελάχιστα μπορούμε να ελπίζουμε σε αυτό.


γ. Η Ε.Ε την οποία το σύστημα θεωρεί εδώ και δεκαετίες ως την κορυφαία επιλογή συμμαχίας αλλά και πιθανής ομοσπονδίας, όχι μόνον παραμένει σε ανακοινώσεις ανάξιες λόγου αλλά και όταν αποφασίζει να δράσει όπως με το εμπάργκο όπλων, αναφέρεται μετά την εκτέλεση των παραγγελιών... που βρίσκονται σε εξέλιξη και είναι περισσότερο από σίγουρο ότι θα έχουν ξεχαστεί σε δυο μήνες. Σημειώνουμε τα τεράστια οικονομικά συμφέροντα που διατηρούν στην Τουρκία.

δ. Η καθολική στάση των Τούρκων αθλητών με τους χαιρετισμούς και τις δηλώσεις στο παγκόσμιο τύπο, μαρτυρούν την πλήρη ταύτιση του τουρκικού λαού στην πολεμική του προσπάθεια. Διαψεύδονται, άρα, πανηγυρικά όσοι θέλουν την αντίδραση των Τούρκων πολιτών. Έχουμε τονίσει ότι σε συντριπτικά ποσοστά και ανεξάρτητα από την προέλευση τους όλες οι δυνάμεις στην Τουρκία συμφωνούν στις εθνικές τους επιδιώξεις όπου εντάσσονται και οι, εναντίον της Ελλάδας, βλέψεις.

ε. Η επίθεση στη Συρία σημαίνει και πρακτικά το τέλος της συνθήκης της Λωζάνης. Αυτό ας το λάβουμε όλοι σοβαρά όταν αναλύουμε τις εξελίξεις. Είναι, ιδιαίτερα κρίσιμο, να απαλλαγούμε από τα σύνδρομα νομικής αντίληψης.

στ. Η Ελλάδα, μοιραία είναι ο επόμενος στόχος. Η προετοιμασία μας σε όλα τα επίπεδα και η αποδέσμευση από την παραπληροφόρηση, την ψευδολογία και την φοβική συμπεριφορά είναι κρίσιμη..

Εμμανουήλ Ν. Κώνστας
ProNews
Δημοσίευση: Νοεμβρίου 15, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μετά την Συρία έρχεται η σειρά της Ελλάδας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator