Σημαντικές παρεμβάσεις για θεσμικά ζητήματα ΕΣΠΑ και λειτουργίας των αναπτυξιακών εταιρειών από τους «ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ» στο Περιφερειακό Συμβούλιο

0
Στη συγκρότηση Γνωμοδοτικής επιτροπής για το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας προχώρησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019. Στην τοποθέτησή του για το συγκεκριμένο θέμα, ο επικεφαλής της παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο», Γιώργος Δέδες χαρακτήρισε ιδιαίτερα χρήσιμη για την Περιφέρεια Πελοποννήσου τη συγκρότηση της γνωμοδοτικής επιτροπής και τη διαχείριση του ΕΣΠΑ ως κεφαλαιώδες κομμάτι της πολιτικής που πρέπει να υποστηρίζει ο Περιφερειακός θεσμός. Όπως ο ίδιος τόνισε, η παράταξή του ήταν υπέρ της ψήφισης του θέματος διακρίνοντας πως η συγκρότηση αυτής της επιτροπής θα φέρει θετικά στοιχεία μέσω της διάχυσης πληροφοριών σχετικά με την πορεία των έργων και δράσεων που χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκά Προγράμματα και την προώθηση συγκεκριμένων προτάσεων προς το Περιφερειακό Συμβούλιο. Ο Γ. Δέδες πρότεινε επιπλέον τη διευρυμένη συμμετοχή σε αυτήν με στελέχη από θεσμικά όργανα και συγκεκριμένα την εκπροσώπηση:

  • της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων,
  • των Επαγγελματικών και Οικονομικών Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Πελοποννήσου,
  • του Τεχνικού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου και
  • στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής,
πρόταση που έγινε δεκτή από το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, οι Γνωμοδοτικού χαρακτήρα  επιτροπές του Περιφερειακού Συμβουλίου συγκροτούνται για την επεξεργασία και εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, θεμάτων της αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Το θέμα των αναπτυξιακών εταιρειών που συμμετέχει η Περιφέρεια, συζητήθηκε επίσης στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Η παράταξη «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο», δια του επικεφαλής της, τόνισε πως οι αναπτυξιακές εταιρείες στις οποίες συμμετέχει η Περιφέρεια θα πρέπει να λειτουργούν ως εργαλεία για την αναπτυξιακή πορεία της Πελοποννήσου και υπογράμμισε την ανάγκη να συμμετέχουν στα θεσμικά τους όργανα περισσότερες της μιας παρατάξεις έχοντας ως στόχο την εξυγίανση της λειτουργίας τους, τον επαναπροσδιορισμό των στόχων τους και την ανάδειξη του αναπτυξιακού ρόλου τους.
Τέλος, ο Γ. Δέδες υπογράμμισε πως θα πρέπει να γίνουν άμεσα πράξη οι θετικές εξαγγελίες του Περιφερειάρχη για διαφάνεια στη λειτουργία των εν λόγω εταιρειών, με την ανάρτηση των αποφάσεών τους στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και την οικονομική τους εξυγίανση.
Δημοσίευση: Οκτωβρίου 04, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σημαντικές παρεμβάσεις για θεσμικά ζητήματα ΕΣΠΑ και λειτουργίας των αναπτυξιακών εταιρειών από τους «ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ» στο Περιφερειακό Συμβούλιο"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator