Οι μάσκες έπεσαν!

0
Του Θοδωρή Γιάνναρου

Να και ένα ευχάριστο νέο: η Θάνου επέστρεψε οριστικά και αμετάκλητα στο σπίτι της και η πολιτική σήψη έλαβε τέλος, έστω και με επεισοδιακό τρόπο, τουλάχιστον στο συγκεκριμένο θέμα!

Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι εύλογο: γιατί τόση πρεμούρα εκεί στην Κουμουνδούρου, με πρωτεργάτη αυτού του κακοήθους θεάτρου τον ίδιο τον Τσίπρα, που παρέα με τον κ. Παπαδημούλη τρέχουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, προκειμένου με κάθε αθέμιτο τρόπο και αριστερό μέσο, να στηρίξουν την πρώην δικαστικό που πριν καλά-καλά βγάλει τη δικαστική τήβεννο βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, πλάι στον Τσίπρα, αναλαμβάνοντας κομματική θέση ευθύνης, ως γενική γραμματεύς της κυβέρνησης της "1ης φοράς αριστερά!” -Ο ορισμός δηλαδή του πολιτικού εκμαυλισμού!

Έχοντας όμως διαβλέψει οι επικεφαλής του αριστερού καθεστώτος, τον επικείμενο καταποντισμό στις εκλογές που μόλις πριν μερικές εβδομάδες έδειξαν στην πρώην κυβέρνηση την πόρτα της εξόδου, αποφάσισαν να την βολέψουν, προσφέροντάς της εν’ ουρανού απολαβές, που ούτε στα όνειρά της δεν θα μπορούσε να φανταστεί... Έτσι, την τοποθέτησαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ως πρόεδρο, προφανώς γιατί εκεί κρίθηκε πιό απαραίτητη, για τα σχέδια ναρκοθέτησης κάθε προσπάθειας ανάπτυξης της νέας κυβέρνησης -μιά εγκάθετος δηλαδή θα αποφάσιζε με τους συντρόφους της για το μέλλον της χώρας και κανένας δεν θα μπορούσε να την αγγίξει... Έτσι τουλάχιστον νόμιζαν! Όλα όμως έχουν ένα τέλος... ακόμα και τα όνειρα εκλεκτών πρώην δικαστικών, με βλέψεις εξουσίας..., μετά τη συνταξιοδότηση!

Η σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση που ξέσπασε εδώ και μερικές εβδομάδες στη Βουλή, βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη στην αρμόδια επιτροπή, με αμείωτη ένταση... παρ’ όλη την πόρτα που η αντιπολίτευση έφαγε από την Κομισιόν.


ΣΥΡΙΖΑ, και ΜέΡΑ 25 ζητούν με περίσσιο θράσος, την αναβολή της συζήτησης μέχρι να εκδοθεί η τελική απόφαση του ΣτΕ στο οποίο προσέφυγε η Θάνου, με το αίτημα όμως να απορρίπτεται από τον υπουργό ανάπτυξης, κ Άδωνι Γεωργιάδη, με το σκεπτικό, πως η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση που αναμένεται, μπορεί να καθυστερήσει ακόμα και μήνες, γεγονός που θα σήμαινε, πως όλο αυτό το ενδιάμεσο χρονικό διάστημα η Επιτροπή Ανταγωνισμού δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει... ούσα ακέφαλη!

Είναι τόσος ο πανικός των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που μπέρδεψαν την τοποθέτηση της Θάνου, με εκείνη του Κωνσταντίνου Ζούλα, πρώην διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ, στο τιμόνι της ΕΡΤ, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι το θέμα αφορά την Επιτροπή Ανταγωνισμού και όχι την ΕΡΤ, για τον απλούστατο λόγο, πως για την Επιτροπή Ανταγωνισμού υπάρχει συγκεκριμένη ευρωπαϊκή οδηγία, ενώ για την ΕΡΤ δεν υπάρχει απολύτως τίποτα και είναι στη διακριτική ευχέρεια της κυβέρνησης!

Για τους Συριζαίους όμως, εν μέσω θυέλλης εν κρανίω, αυτά αποτελούν ανώτερα μαθηματικά, ακατάλληλα για τον απαίδευτό τους εγκέφαλο!

Το όλο αυτό κακόγουστο θέατρο δεν είναι τίποτε άλλο από ανούσια και κουτή τακτική καθυστερήσεων, για την επιλογή νέας διοίκησης στην Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Η Κουμουνδούρου επιχειρεί με κάθε τρόπο και μέσο, να εξυπηρετήσει την μόλις... για 7 ολόκληρες ημέρες πρόεδρο της Αρχής, Θάνου, αλλά απ’ ό,τι διαφαίνεται, η όλη προσπάθεια πέφτει στο κενό, γιατί σκοντάφτει στη γνώση επί του θέματος και στον πολιτικό όγκο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δεν είναι διατεθειμένη να αφήσει ούτε καν περιθώρια αμφισβήτισης των πολιτικών ενεργειών της.

...και όπως λέει και ο Αλκίνοος... "Όνειρο ήτανε”...

Capital
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 04, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Οι μάσκες έπεσαν!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator