Μητσοτάκης-Χρυσοχοΐδης: Ριζικές αλλαγές για την αντιμετώπιση της ανομίας

0Ένα από τα δύο πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στην Βουλή μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες

Αλλαγές εκ βάθρων για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της ανομίας τύπου Εξαρχείων και την εμπέδωση του συναισθήματος ασφάλειας στον πολίτη σχεδιάζει ο πολύπειρος (για τέταρτη φορά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη) Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έχοντας την αμέριστη πολιτική στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνει ο πρωθυπουργός σε θέματα δημόσιας ασφάλειας είναι και το γεγονός ένα από τα δύο πρώτα νομοσχέδια που θα κατατεθούν στην Βουλή μέσα στις επόμενες τέσσερις εβδομάδες αφορούν μέτρα για τη δημόσια τάξη, όπως την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια.

Προς την κατεύθυνση αυτή, ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε ότι στις 22 Ιουλίου θα εφαρμοστεί ένα νέο επιχειρησιακό σχέδιο από την ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, ενώ προχωρά σε άμεση συνάντηση με τις ηγεσίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής.

Εξάλλου, για αυτή την ώρα έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την ηγεσία της πυροσβεστικής με βασικά θέματα να είναι η αντιπυρική περίοδος και οι άμεσες κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την καταπολέμηση και αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Αμέσως μετά ο κ. Χρυσοχοΐδης συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη με αστυνομικούς για την ανασύσταση των σημαντικών αστυνομικών υπηρεσιών. Αναμένεται να κάνει και καταγραφή ανθρωπίνου δυναμικού, ζητώντας να γεμίσουν και πάλι με αστυνομικούς οι υπηρεσίες πρώτης γραμμής της ΕΛΑΣ.

Εξάλλου, για την αντιμετώπιση φαινομένων ανομίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευθεί για την άμεση πρόσληψη 1.500 αστυνομικών που θα ενισχύσουν την Ομάδα ΔΙΑΣ, αλλά και για την ανασύσταση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ. Η Δύναμη Ελέγχου Ταχείας Αντίδρασης ήταν υπεύθυνη για την καταστολή σοβαρών επεισοδίων, ωστόσο διαλύθηκε το Σεπτέμβριο του 2015 με εντολή του τότε υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα.

Πηγή: Skai.gr
Δημοσίευση: Ιουλίου 09, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μητσοτάκης-Χρυσοχοΐδης: Ριζικές αλλαγές για την αντιμετώπιση της ανομίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator