Ο Τσίπρας ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές - Παραδέχτηκε τη βαριά ήττα του

0



Ο πρωθυπουργός είπε πως θα ζητήσει βουλευτικές εκλογές αμέσως μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πως η χώρα θα πάει σε πρόωρες εκλογές, μετά την επικράτηση της ΝΔ και το αρνητικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές. 
Βάσει του εκλογικού νόμου και δεδομένων όσων ανακοίνωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, πιθανότερη ημερομηνία διεξαγωγής τους θεωρείται η 30η Ιουνίου.   
Μετά την σαρωτική επικράτηση της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές, αλλά και στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές διακινούνταν από ώρα το σενάριο ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα προκηρύξει πρόωρη προσφυγή σε εθνικές κάλπες κάτι που έκανε πριν από λίγο. 
Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στη Κουμουνδούρου λίγο μετά τις 9 το βράδυ και μετά από μια τρίωρη σύσκεψη με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε σε παραδοχή ήττας και ανακοίνωσε πως η χώρα πάει σε εκλογές.
Μέχρι και τις 11 το βράδυ δεν είχε τηλεφωνήσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί όπως εθιμοτυπικά συνηθίζεται.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στη σύσκεψη με τα στελέχη ο πρωθυπουργός δέχτηκε πολλαπλές εισηγήσεις για άμεσες κάλπες. 
Αρχικά ο Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του ευχαρίστησε όλα τα στελέχη για τη μάχη που έδωσαν και είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ 4 χρόνια τώρα πορεύθηκε κόντρα στο ρεύμα. «Το αποτέλεσμα δεν ήταν αντάξιο των προσδοκιών μας», παραδέχτηκε στη συνέχεια.
Νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την πρώτη του δήλωση και κάλεσε για ακόμη μια φορά τον Αλέξη Τσίπρα να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές.
Δημοσίευση: Μαΐου 26, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Τσίπρας ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές - Παραδέχτηκε τη βαριά ήττα του"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator