Υπηρεσιακή επίσκεψη της Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη, στο Δήμο Κορινθίων

0


Συνάντηση με τον Δήμαρχο Κορινθίων, κ. Α. Πνευματικό, είχε σήμερα η Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη, στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης στον Δήμο Κορινθίων.

Πρόκειται για επισκέψεις της Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιας για κρατικές πολιτικές ισότητας των φύλων, καθώς και των Ληξιαρχείων των Δήμων, με προτεραιότητα Δήμους της Αττικής και πόλεις της Περιφέρειας που στεγάζουν Συμβουλευτικά Κέντρα και Δομές Φιλοξενίας Γυναικών.

Η σημερινή επίσκεψη της Υφυπουργού πραγματοποιήθηκε μετά και την πρόσφατη ψήφιση του Νομοσχεδίου για την «Προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων, πρόληψη και καταπολέμηση της έμφυλης βίας - Ρυθμίσεις για την απονομή Ιθαγένειας - Διατάξεις σχετικές με τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση - Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ".

Στην συνάντηση έγινε ενημέρωση για το περιεχόμενο της νέας νομοθετικής ρύθμισης, καθώς και ανταλλαγή απόψεων για θέματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση συνολικά και την κοινωνία της Κορίνθου ειδικότερα.

Και από τις δύο πλευρές τονίστηκε η σημασία της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των πολιτών με τις υπηρεσίες των Δήμων και του Δημοσίου, που βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία, καθώς και η προσπάθεια για να δημιουργηθούν μόνιμες θέσεις εργασίας, να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας αγαθών και υπηρεσιών και να εξαλειφθούν χρόνιες παθογένειες προς όφελος του κεντρικού κράτους, των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών.

Στην συνάντηση εκπροσώπησαν το Ελληνικό Κοινοβούλιο οι Βουλευτές Κορίνθου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μ. Θελερίτη και κ. Γ. Ψυχογιός.

Ακολούθησε επίσκεψη της Υφυπουργού Εσωτερικών στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου, από κοινού με τον Δήμαρχο κ. Α. Πνευματικό, τους Βουλευτές Κορίνθου κ. Μ. Θελερίτη και κ. Γ. Ψυχογιό, την κ. Α. Στεργιοπούλου, από το Τμήμα Προγραμματισμού του Δήμου, παρουσία και του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας κ, Κ. Παρτσινέβελου.

Υπήρξε ενημέρωση των στελεχών του Κέντρου για την ψήφιση του Νόμου, τα Σύμφωνα Συνεργασίας ανάμεσα στο Υπουργείο Εσωτερικών την ΚΕΔΕ και την ΕΝΠΕ για την εφαρμογή των ρυθμίσεων από τους νέους αυτοδιοικητικούς αιρετούς που θα προκύψουν στις εκλογές του Μαΐου, καθώς και σειρά συνεργασιών του Υπουργείου Εσωτερικών με άλλα Υπουργεία προκειμένου να συνδράμουν στην εφαρμογή πολιτικών ισότητας και την ολιστική αντιμετώπιση έμφυλων διακρίσεων και έμφυλης βίας.

Ακολούθησε συζήτηση σχετικά με τα φαινόμενα έμφυλης βίας που διαχειρίζεται το επιστημονικό προσωπικό από την αρχή της λειτουργίας του τον Νοέμβριο του 2013 ως σήμερα, τη δικτύωση του Κέντρου με άλλες δομές και υπηρεσίες, προβλήματα και δυνατότητες βελτίωσης.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι οι μετέχοντες εξέφρασαν τη βούληση να συνεχιστεί η συνεργασία τους για την προώθηση της ισότητας των φύλων και τη βελτίωση του έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην κοινωνία της Κορίνθου και την ευρύτερη Περιφέρεια.
Δημοσίευση: Απριλίου 02, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Υπηρεσιακή επίσκεψη της Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη, στο Δήμο Κορινθίων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator