Πολιτιστικός Σύλλογος “ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ”: Λαογραφικά του Λαζάρου, των Βαΐων και του Πάσχα

0


Το Σάββατο 13 Απριλίου 2019, στην αίθουσα “Μαρία Δημητριάδη”, στην Κόρινθο, ο Πολιτιστικός Σύλλογος “ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ” πραγματοποίησε εκδήλωση με θέμα: “Λαογραφικά του Λαζάρου, των Βαΐων και του Πάσχα”, με ομιλητή τον κ.Aριστείδη Δουλαβέρα, τ. Αν. Καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η κ.Δήμητρα Αποστόλου, υπεύθυνη εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ”, αφού παρουσίασε, με λίγα λόγια, τον ομιλητή και ευχαρίστησε το κοινό, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση, έδωσε τον λόγο στην κ. Άννα Δοντά, Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου “ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ”, Αθηνών, η οποία μέσω της ετυμολογίας της λέξης “Ανάσταση”, έδωσε και το ουσιαστικό μήνυμα αυτής της γιορτής.

Ο κ.Aριστείδης Δουλαβέρας μίλησε για το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων, τις δυο σημαντικές γιορτές, που προηγούνται της Μ. Εβδομάδας και τις οποίες ο λαός τιμά ιδιαίτερα και για τα έθιμα της Μ. Εβδομάδας και της Κυριακής του Πάσχα, άλλα γνωστά και άλλα άγνωστα στο κοινό, που τηρούνται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, παρουσιάζοντας την ερμηνεία τους από την πλευρά της Λαογραφίας.

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση με το κοινό, μέσω της οποίας τονίστηκε η μεγάλη σημασία γνώσης της παράδοσης και η ανάγκη ένταξης της Λαογραφίας στην εκπαίδευση, προκειμένου η μεγάλη ελληνική παράδοση να μην χαθεί.

Τσέτσι Τσάνκοβ
Φωτογράφος
Ανεξάρτητος Δημοσιογράφος-Φωτορεπόρτερ
Μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού
www.eaete.gr
tel.6937650867
email. phototsetsi@gmail.com
facebook.com/phototsetsiΔημοσίευση: Απριλίου 14, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Πολιτιστικός Σύλλογος “ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ”: Λαογραφικά του Λαζάρου, των Βαΐων και του Πάσχα"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator