Το δια ταύτα από την τελευταία δημοσκόπηση του Δήμου Κορινθίων

0Συμπεράσματα από την τελευταία δημοσκόπηση του Δήμου Κορινθίων

Σύμφωνα με την πρόσφατη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε για λογαριασμό του SUPER TV Πελοποννήσου , η εταιρεία MARC (μία από τις 13 πιστοποιημένες εταιρείες δημοσκοπήσεων)η οποία καταδεικνύει ορισμένα δεδομένα που μας επιτρέπουν να σημειώσουμε τα παρακάτω συμπεράσματα :

1) Ότι η πρωτιά του νυν δημάρχου Αλέξανδρου Πνευματικού δεν απειλείται από κανέναν για τον πρώτο γύρο.

2) Ο μεγάλος νικητής της εσωκομματικής διάσπασης στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας είναι ο Βασίλης Νανόπουλος , τον οποίο η δημοσκόπηση τον φέρνει με τριπλή διαφορά έναντι του Πελοπίδα Καλλίρη.

3) Εκ του αποτελέσματος η ΝΟΔΕ Κορινθίας , “έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της ” όπως λέει και ο σοφός λαός μας ,εφόσον στήριξε μία νέα υποψηφιότητα που δεν έφερε τ΄αναμενόμενα αποτελέσματα , ενώ είχε την δυνατότητα εκ του ασφαλούς να κατεβάσει έναν υποψήφιό τον Βασίλη Νανόπουλο, ο οποίος είχε αποσπάσει το συντριπτικό αποτέλεσμα του 50% των Κορινθίων και να έπαιρνε σχετικά εύκολα τον δήμο και λέμε σχετικά γιατί απεδείχθη πάντα σύμφωνα με την δημοσκόπηση πως ο Αλέξανδρος Πνευματικός δεν είναι εύκολος αντίπαλος, εφόσον με τόσες διαρροές χτύπησε πρωτιά.

4) Ο Πελοπίδας Καλλίρης μαζί με την Βιβή Τσέκου την υποψήφια του ΚΚΕ κατέγραψαν την χαμηλότερη αναγνωρισιμότητα και καλά για την υποψήφια του ΚΚΕ απολύτως φυσιολογικό ,πρόκειται για ένα νέο κορίτσι που πρώτη φορά άκουσαν το όνομά της οι Κορίνθιοι , άλλωστε δεν συγκρίνονται τα ποσοστά των κομμάτων που τους στηρίζουν ,αλλά για τον Πελοπίδα Καλλίρη, Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας , υποψήφιος βουλευτής Κορινθίας , Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Ελλάδος , Γενικός Γραμματέας Υπουργείου, είναι αξιοπερίεργο γεγονός και σίγουρα το τόσο μικρό ποσοστό αναγνωρισιμότητας στέλνει μηνύματα στον ίδιο και τους υποψηφίους συμβούλους που τον ακολουθούν .

4) Ο Νίκος Σταυρέλης δεν κατάφερε να πείσει τους Κορίνθιους δημότες , πως ο Δήμαρχος των έργων που τόσα χρόνια συμπορευόταν μαζί του ως ο πιο στενός του συνεργάτης, ξαφνικά έγινε ο χειρότερος δήμαρχος .
Οι Κορίνθιοι προφανώς κατά ένα μεγάλο ποσοστό δεν ακολουθούν το νέο αυτοδιοικητικό προφίλ του Νίκου Σταυρέλη και των συνεργατών του .

5) Τιμολέων Πιέτρης: Μία νέα υποψηφιότητα που σίγουρα θα έχει μέλλον για τις επόμενες εκλογές , όχι για τις αυτοδιοικητικές του 2019.Αυτά κατέγραψε η δημοσκόπηση και όπως είπε ο πρόεδρος της MARC , τ΄αποτελέσματα είναι τέτοια που δεν επιδέχονται μεγάλες αποκλείσεις .

Αναμένουμε τι θα κάνει το κυβερνών κόμμα που σε όλη την Κορινθία δεν έχει υποδείξει μέχρι στιγμής κανέναν υποψήφιο . Η Πρώτη news Κορινθίας είχε δημοσιεύσει εδώ την υποψηφιότητα του Μάριου Ασημακόπουλου ,που αναμένουμε την εβδομάδα των παθών , ν΄ανακοινωθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σίγουρα η υποψηφιότητά του θα φέρει μεγάλες ανατροπές αν τελικά πραγματοποιηθεί.

Στην δημοσκόπηση δεν έχει καταμετρηθεί και η υποψηφιότητα του Γιάννη Γκεζερλή , ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει καμία παρουσίαση υποψηφίου του .

Το θέμα του πρώτου γύρου ασφαλώς έχει κλείσει με πρώτο τον Αλέξανδρο Πνευματικό και δεύτερο τον Βασίλη Νανόπουλο, δίχως αμφισβητήσεις .

Αυτό που μένει προς συζήτηση είναι ο δεύτερος γύρος μιας και ο νέος νόμος της απλής αναλογικής κάνει “πρόσφορο το έδαφος” για παρασκηνιακές συμμαχίες αλλά και ανατροπές που θα οδηγήσουν σε ένα αμφίβολο ίσως και χαοτικό περιβάλλον για τον δήμο Κορινθίων .

Ελπίζουμε να μην ζήσουμε τα τραγελαφικά γεγονότα του Επιμελητηρίου που οι τελευταίοι σε προτίμηση των Κορινθίων επαγγελματιών πήραν την διοίκηση , με απίστευτες συμμαχίες και απρόβλεπτες συμπεριφορές επιμελητηριακών συμβούλων.

Δείτε αναλυτικά τα ποσοστά της δημοσκόπησης:

Δημοσίευση: Απριλίου 15, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το δια ταύτα από την τελευταία δημοσκόπηση του Δήμου Κορινθίων"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator