ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Εφαρμογή ηλεκτρονικής συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και τα γνωστά εργαλεία ψηφιακής διαβούλευσης

0



Καμπάνια σχετικά με την ηλεκτρονική συμμετοχή των πολιτών στα κοινά και τα γνωστά εργαλεία ψηφιακής διαβούλευσης.

Η εφαρμογή απευθύνεται σε πολίτες του Δήμου Κορινθίων

Στο πλαίσιο του πειράματος επέλεξε 3 γνωστά εργαλεία τα οποία γενικώς χρησιμοποιούνται σε προηγμένες ανάλογες πλατφόρμες στην Ελλάδα και το εξωτερικό κυρίως.

Το πρώτο εργαλείο ήταν το Tellonym το οποίο αποσκοπούσε σε μια συμμετοχή τύπου «καταιγισμού ιδεών» χωρίς καμία προϋπόθεση και προδιάθεση προς τους συμμετέχοντες. Η συμμετοχή ήταν εντυπωσιακή για τα δεδομένα, με 33 συμμετοχές και συνεχίζει η πλατφόρμα να λειτουργεί.

Το 2ο εργαλείο είναι τα surveys (ερωτηματολόγια)


Υπάρχει φυσικά η αδυναμία ταυτοποίησης ότι όντως κάποιος που απαντά είναι Κορίνθιος, γι’ αυτό και επέλεξε να περιέχει 21 ερωτήσεις ούτως ώστε κάποιος που θέλει να κάνει χαβαλέ….. να μη μπει στον κόπο.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα θα παρουσιαστούν στις 30 Μαρτίου

Δημοσίευση: Μαρτίου 08, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Εφαρμογή ηλεκτρονικής συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και τα γνωστά εργαλεία ψηφιακής διαβούλευσης"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator