ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ: Σοβατίζουν το πέτρινο ιστορικό κτίριο του ΑΣΟ !!!

0


Πολιτιστικό έγκλημα συντελείται στο Κιάτο στο πανέμορφο κτίριο του ΑΣΟ (Αυτόνομος Σταφιδικός Οργανισμός), πετρόκτιστο, δίπλα στη θάλασσα, με τέσσερις τεράστιες αίθουσες που επικοινωνούν μεταξύ τους με πελώριες συρόμενες, ξύλινες πόρτες. Έργο τέχνης οι εσωτερικοί τοίχοι, σμιλεμένοι από τα αποτυπώματα της σταφίδας που συγκέντρωναν εκεί, 19ο και 20ό αιώνα, οι σταφιδοπαραγωγοί της Κορινθίας. (Σταφίδα: σήμα κατατεθέν, εμπορικό και πολιτισμικό της οικονομίας της χώρας, που την κράτησε «όρθια» στην προσπάθεια να γίνει ευρωπαϊκό κράτος).

Και τι κάνουν σ' αυτό το πολιτισμικό και ιστορικό μνημείο οι τοπικοί άρχοντες; Του αφαιρούν την «προσωπικότητα», το σοβατίζουν (!) οι αθεόφοβοι. Το είδα με τα μάτια μου και κόντεψα να πάθω συγκοπή. Τα τεράστια καδρόνια, που υποβάσταζαν τη σκεπή και λάμπρυναν τον χώρο με τη διαβολεμένη χιαστί αρχιτεκτονική τους, αντικαταστάθηκαν από κάτι μίζερα μικροσκοπικά (πιο ανθεκτικά, θέλησαν να δικαιολογηθούν οι «άρχοντες»). Μπαίνεις μέσα και παγώνεις· δεν νιώθεις πια (αφού δεν βλέπεις) τον ιδρώτα των προγόνων και τους προγονικούς καρπούς που είχαν ενσωματωθεί στους τοίχους του κτιρίου.

Βεβήλωση της ιστορίας, της παράδοσης, του πολιτισμού, της τέχνης. Ιεροσυλία· σπαράσσει αυτό το έγκλημα. Δυστυχώς η τοπική κοινωνία δεν αντέδρασε. Γούστο που υπάρχει («ιερό» γούστο) στην όμορφη πόλη.




Υ.Γ.: Το σχόλιο είναι από κείμενο του Γιώργου Σταματόπουλου. Η φωτογραφία είναι προϊόν φωτομοντάζ με σκοπό τη σάτιρα και δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Δημοσίευση: Μαρτίου 16, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΚΙΑΤΟ: Σοβατίζουν το πέτρινο ιστορικό κτίριο του ΑΣΟ !!!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator