Γ.ΔΕΔΕΣ: ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ – ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ

0Υπεγράφη σήμερα στο Δημαρχείο του Κιάτου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργου Δέδε και του Δημάρχου Σικυωνίων, Σπύρου Σταματόπουλου, η Σύμβαση για την κατασκευή της Επέκτασης του Αλιευτικού Καταφυγίου της πόλης.

Η Σύμβαση που υπεγράφη από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ-ΑΦΟΙ Β ΚΑΡΑΛΕΚΑ Α.Τ.Ε.» αφορά στην προστασία του Αλιευτικού Καταφυγίου του Κιάτου, με την επέκταση του προσήνεμου μόλου κατά 40 μέτρα. Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έχει προϋπολογισμό ύψους 870.000 ευρώ και ορίζοντα ολοκλήρωσης δέκα μηνών.

«Σήμερα είναι μία ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για το Δήμο Σικυωνίων, καθώς παίρνει σάρκα και οστά το πρώτο βήμα μιας σειράς παρεμβάσεων για την ανάδειξη του λιμανιού του Κιάτου», επισήμανε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Δέδες. «Το πρώτο αυτό βήμα αφορά στην ασφάλεια του λιμένα, καθώς με τη σύμβαση που υπογράφεται σήμερα προβλέπεται η επέκταση του προσήνεμου μόλου κατά 40 μέτρα, ώστε να θωρακιστεί και να ασφαλιστεί το λιμάνι από την ένταση των κυματισμών. Έχοντας λοιπόν εξασφαλίσει συνθήκες ασφάλειας, θα μπορέσουμε μετά να προχωρήσουμε στη δεύτερη φάση των παρεμβάσεων που θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός καταφύγιου τουριστικών σκαφών, ενός σύγχρονου λιμένα στο κέντρο του Κορινθιακού».

«Δεν σταματάμε εδώ, συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με το Δήμο Σικυωνίων, ώστε να οδηγηθούμε γρήγορα στην ολοκλήρωση των μελετών και την περιβαλλοντική αδειοδότηση των έργων της Β’ φάσης και με την ανάλογη διαδικασία να ανοίξει ο δρόμος για τη μετατροπή του λιμένα Κιάτου σε κρίσιμο αναπτυξιακό πυλώνα της περιοχής που θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στην τουριστική και ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη του Δήμου, δημιουργώντας και αρκετές νέες θέσεις εργασίας», τόνισε ο Γιώργος Δέδες.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Σικυωνίων δήλωσε πως πρόκειται για μία ιστορική ημέρα για το Δήμο και ευχαρίστησε τον Γιώργο Δέδε για την έμπρακτη στήριξη του όλα αυτά τα χρόνια τονίζοντας πως με τις χρηματοδοτήσεις που εξασφαλίστηκαν από τη Γενική Γραμματεία Υποδομών θα γίνονται για πολλά χρόνια ακόμα έργα στους Δήμους της περιοχής.
Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 15, 2019
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Γ.ΔΕΔΕΣ: ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ – ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator