Ο Ανδρέας Ζάρρος για τις επερχόμενες εκλογές

0


Στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές στον δήμο μας, λόγω απλής αναλογικής, θα γίνει αναγκαστικά "οικουμενική" κυβέρνηση, μιας και ο πρώτος συνδυασμός, από εκεί που είχε εξασφαλισμένο το 60% των δημοτικών συμβούλων, θα έχει στην καλύτερη το 30% (μη λέω και πολύ).

Έτσι, ο επόμενος δήμαρχος πρέπει να είναι ένας ικανός μαέστρος με όραμα, που θα μπορέσει να διευθύνει μια ορχήστρα με μέλη απ' όλους τους συνδυασμούς και όλοι μαζί να εμπνεύσουν και τους πολίτες ώστε να πετύχουμε τους μεγάλους στόχους, όπως αυτόν της φωτογραφίας. Οι παντογνώστες, οι κοκκορομάχοι και οι εμφυλιολάγνοι δεν ενδείκνυνται γι' αυτή τη θέση. Εκτός από τον μαέστρο όμως, αποκτά μεγαλύτερη σημασία τώρα και η σύνθεση της ορχήστρας. Οι σταυροί που θα βάλουμε πρέπει να μπουν σε υποψήφιους που θα μπορούν και θα θέλουν να συμμετέχουν ενεργά και όχι σε κομπάρσους που απλά σηκώνουν το χέρι στις ψηφοφορίες.

Η απλή αναλογική δίνει τέλος στα αυτοδιοικητικά καθεστώτα και τους τοπικούς παντοκράτορες (επιτέλους!!!), αλλά παράλληλα αυξάνει και τις ευθύνες των πολιτών. Και κατά την ψηφοφορία, αλλά κυρίως μετά, κατά τη διάρκεια της τετραετίας. Αν δεν μπουν ενεργά στο παιχνίδι, όσο καλός κι αν είναι ο μαέστρος και η ορχήστρα, δεν θα πραγματοποιηθούν οι σημαντικές αλλαγές που έχουμε ανάγκη σαν τόπος.

Αναμένοντας λοιπόν τις συνθέσεις των συνδυασμών και τα οράματά τους, αφήνω αυτό εδώ για φόλι...


Δημοσίευση: Φεβρουαρίου 21, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ο Ανδρέας Ζάρρος για τις επερχόμενες εκλογές"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator