Η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ" ΓΙΑ ΤΟ «ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

0Αναμφισβήτητα τα τελευταία χρόνια, όλα στη χώρα μας πηγαίνουν θαυμάσια όσο αφορά τα νούμερα για τα οικονομικά μεγέθη. Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, οι επιτυχίες είναι απανωτές. Προηγήθηκαν οι πλεονασματικοί προϋπολογισμοί της κυβέρνησης και στη συνέχεια σαν καλός μαθητής, υλοποιώντας την ίδια πολιτική ο επικεφαλής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δήμαρχος Σταματόπουλος Σπύρος μας ανακοίνωσε ότι και ο προϋπολογισμός του Δήμου Σικυωνίων είναι πλεονασματικός κατά 3,8 εκατομμύρια ευρώ.

Και οι δύο, ΚΕΝΤΡΙΚΗ και ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, ξέχασαν να μας πουν ότι αυτά τα πλεονάσματα είναι «ματωμένα», είναι τα αποτελέσματα μιας άνευ προηγουμένου φοροληστείας του λαού που συνεχίζεται χρόνια τώρα. Ο Δήμος Σικυωνίων, όπως όλοι οι δήμοι αλλά και οι περιφέρειες, όχι μόνο έχουν χάσει τα όποια λαϊκά χαρακτηριστικά είχαν αλλά έχουν μετατραπεί σε όχημα για την υλοποίηση των αντιλαϊκών μέτρων αλλά και για τον σχεδιασμό της ανάπτυξης για τις ανάγκες του κεφαλαίου.

Οι δήμοι έχουν μετατραπεί σε ένα μιαρό χέρι που μπαίνει στην τσέπη του λεηλατημένου πολίτη και αφαιρεί και τα τελευταία ευρώ που έχει αφήσει η κεντρική διοίκηση μετά τη ληστεία που έχει επιχειρηθεί μέσω έμμεσων ή άμεσων φόρων (ΕΝΦΙΑ, ΤΕΛΗ κ.τ.λ.).

Χέρι – χέρι με την κυβέρνηση και την περιφέρεια στο όνομα της αυτόνομης διαχείρισης πόρων για τον δήμο και της ανταποδοτικότητας, η πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων Σικυωνίων ψήφισε τον προϋπολογισμό για το 2019 που προβλέπει ότι το σύνολο της λειτουργίας του Δήμου, εκτός από την μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων που καλύπτεται από την κεντρική διοίκηση, θα καλυφθεί από τους δημοτικούς φόρους και τα ανταποδοτικά τέλη που θα πληρώνουν οι κάτοικοι. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, που θα εκτοξευτούν τα δημοτικά τέλη αν συνυπολογίσουμε ότι μόνο από την παράδοση της διαχείρισης των απορριμμάτων στην TERNA - από κοινού Κυβέρνηση – Περιφέρεια – Δήμος έκαναν την παράδοση- τα τέλη θα αυξηθούν 5 – 6 φορές.

ΤΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΣΑΣ Κ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΝΕΡΓΟΥ, ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΗ, ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΝ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ ΣΤΑ ΔΥΟ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΑΝ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΑΚΙ ΣΤΟ ΕΓΓΟΝΑΚΙ ΤΟΥΣ.

Πανηγυρίζετε γιατί τριπλασιάσατε τα ταμειακά διαθέσιμα Χωρίς αιδώ , φτύνοντας κατάμουτρα αυτούς που δημιούργησαν αυτά τα αποθεματικά κρατάτε ακέραιο το δικαίωμα να καταφύγετε σε αναγκαστικά μέτρα (κατασχέσεις, πλειστηριασμούς) σε αυτούς που ,αφού πλέον τους πήρατε και το τελευταίο ευρώ, η οφειλή τους προς το δήμο ξεπερνάει τα 300 ευρώ. Αρνηθήκατε όχι μόνο εσείς αλλά όλες οι παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης ο δήμος να αποποιηθεί του δικαιώματος του για αναγκαστικά μέτρα σε μικροοφειλέτες, σε ανέργους, Α.Μ.Ε.Α κ.τ.λ.

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ

Αλήθεια Δήμαρχε, πως σκοπεύετε να αξιοποιήσετε τα πλεονάσματα; Σκοπεύετε να ακολουθήσετε την πεπατημένη οδό σε έργα – επενδύσεις, στη λογική του κόστους – οφέλους, μακριά από τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες ή όπως και δημόσια είπατε σκοπεύετε να τα κρατήσετε «κουμπαρά» για κάποιο έκτακτο γεγονός; Η αλήθεια είναι ότι μια πλημμύρα κάθε τρία χρόνια είναι ότι πρέπει , γιατί το έκτακτος γεγονός επιτρέπει το σπάσιμο των έργων και απευθείας αναθέσεις σε εργολάβους. Εξάλλου, για αντιπλημμυρικά έργα δεν σας βλέπω γιατί αυτά στα έργα όπως και οι διευθετήσεις ποταμών και χειμάρρων, ούτε διόδια ούτε και ανακαινισμένες πλατείες έχουμε για να οικονομήσουμε. Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν, ΔΗΜΑΡΧΕ το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μοιράσεις το πλεόνασμα στους κατοίκους. Εξηγώ, δικό τους είναι.

Θριαμβολογείτε ΔΗΜΑΡΧΕ γιατί τα δημοτικά τέλη στο Κιάτο είναι κατά μέσο όρο 132 ευρώ το χρόνο, από τα μικρότερα πανελληνίως. Αν και αυτό το νούμερο είναι αμφισβητήσιμο προσπαθείτε να μας πείτε ότι αυτή είναι η εικόνα, ενώ στην πραγματικότητα η εικόνα έχει ως εξής:

· Μια οικογένεια με δυο παιδιά θέλει αυτά τα χρήματα το μήνα για να μπορέσουν τα παιδιά να μάθουν να χορεύουν τσάμικο ή να κλωτσάνε τη μπάλα. Έχετε μετατρέψει τις πολιτιστικές (ΜΗΚΩΝΗ) και αθλητικές δομές (Δημοτικό Στάδιο) σε επιχειρήσεις και η δωρεάν πρόσβαση σε αυτές έχει γίνει σχεδόν αδύνατη.

· Τα σχολεία καταρρέουν και οι γονείς επιβαρύνονται τις επισκευές ή τη γραφική υλη που είναι απαραίτητη για τη λειτουργία τους.

· Τα νέα ζευγάρια στην πλειονότητα τους άνεργοι, εάν τελικά αποφασίσουν να κάνουν παιδί εξαρτώνται κάθε φορά από την μιζέρια των ΕΣΠΑ και από τα τροφεία που πρέπει να καταβάλουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου.

· Οι πολιτιστικές δομές που ξέρουμε από παλαιότερα με δωρεάν ως επί το πλείστον ποιοτικά πολιτιστικά δρώμενα στη Σικυώνα, όταν οι δήμοι είχαν κάποια λαϊκά χαρακτηριστικά έχουν μετατραπεί όλες σχεδόν σε ποιοτικά κακόγουστες παραστάσεις με αντίτιμο που πολλές φορές ξεπερνάει αυτό των θεάτρων στην Αθήνα.

· Η μείωση των δαπανών Δήμαρχε, πρώτα και κύρια έχει να κάνει με τη διεύρυνση των ελαστικών σχέσεων εργασίας του Δήμου – οι δήμοι άλλωστε είναι πρωτοπόροι σε αυτό - , έχει να κάνει με τα οκτάμηνα και τα τρίμηνα, έχει να κάνει με τους μισθούς πείνας και τα πετσοκομμένα εργασιακά δικαιώματα που έχετε καθιερώσει στους δήμους. Όπως και οι κυβερνήσεις, έτσι και εσείς είστε συνυπεύθυνοι που οι εργαζόμενοι δεν ζουν αλλά διαβιούν μέσω της υποταγής, της μοιρολατρίας και του ρουσφετιού. Καταδικάζετε νέους ανθρώπους σε μισή ζωή με μισά όνειρα.

Εμείς στη Λαϊκή Συσπείρωση εκτιμάμε ότι έχει έρθει η ώρα ξανά να τραβήξουμε μπροστά, να μην συνηθίσει ο εργαζόμενος κόσμος, οι άνεργοι νέοι στη χαμοζωή, στην υποκουλτούρα, τα ναρκωτικά, στο άπλωμα του χεριού στα συσσίτια. Διεκδικούμε να ζούμε όπως μας αξίζει με βάση την δυνατότητα της εποχής μας και τη δυνατότητα αυτού του λαού και του τόπου αυτού που παράγει τεράστιο πλούτο. Με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και όχι όπως ζούσαν τον προηγούμενο αιώνα. Με τίποτα λιγότερο. Έχει έρθει η ώρα ο λαός της Σικυώνας να σταθεί ξανά στα πόδια του και να ηγηθεί ενός μεγάλου κινήματος ανατροπής.

ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ
Δημοσίευση: Ιανουαρίου 29, 2019
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η "ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ" ΓΙΑ ΤΟ «ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ "

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator