Βασίλης Νανόπουλος: Ο Δήμος Κορινθίων παρουσιάζει «αρρυθμίες» στη Διοίκηση - BINTEO

0



Εργοστάσιο κομποστοποίησης, προμήθειες , αναθέσεις αλλά και η καθημερινότητα περιελάμβανε η ατζέντα της χθεσινής συνέντευξης τύπου του υποψηφίου Δημάρχου Βασίλη Νανόπουλου στα τοπικά ΜΜΕ. «Τα προβλήματα είναι οξυμένα και δυστυχώς στην λειτουργία του δήμου παρατηρούνται «αρρυθμίες». Ο Δήμος πρέπει να λειτουργήσει ως τις εκλογές σωστά γιατί δεν πρέπει να χαθεί αυτό το πολύτιμο διάστημα» σημειώνει ευθύς εξ αρχής ο υποψήφιος Δήμαρχος αναλύοντας μια σειρά θεμάτων που αποδεικνύουν αυτές τις «αρρυθμίες».

Εργοστάσιο Κομποστοποίησης: Ο Δήμος δεν έκανε καλά τη δουλειά του!

«Άκουσα τον κ. Πνευματικό να μιλά για την διακοπή των εργασιών στο εργοστάσιο κομποστοποίησης και με δικαιολογίες να προσπαθεί να εξηγήσει την εξέλιξη. Είπε μάλιστα πως είναι θέμα ημερών να ξεκινήσουν οι εργασίες. Δυστυχώς δεν με άκουσαν όταν στο Δημοτικό Συμβούλιο έλεγα πως ναι πρέπει να γίνει το εργοστάσιο αλλά με όλες τις αδειοδοτήσεις εξασφαλισμένες και με νόμιμη διαχείριση του υπολείμματος. Δεν έκανε σωστά τη δουλειά του ο Δήμος και για αυτό έχουμε δικαίωση των κατοίκων που προσέφυγαν δικαστικά ! Προσωπικά, κράτησα χαμηλά το όλο ζήτημα διότι αν είχε προσβληθεί το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου θα είχαμε μακροχρόνιο πρόβλημα . Εάν είχε γίνει Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και είχε περιληφθεί σε αυτήν το ζήτημα της Αρχαιολογίας σήμερα δεν θα υπήρχε θέμα! Η προχειρότητα στην διαχείριση του ζητήματος είναι μεγάλη!»

Ο κ.Νανόπουλος ερωτηθείς για το διάστημα της εμπλοκής σημείωσε πως δεδομένης της απόφασης που κεντρικά θα πρέπει να ληφθεί από το ΚΑΣ και το Υπουργείο, η καθυστέρηση δεν θα είναι μικρή. «Η πληροφόρηση που έχω είναι ότι τοπική υπηρεσία δεν μπορεί να γνωμοδοτήσει σχετικά . Είναι απόφαση του ΚΑΣ και του Υπουργείου και αυτές οι αποφάσεις παίρνουν χρόνο! Υπάρχει ένα Προεδρικό Διάταγμα του 2018 που κυρώνει το σημείο ως αρχαιολογικό και ο Δήμος αυτός ΔΕΝ το έλαβε υπόψιν!

Σύνθεση επιτροπών με αντικειμενικά κριτήρια – Μια προσφορά για…2,3 εκ ευρω!

«Έχω διαφωνήσει με την σύνθεσή των επιτροπών για διαγωνισμούς και προμήθειες έτσι όπως έχουν σήμερα . έχω προτείνει η επιλογή των προσώπων να γίνεται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων και όχι προσωπικών επιλογών. Μόνο έτσι εξασφαλίζεται η διαφάνεια και η σωστή εκπροσώπηση των υπηρεσιών ! Στην τελευταία οικονομική επιτροπή του Δήμου για την προμήθεια τροφίμων σε απόρους είχαμε μόνο μια οικονομική προσφορά! Για 2,3 εκ ευρώ υπήρξε μόνο μια προσφορά αφού οι όροι της διακήρυξης είναι τέτοιοι που αποκλείουν πρακτικά κάθε άλλη λόγω προδιαγραφών! Υπήρξε προσφυγή από εταιρεία σας ενημερώνω για την συγκεκριμένη προμήθεια. Αν όμως κανείς δει και τους άγονους διαγωνισμούς στο δήμο τότε καταλαβαίνει πως οι υπηρεσίες του ΔΕΝ λειτουργούν σωστά!»

Ο Βασίλης Νανόπουλος μαζί με τις ενστάσεις του επί του ζητήματος κατέθεσε και την πρότασή του: «Πρόταση μας είναι οι προμήθειες να δίνονται σε πολλές Κορινθιακές επιχειρήσεις αφού έχουν το πλεονέκτημα της απόστασης. Σήμερα έχουμε μια επιχείρηση που μπορεί να παίρνει τα μεγάλα κονδύλια αφού οι όροι διακήρυξης πρακτικά αποκλείουν τις άλλες. Ζήτησα οι όροι να επιτρέπουν τουλάχιστον σε 2 κορινθιακές επιχειρήσεις να καταθέτουν πρόταση και να περνούν στην τελική αξιολόγηση ωστόσο ο Δήμος δεν το έχει καταφέρει ακόμα! Εμείς ως «Συμμαχία Πολιτών» το επόμενο διάστημα θα δώσουμε στην δημοσιότητα τα ονόματα των επιχειρήσεων που λαμβάνουν προμήθειες από το δήμο διότι οι Δημότες πρέπει να γνωρίζουν- είναι άλλωστε διαθέσιμα τα στοιχεία στη διαύγεια ! Ως επόμενη Δημοτική Αρχή δε ,θα αποστέλλουμε ετησίως με τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ και μια κατάσταση στους δημότες που θα λέει πως χρησιμοποιήθηκαν τα χρήματα που έδωσαν ως ανταποδοτικά. Είναι υποχρέωση μας και θα έπρεπε και σήμερα να γίνεται!»

Καθημερινότητα: Πεζοδρόμια σε διάλυση –πλατεία σε αναμονή – Τουρισμός στον πάγο!

Η καθημερινότητα και τα ζητήματα της είναι για την Συμμαχία Πολιτών ζήτημα πρώτης προτεραιότητας και γι αυτό ο Βασίλης Νανόπουλος κάθε φορά επαναφέρει θέματα που την αφορούν. «Τα πεζοδρόμια του δήμου είναι σε τέτοια κατάσταση σήμερα που δεν επιτρέπουν την ασφαλή κίνηση των δημοτών! Οι παιδικές χαρές βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση παρ ότι υπάρχουν χρήματα κρατικά που δίνονται, την ίδια ώρα που άλλοι δήμοι τα εκμεταλλεύονται. Εμείς θα προβλέψουμε και την χρήση τους από τα ΑΜΕΑ όπως και θ αποκαταστήσουμε τα ζητήματα πρόσβασης στα σχολεία του δήμου για μαθητές με κινητικά προβλήματα .Υπάρχει συγκεκριμένο σχολείο που αντιμετωπίζει πρόβλημα και δεν έχει λυθεί από το δήμο. Στο κομμάτι του τουρισμού έχουμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο λάβει αποφάσεις για συγκεκριμένες ενέργειες. Πότε θα υλοποιηθούν αυτές ώστε ουσιαστικά να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και να προβάλλουμε τον τόπο μας; Για κάποιες επιχειρήσεις η τουριστική περίοδος ξεκινά τον Απρίλιο και η προετοιμασία προβολής και προώθησης των πλεονεκτημάτων της περιοχής είναι χρονοβόρα. Έχουμε ήδη καθυστερήσει! Ο Δήμος πρέπει να λειτουργεί ασχέτως της προεκλογικής περιόδου για το καλό των δημοτών του και δεν το πράττει!

Για περισσότερες πληροφορίες στα σχετικά βίντεο :


Δημοσίευση: Ιανουαρίου 24, 2019

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Βασίλης Νανόπουλος: Ο Δήμος Κορινθίων παρουσιάζει «αρρυθμίες» στη Διοίκηση - BINTEO"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator