Η φριχτή δολοφονία της ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ από την ΟΠΛΑ στις 21/12/1944!

0


Η πολιτική κατευνασμού προς τους κομμουνιστές της Ελλάδος, και λήθης των γεγονότων της δεκαετίας 1940-49 που ακολούθησε το κράτος και η πλειοψηφία των δημοκρατικών Ελλήνων για 70 χρόνια δεν βρήκε ανταπόκριση από την Αριστερά.

Αντίθετα, οδήγησε στην καθιέρωση μια ψευδεπίγραφης ιστορίας για την περίοδο 1940-49! Οι κομμουνιστές της Ελλάδος είναι πραγματικά αδιόρθωτοι με την κυκλοφορία ψευδολογιών ως γεγονότων και στην παρουσίασή τους ως Ιστορίας.

Στη διάρκεια της Στάσης των Δεκεμβριανών του 1944, στην Αττική το ΕΑΜ/ΚΚΕ δια του ΕΛΑΣ και της ΟΠΛΑ δολοφόνησε ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ –ακόμη και με τσεκούρια!! - χιλιάδες αθώοους ανθρώπους. Μεταξύ αυτώ και περίπου 6.500 ἄμα¬χους, οἱ ὁποῖ¬οι συνελήφθησαν βάσει καταστάσεων τῶν τοπικῶν ἡγετῶν τοῦ ΕΑΜ/ΚΚΕ.

Αυτό το αδιαφιλονίκητο γεγονός ποτέ δεν το παραδέχτηκε το ΕΑΜ/ΚΚΕ. Ούτε το μέγεθος του εγκλήματος, ούτε την αθωωώτητα των θυμάτων. «Εκτελούσαμε προδότες» λένε.... «πιό πολλές αγριότητες γίνανε από την αντίδραση», «η αντίδραση τα σκηνοθέτησε», και άλλες παρόμοιες γελοιότητες παρουσιάζουν ως Ιστορία....

Εκτός των δολοφονιών, μεταύ 20 Δεκεμβρίου και 8 Ιανουαρίου, έπιασαν χιλιάδες αθώους ομήρους –άνδρες και γυναίκες όλων των ηλικιών και παιδιά- και τους πήγαν πεζοπορία άλλους μέχρι το Λιδωρίκι (τους πιό τυχερούς) και άλλους μέχριΚαρπενήσι, Καρδίτσα, Λάρισα και τον Τύρναβο! Γι αυτό το γεγονός έχουν γραφεί πολλά βιβλία με λεπτομέρειες για τις πορείες των αμάχων, συχνά ξυπόλητων και ημίγυμνων, για τη βία και τις εκτελέσεις καθ οδόν. Σε μιά κουστοδία που ξεκίνησε από την Κηφισιά ήταν και η σύζυγος του Ιωάννη Μεταξά, η κυρία Λέλα Μεταξά. Σε άλλη κουστοδία ομήρων ήταν 15 Βρετανοί αιχμάλωτοι, ξυπόλητοι και ξεγυμνωμένοι,μόνο με τα εσώρουχα!

Και γι αυτό δεν υπάρχει πραγματική αποδοχή από το ΚΚΕ, πέραν μιά δήλωσης του Ζαχαριάδη που ουσιαστικά παραπονείται προς τους δικούς του για τον τρόπο που έγινε και ΟΧΙ γιατί έγινε.Ζαχαριάδης: «« …Ἀγριότητες ἔγιναν τό Δεκέμβρη, καί τέτοιες ἔκαμαν καί μέλη τοῦ κόμματος… Μένει τό ζήτημα τῆς ὁμηρίας. Τό λάθος δέν εἶναι ὅτι διατάχθηκε ἡ ὁμηρία ἀπό τ᾽ ἀπάνω. Τό λάθος εἶναι ὅτι διατάχθηκε ἡ ὁμηρία χωρίς πειθαρχία καί σχεδόν ἐκφυλίστηκε σέ ἐξωπολιτική πράξη…». (σ.σ. Μόνο η έλλειψη πειθαρχίας τον στενοχώρησε,και το ότι οι διάφοροι καπετάνιοι που ήλεγχαν τις ομάδες των ομήρων χρησιμοποίησαν τους ομήρους όπως ήθελε ο καθένας, για δικό τους πλιάτσικο και πληρωμή λύτρων).

Μεταξύ των πολλών αθώων, τραγική είναι και η περίπτωση της απάνθρωπης δολοφονίας της μεγάλης ηθοποιού Ελένης Παπαδάκη. Το ΚΚΕ δεν παραδέχθηκε ποτέ καθαρά την ευθύνη,παρά το ότι εκτέλεσε τους φυσικούς αυτουργούς της βάρβαρης δολοφονίας, ίσως εν τάχει για να μην μπορούν να αναφέρουν ποιοί έδωσαν την εντολή.

Δείτε πως κάλυψε το θέμα ο Ριζοσπάστης της 21/12/2017στην Ιστορική στήλη «ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ».
Υποστηρίζει ότι η Παπαδάκη δολοφονήθκε με εντολή των «βρετανικών μυστικών υπηρεσιών» Δεν υπάρχει σωτηρία με τους κομμουνιστές της Ελλάδος. Γράφουν τη δική τους Ιστορία!

Εδώ, από τον Ριζοσπάστη της 21/12/2017 για τα γεγονότα της 21/12/1944.
«Οι βρετανικές δυνάμεις προωθούν συστηματικά τις θέσεις τους στην Αθήνα και τον Πειραιά. Επιμέρους νίκες, όπως το τσάκισμα της προέλασης μονάδας αποικιακών στρατευμάτων προς τη Δραπετσώνα, δεν ήταν πλέον ικανές να ανατρέψουν τη γενική ροή των πραγμάτων. Την ίδια μέρα πραγματοποιείται σε βάρος του ΚΚΕ και του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ μια από τις μεγαλύτερες προβοκάτσιες της περιόδου. Εκτελέστηκε από μέλη της πολιτοφυλακής Γαλατσίου - Πατησίων η πρωταγωνίστρια του Εθνικού Θεάτρου Ελένη Παπαδάκη, που τότε φιλοξενούσε ο ηθοποιός και στέλεχος του ΕΑΜ Καλλιτεχνών Δημήτρης Μυράτ. Αμέσως ο καπετάνιος του Α' ΣΣ του ΕΛΑΣ, Σπ. Κωτσάκης, έδωσε εντολή στον ΕΛΑΣίτη λοχαγό και διαμερισματάρχη Νίκο Ανδρικίδη για τη σύλληψη των υπευθύνων, οι οποίοι παραδέχθηκαν ενώπιον Ανταρτοδικείου πως ενήργησαν κατ' εντολή των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Οι υπαίτιοι της δολοφονίας καταδικάστηκαν σε θάνατο και εκτελέστηκαν δημόσια στην πλατεία Κολιάτσου. ...».


Περισσότερα για την απάνθρωπη φυσική δολοφονία της Ελένης Παπαδάκη, εδώ:

http://www.elenasdiary.com/…/3034-poios-skotose-tin-eleni-p…

Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΟΡΙΣΕΙ
«ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ
ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»!


Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 21, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Η φριχτή δολοφονία της ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗ από την ΟΠΛΑ στις 21/12/1944!"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator