ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΧΟΥΣΕΛΑ

0Επειδή πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να αποτελεί τη σύγχρονη έκφραση του θεσμού της άμεσης δημοκρατίας ως ο πλησιέστερος θεσμός στον πολίτη

Επειδή η Τ.Α. θα πρέπει να έχει την κεντρική αρμοδιότητα και αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων του πολίτη στο χώρο διαβίωσής του

Επειδή οι ΟΤΑ δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν ανεπηρέαστοι από τις οικονομικές, τεχνολογικές εξελίξεις καθώς και τα όποια περιβαλλοντικά προβλήματα

Επειδή πιστεύουμε στην διαβούλευση , στην διαφάνεια και στην συμμετοχή λέμε ναι στην συμμετοχή μας στις εκλογές του Μάη 2019 ώστε να

Αγωνιστούμε για ένα νέο μοντέλο τοπικής αυτοδιοίκησης που θα έχει ως στόχο την αναδόμησή της με ισχυρούς δήμους και ουσιαστική αποκέντρωση.

Θα αγωνιστούμε ώστε να λάβει τέλος το σημερινό μοντέλο του συγκεντρωτικού σχεδιασμού στο οποίο μας έχουν οδηγήσει οι περίφημοι νόμοι της κεντρικής πολιτικής σκηνής βλέπε Καποδίστριας, Καλλικράτης και Κλεισθένης.

Εκτιμούμε πως έφθασε η ώρα οι τοπικές κοινωνίες να διαμορφώσουν οι ίδιες το μέλλον τους. Ουσιαστικό στοιχείο του νέου αυτοδιοικητικού μοντέλου θα πρέπει να είναι η οικονομική ανεξαρτησία και αυτοτέλεια των δήμων.

Η φορολογική αποκέντρωση αποτελεί για εμάς μια μεγάλη πρόκληση και ένα ουσιαστικό στόχο.

Με βάση την αρχή της επικουρικότητας , εγγύτητας και αρμοδιότητας , θα πρέπει πολλές λειτουργίες του κράτους να περάσουν πλέον στους δήμους.

Εμείς πιστεύουμε πως η τοπική αυτ/ση μπορεί να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος για την

Προστασία δημόσιων αγαθών, την προστασία της πρώτης κατοικίας, την δημιουργία κοινωνικής ασπίδας και αλληλεγγύης του πολίτη.

Εμείς πιστεύουμε πως η Τ.Α. μπορεί και πρέπει να συμβάλει στην αξιοποίηση των τοπικών πόρων προς όφελος και για λογαριασμό των ίδιων των τοπικών κοινωνιών.

Εμείς πιστεύουμε πως η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να γίνει μια από τα κάτω πρωτοβουλία για την παροχή δημόσιων αγαθών , την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα, την διαφύλαξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Για όλους αυτούς τους λόγους καλούμε τους πολίτες του δήμου Σικυωνίων σε μια ανοιχτή συζήτηση για την Τ.Α. να κάνουμε ένα διάλογο για τα δομικά προβλήματα ώστε να ενισχύσουμε ένα θεσμό με τεράστιες δυνατότητες που μέχρι σήμερα πολλοί τον έχουν βάλει στο ίδιο τσουβάλι με τα διάφορα προσωπικά τους συμφέροντα φιλοδοξίες και επιδιώξεις.

Η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζεται ανθρώπους με όραμα , όρεξη , και πρόγραμμα , ανοιχτούς στη διαβούλευση και την συνεργασία.

Με εκτίμηση
Βαγγέλης Χουσελάς
Υποψήφιος Δήμαρχος Σικυωνίων
Δημοσίευση: Δεκεμβρίου 21, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΒΑΓΓΕΛΗ ΧΟΥΣΕΛΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator