Μνημείο εθνικής προδοσίας του ΓΑΠ

1Ο Παπανδρέου τα έδινε όλα σε Ερντογάν και Γκρούεφσκι, σύμφωνα με απόρρητα έγγραφα που αποκάλυψαν τα WikiLeaks

Μ νημείο εθνικής προδοσίας συνιστούν δύο έγγραφα των WikiLeaks, τα οποία αποκαλύπτουν το μέγεθος του ενδοτισμού και του τυχοδιωκτισμού που επέδειξε ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρωθυπουργός στο Σκοπιανό και στα ελληνοτουρκικά, λίγο πριν παραδώσει τη χώρα δεμένη πισθάγκωνα τους ξένους δανειστές μετά την αναρρίχησή του στην εξουσία το 2009...

Τα δύο έγγραφα είναι απόρρητα τηλεγραφήματα της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα και αναδημοσίευσε η ιστοσελίδα του Μιχάλη Ιγνατίου hellasjournal.gr. Αυτά δείχνουν περίτρανα ότι ο μοιραίος για την Ελλάδα πρωθυπουργός έδινε γη, αέρα και ύδωρ στον Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και στον υπερεθνικιστή πρώην πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Γκρούεφσκι.

Προκαλεί δε πολλά και μεγάλα ερωτήματα και αυτόματους συνειρμούς το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου, τον Οκτώβριο του 2009, εξέφραζε στους Αμερικανούς συνομιλητές του τη θέλησή του για λύση των ελληνοτουρκικών «πακέτο» στη Χάγη καθώς και του Κυπριακού, και μάλιστα «γρήγορα» καθώς -όπως τους έλεγε-

«οι οικονομικές προκλήσεις της Ελλάδας πιθανόν θα έδεναν πολιτικά τα χέρια του».Με άλλα λόγια, ο πολιτικός που εξελέγη με το σύνθημα «λεφτά υπάρχουν» γνώριζε (αποτελεί μυστήριο πώς) ότι η οικονομική κρίση θα χτυπούσε σύντομα την Ελλάδα. Ταυτόχρονα, για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ προωθούσε το «Βόρεια Μακεδονία», όμως ως διπλή ονομασία, καθώς περιόριζε την ελληνική απαίτηση για erga omnes χρήση του ονόματος μόνο στο διεθνές περιβάλλον, χωρίς καμία συνταγματική αλλαγή από τους Σκοπιανούς και δίχως να τον ενδιαφέρει καν να θέσει ζήτημα ταυτότητας και γλώσσας...

Ειδικότερα όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, στη σύνοψη της αναφοράς που στέλνει η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ αναφέρεται ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έπειτα από ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη ήθελε να δώσει θετικό μήνυμα για τον «νέο δυναμισμό» και για το «πόσο ανοιχτός» ήταν στην Τουρκία.
Μάλιστα, οι Αμερικανοί σημειώνουν ότι ο Παπανδρέου αντιμετώπιζε την επίλυση των ελληνοτουρκικών ως «μια δουλειά που άφησε στη μέση από τότε που ήταν ΥΠΕΞ» (!) και γράφουν σχετικά:

«Παρόλο που η θέση του ήταν καταρχήν για μη συμβιβασμό στο θέμα των γκρίζων ζωνών και της ελληνικής κυριαρχίας, ο τόνος και η συνολική θέση του για τη μεταφορά στη Χάγη ήταν κάτι που θα μπορούσε να προσφέρει την ευκαιρία για μια πραγματική άρση του αδιεξόδου (breakthrough). Το αντιμετωπίζει σαν μια δουλειά που άφησε στη μέση από τότε που ήταν ΥΠΕΞ και είναι έτοιμος να φανεί τολμηρός εάν και οι Τούρκοι συμπράξουν μαζί του για την επίλυση των διαφορών στο Αιγαίο».Ο (αποκαλούμενος και «καπετάνιος του Τιτανικού» λόγω της καταστροφής που επέφερε στη χώρα μετά το 2010) κ. Παπανδρέου έκανε τη συγκεκριμένη προδοτική δήλωση, με την οποία εμφανίζεται εντελώς πρόθυμος να πάει στη Χάγη όλες τις τουρκικές βλέψεις στο Αιγαίο κατά παράβαση των πάγιων εθνικών θέσεων, στον τότε πρέσβη στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ και στον πρόεδρο του Brooking Institute και πρώην αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Στρόουμπ Τάλμποτ στις 12 Οκτωβρίου 2009. Ηταν λίγο μετά την επίσκεψη-αστραπή που είχε κάνει στις 9 Οκτωβρίου στην Κωνσταντινούπολη και μόλις λίγα εικοσιτετράωρα μετά την εκλογή του ως πρωθυπουργού στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου.

Η έκπληξη των Αμερικανών για την προθυμία του Γιώργου Παπανδρέου να βάλει όλη τη δέσμη των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο στο τραπέζι είναι τόσο μεγάλη, ώστε σημειώνουν στην εσωτερική επικοινωνία που είχαν τότε μεταξύ τους:

«Αποτελεί μια σημαντική μετακίνηση της ελληνικής θέσης, εάν διατηρηθεί. Στο παρελθόν, ενώ ήταν ανοιχτοί να εξετάσει το Δικαστήριο της Χάγης τα ζητήματα των οικονομικών (σ.σ.: αναφέρονται στην υφαλοκρηπίδα), οι Ελληνες ήταν απρόθυμοι να προσθέσουν όλη τη δέσμη των ζητημάτων του Αιγαίου, φοβούμενοι την απόπειρα των Τούρκων να τους επιβάλουν την παραίτηση από όλα τα διεθνή νομικά δικαιώματα που πιστεύουν ότι έχουν βάσει του δικαίου της θάλασσας και άλλων συνθηκών σε ένα τουρκικού στιλ παζάρι, για να κερδίσουν πλεονεκτήματα στις οικονομικές ζώνες».Τα γνώριζε όλα για την κρίση και τα Μνημόνια, αλλά έταζε λεφτά

Μείζον ηθικό και πολιτικό ζήτημα πρώτου μεγέθους προκύπτει από το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται ότι γνώριζε πολύ καλά πως η χώρα θα έμπαινε σε περιπέτειες, για την ακρίβεια σε κανονικό σπιράλ οικονομικού θανάτου με έξωθεν ενέργειες.

Στους Αμερικανούς αξιωματούχους έλεγε ότι έπρεπε να κλείσουν τα εκκρεμή εξωτερικά θέματα άμεσα, γιατί μετά τα «χέρια του θα ήταν δεμένα», υπονοώντας τα οικονομικά προβλήματα που θα ακολουθούσαν και για τα οποία όχι μόνο δεν είχε κάνει καμία νύξη στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, ενημερώνοντας το εκλογικό σώμα, αλλά, αντιθέτως, εξαπάτησε συνειδητά τους Ελληνες με το περιβόητο «λεφτά υπάρχουν».

Εξι μήνες αργότερα ο ίδιος βύθισε τη χώρα στη δίνη της ξένης επιτροπείας του ΔΝΤ και της άγριας λιτότητας των Βρυξελλών και του Βερολίνου. Εντύπωση, επίσης, προκαλεί ο ραγιαδισμός που επέδειξε μπροστά στον σημερινό «σουλτάνο», πρωθυπουργό τότε Ταγίπ Ερντογάν, σε εκείνο το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, έθεσε το θέμα των τουρκικών υπερπτήσεων πάνω από τα ελληνικά νησιά παρακαλώντας ουσιαστικά τον Ερντογάν και λέγοντας:

«Αυτό προκαλεί παράνοια στην Ελλάδα και περιορίζει την ελαστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης...»!«Κάρφωνε» τον Κ. Καραμανλή στις ΗΠΑ για το Βουκουρέστι

Η εμπάθεια του Γιώργου Παπανδρέου για τον Κώστα Καραμανλή αποτυπώνεται στον τρόπο που μιλούσε στους Αμερικανούς για τον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της Ν.Δ. εξαιτίας του περήφανου «όχι» του Βουκουρεστίου.

«Ο Παπανδρέου πιστεύει ότι ο Καραμανλής έχασε το μομέντουμ να αντιμετωπίσει τα Βαλκάνια και εξέφρασε την επιθυμία να είναι πιο δραστήριος στην επίλυση προβλημάτων στην περιοχή» αναφέρεται σε τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας της 4 Δεκεμβρίου 2009, από το οποίο προκύπτει επίσης ότι ο Παπανδρέου συζητούσε με Αμερικανούς και Σκοπιανούς την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία».

Συνάντηση

Δύο μέρες νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός είχε συναντηθεί στην Αθήνα με τον Αμερικανό αναπληρωτή ΥΠΕΞ Τζέιμς Στάινμπεργκ και στην ατζέντα τους βρέθηκαν το ονοματολογικό και τα ελληνοτουρκικά, συναινώντας σε διπλή ονομασία, σύμφωνα πάντοτε με την αμερικανική διπλωματική αλληλογραφία.

«Το κλειδί για την Ελλάδα είναι ότι το όνομα πρέπει να χρησιμοποιείται από διεθνείς θεσμούς, τρίτους οργανισμούς και σημαντικές διμερείς σχέσεις, και έτσι το θέμα να λυθεί μια για πάντα. Ο Παπανδρέου πρότεινε στον Γκρούεφσκι να αφήσουν τα θέματα της ταυτότητας και της γλώσσας στην άκρη και να μη δημιουργήσουν ζήτημα γι’ αυτά» αναφέρεται στο επίμαχο τηλεγράφημα που αποκαλύπτει το μέγεθος του ενδοτισμού στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής από τον μοιραίο πρώην πρωθυπουργό...

Δημοκρατία
Δημοσίευση: Σεπτεμβρίου 05, 2018

1 Σχόλια για την ανάρτηση: "Μνημείο εθνικής προδοσίας του ΓΑΠ"
Unknown είπε...

Αν δεν είναι αυτό προδοσία τότε τι είναι; Λυπάμαι πολύ που θέλει να είναι και πάλι στα πράγματα της χώρας και κάποιοι τον υποδέχτηκαν και με τιμές!


6 Σεπτεμβρίου 2018 στις 9:16 μ.μ.

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator