Το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ

0



Ο Καρανίκας και η λογική της ήσσονος προσπάθειας

Από τον Παναγιώτη Κωστόπουλο

Ενα από τα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης, που κατέχει τη θέση του σύμβουλου στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού, είναι ο Νίκος Καρανίκας. Παλιό μέλος της ΚΝΕ και ιδρυτικό μέλος της νεολαίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, τα προηγούμενα χρόνια ήταν γνωστός σε κάποιους κύκλους για τους «αγώνες» που έκανε ως μέλος του Συνδέσμου Αντιρρησιών Συνείδησης, ενώ η επιλογή του να μην υπηρετήσει τη θητεία του τον οδήγησε σε καταδίκη με το αδίκημα της ανυποταξίας.

Ως αρνητής στράτευσης, δεν αναγνωρίζει το κράτος και τους «φασιστικούς» μηχανισμούς του, αλλά τώρα δεν έχει κανένα πρόβλημα να το υπηρετεί ως στέλεχος και μάλιστα να μισθοδοτείται από αυτό. Η καριέρα δεν είναι «χολέρα», όταν πρόκειται για κρατικό χρήμα...
Πλέον είναι γνωστός για τον κομβικό ρόλο που κατέχει ως επικοινωνιακός «πολιορκητικός κριός» της κυβέρνησης. Είναι ο άνθρωπος που κάνει τη βρόμικη δουλειά. Που, όντας εκτεθειμένος στη δημόσια σφαίρα, επιτυγχάνει με τις προκλητικές τοποθετήσεις του να προκαλεί το μένος της «άλλης πλευράς» και να συσπειρώνει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, δικαιολογώντας έτσι τον μισθό του ως σύμβουλος του πρωθυπουργού, αφού σίγουρα δεν περιμένει κάποιος απ’ αυτόν να αντικαταστήσει τον αστροφυσικό Κριμιζή, ούτε να συμμετάσχει σε συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους ή της ονομασίας των Σκοπίων.

Στις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Νίκος Καρανίκας διαρκώς πολώνει το κλίμα, χαρίζοντας διάφορα κοσμητικά επίθετα στους δεξιούς, όπως λαμόγια, καταχραστές, φασίστες, σκοταδιστές, εθνολαϊκιστές, πατριδοκάπηλοι, και στη Δεξιά, όπως παρακράτος, βία, νοθεία, χρεοκοπία, offshore, μίζα, διαφθορά, μαφία. Εννοείται πως τελευταία στην ατζέντα του βρίσκονται όσοι διαμαρτύρονται για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Σκοπιανό και συμμετείχαν στα συλλαλητήρια, οι οποίοι κατά τον Καρανίκα είναι εθνίκια, αμόρφωτοι, φασίστες κ.ά.

Παράλληλα, ενώ διαφωνεί με τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, συμμετέχει ευχάριστα στα gay parades και στα φεστιβάλ της αποποινικοποίησης της κάνναβης, την οποία επιθυμεί με ιδιαίτερο ζήλο, όπως προκύπτει από τις αναρτήσεις του.
Το «σύστημα ΣΥΡΙΖΑ» είναι η διάδοχη κατάσταση του «συστήματος ΠΑΣΟΚ». Με διορισμούς στο Δημόσιο, με επιδοτήσεις και με δανεικά λεφτά, οι «μη προνομιούχοι» μπορούν να γίνουν μέχρι σύμβουλοι του πρωθυπουργού και να κρατούν τις τύχες ενός ολόκληρου λαού στα χέρια τους.
Είναι αυτοί που μαθήτευσαν στη λογική της ήσσονος προσπάθειας (και τώρα τη μεταλαμπαδεύουν), η οποία δεν εμποδίζει την κοινωνική ανέλιξή τους. Βεβαίως, μην ξεχνάμε ότι είναι αυτοί που μεγάλωσαν και γαλουχήθηκαν με τη θεωρία του «ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς»...

Δημοκρατία
Δημοσίευση: Ιουλίου 12, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator