Από τα εγκαίνια του Κέντρου Μελετών Αρχαίας Σικυώνας - ΒΙΝΤΕΟ

0





Πραγματοποιήθηκαν σε κλίμα συγκίνησης και χαράς, την Παρασκευή το απόγευμα 6 Ιουλίου τα εγκαίνια του Κέντρου Μελετών Αρχαίας Σικυώνας, στο ομώνυμο χωριό του δήμου Σικυωνίων.

Ο δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος αφού υποδέχτηκε με χαρά τον κόσμο, απλούς πολίτες αλλά και υψηλούς προσκεκλημένους έκανε μία σύντομη τοποθέτηση στην οποία αναφέρθηκε σε όλους όσοι συνέβαλλαν με κάθε τρόπο στην υλοποίηση αυτού του έργου, το οποίο αποτελεί μια υποστηρικτική στο ανασκαφικό έργο, υποδομή. Μίλησε για το πλέγμα των δράσεων και των έργων που υλοποιούνται γύρω από την πολιτιστική παρακαταθήκη της Αρχαίας Σικυώνας: Την ανασκαφή του θεάτρου, τις ανασκαφικές εργασίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με επικεφαλής τον αρχαιολόγο Γιάννη Λώλο, τη δημιουργία του μουσείου Λυσίππου στις αποθήκες ΑΣΟ. Εξήγησε ότι ο προσανατολισμός και η στόχευση του δήμου είναι στη συνολική ανάδειξη και αξιοποίηση της αρχαίας κληρονομιάς με στόχο την τοπική ανάπτυξη, την αύξηση της επισκεψιμότητας και κατ' επέκταση την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. «Το αρχαίο θέατρο» είπε χαρακτηριστικά «σε δύο χρόνια θα είναι έτοιμο να υποδεχτεί την οικουμένη»!

Ο Σπύρος Σταματόπουλος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει από καρδιάς τους δωρητές, τα παιδιά του Αναστάσιου Λεονάρδου, Τατιάνα και Άρη, για την ευγενική κίνησή τους. «Ήταν μια γενναία χορηγία για το δήμο μας. Δημιουργήθηκε μια νέα πολιτιστική υποδομή και εμείς την αξιοποιήσαμε», είπε χαρακτηριστικά.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης δόθηκε τιμητική πλακέτα στους δωρητές και πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις τόσο από την κ. Γιώτα Κασίμη προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κορινθίας, όσο και από τον κ. Γιάννη Λώλο επίκουρο καθηγητή αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η κορδέλα των εγκαινίων που κόπηκε με την συμβολή των δωρητών, σήμανε και την αρχή μιας γιορτής που κράτησε έως το πρωί στην όμορφη πλατεία της Αρχαίας Σικυώνας.

Δείτε αναλυτικά video από την εκδήλωση:

Δημοσίευση: Ιουλίου 12, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Από τα εγκαίνια του Κέντρου Μελετών Αρχαίας Σικυώνας - ΒΙΝΤΕΟ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator