Τα μηδενικά της Ιστορίας

0
Του Γιώργου Μπαλγκά

Όλοι οι άνθρωποι έχουν την τιμή τους. Άλλοι την κουβαλούν στην ψυχή και άλλοι την κρύβουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Τη ζωή των μεν την καθορίζει το αίσθημα αξιοπρέπειας και των δε τα μηδενικά. Νιώθουν ευτυχείς όσο βλέπουν τα μηδενικά να μεγαλώνουν, μέχρι τη στιγμή που σαν τις μαύρες τρύπες του Διαστήματος εκείνα καταπίνουν όλη την ύπαρξή τους. Τι μένει στο τέλος; Τίποτα... Μηδενικά...

Πόσα, λοιπόν, κύριοι της κυβέρνησης; Καθαρά και ξάστερα. Στη γλώσσα που καταλαβαίνετε. Πόσα; Πόσα αξίζει η Ιστορία; Πόσα πιάνει στην πιάτσα των σαράφηδων; Πόσα σας δίνουν για να την ξεπουλήσετε; Τι σας δίνουν για να την πλαστογραφήσετε; Εξηγήστε μας. Εξηγήστε στον λαό. Πείτε για μία και μοναδική έστω φορά την αλήθεια. «Αποδεχόμαστε τη μακεδονική εθνικότητα και τη γλώσσα, διότι μας δίνουν τη ρύθμιση του χρέους», ενδεχομένως. Είναι μια εξήγηση. Τίμια ή πρόστυχη, είναι άλλο ζήτημα. Είναι τόσο τίμια όσο μπορεί να είναι μια συναλλαγή στα Λαδάδικα. «Τόσα δίνω, πόσα θες;»...

Εξηγήστε στους πολίτες της Θεσσαλονίκης, που τους τάζατε εθνική αξιοπρέπεια ότι όσο Μακεδόνες είναι οι ίδιοι, άλλο τόσο είναι και οι γείτονές μας που κατοικούν βορείως των Ευζώνων. Εξηγήστε σε εκείνους που σας ψήφισαν, σε εκείνους που σας πληρώνουν με το υστέρημά τους, από τη Φλώρινα μέχρι την Καβάλα και από τον Πλαταμώνα μέχρι τη Δοϊράνη, ότι η Ιστορία που έμαθαν, όχι μόνο από τα βιβλία αλλά και από τους παππούδες τους, ήταν ένα ψέμα. Ένα ψέμα που κρύβετε πίσω από τον γεωγραφικό προσδιορισμό.

Ναι, λοιπόν. Βόρεια Μακεδονία. Το Μοναστήρι, η Γευγελή, τα Σκόπια ακόμα, είναι στη Βόρεια Μακεδονία. Όμως οι κάτοικοι αυτής της γεωγραφικής έκτασης είναι Σλάβοι και Αλβανοί. Δεν είναι Μακεδόνες. Είναι «citizens of North Macedonia», αλλά όχι «Macedonians». Το «όνομα για όλες τις χρήσεις» δεν μπορεί να έχει εξαιρέσεις. Αλλιώς δεν είναι για όλες τις χρήσεις. Η συμφωνία που ΕΣΕΙΣ διαπραγματευτήκατε είναι ψευδεπίγραφη. Είναι μια απάτη. Με τις υπογραφές Τσίπρα, Κοτζιά και Καμμένου. Με τις υπογραφές όσων στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση. Ολων, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις.

Υπό αυτή την έννοια, κερδίσατε ήδη μια θέση στην Ιστορία. Διότι η Ιστορία δεν ξεχνάει. Ειδικά εκείνους που την εκπορνεύουν.

Εφημ. Φιλελεύθερος
Δημοσίευση: Ιουλίου 13, 2018
LIKE στη σελίδα μας στο FACEBOOK για να είστε πάντα ενημερωμένοι

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Τα μηδενικά της Ιστορίας"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator