Κύριε Κωστούρο, πριν από σας, κάποιοι πλήρωναν για να κάνουν εκδηλώσεις στο Ναύπλιο, όπως η GROHE Π. ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ Α.Ε. το 2001...

0



Οι νεοφερμένοι εξουσιαστές της πόλης του Ναυπλίου, οι περισσότεροι δίχως γνώση της ιστορίας του, βυθισμένοι στην αλαζονεία της προσωρινής καρέκλας τους, με αμετροέπεια και δίχως σεβασμό στο έργο των προκατόχων τους, που πάνω του στηρίζουν τη δική τους ευημερία, αφού ανακάλυψαν τα θέλγητρα της, προσπαθούν να μας πείσουν, ότι αυτή την πόλη, αντί να την πληρώνουν όσοι την χρησιμοποιούν για διάφορες εκδηλώσεις, πρέπει να τους πληρώνει κιόλας.

Και βέβαια αυτοί οι νεοφερμένοι, ανακάλυψαν τη διαφήμιση και προβολή του Ναυπλίου... Πριν από αυτούς, δε γινόταν τίποτα, άσε που δεν ερχόταν επισκέπτης στην πόλη...

Μπορεί αυτά να είναι φαιδρά, υπάρχουν όμως αρκετοί που τα πιστεύουν, ακόμα και από τους ίδιους.

Για να δούμε μια περίπτωση, από τις πολλές, που μια μεγάλη εκδήλωση που πρόβαλλε το Ναύπλιο και έγινε αφορμή να καλλωπιστεί το εγκαταλελειμμένο Μπούρτζι, πληρώθηκε αδρά από μια εταιρεία και ο Δήμος δεν έβαλε δραχμή...

Τέλος Απριλίου 2001, αντιδήμαρχος Ναυπλιέων εγώ με Δήμαρχο τον Κώστα Χαραμή, με φωνάζει ο Νομάρχης Τάσος Σαλεσιώτης στο γραφείο του στη Νομαρχία, όπου μου συστήνει μια κυρία, η οποία ενδιαφέρεται να κάνει μια εκδήλωση για την εταιρεία της στο Ναύπλιο και θέλει να χρησιμοποιήσει και το Μπούρτζι, που είναι η αδυναμία της.

Η κυρία είναι η Πέννυ Σαπουντζή Πρόεδρος της GROHE Π. ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ Α.Ε. της γνωστής εταιρείας ειδών υγιεινής, η οποία μου εξηγεί το σχέδιο της για το γιορτασμό 40 χρόνων της εταιρείας, μου τονίζει ότι όλα τα έξοδα θα είναι της εταιρείας της και το μόνο που ζητούν από το Δήμο Ναυπλίου είναι οι σχετικές άδεις για τις εκδηλώσεις.

Πήγαμε μαζί στο Μπούρτζι, που ήταν σε άθλια κατάσταση, ανήκε στον ΕΟΤ για να μην έχουμε παρερμηνείες, αφού απογοητεύτηκε με αυτό που είδε, πείσμωσε, "μέχρι το τέλος Μαΐου που είναι η εκδήλωση, θα το κάνω αγνώριστο..." μου είπε.

Πράγματι, έτσι και έγινε, ελάχιστα με ενόχλησε και πάντα για κάποιο σοβαρό λόγο, τις τρεις βδομάδες που κράτησαν οι εργασίες.

Δεν ξέρω το ποσό που δαπανήθηκε για το Μπούρτζι και για να φιλοξενηθούν 350 προσκεκλημένοι, που οι περισσότεροι έμειναν στο ΞΕΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ, όπου δόθηκαν και οι δεξιώσεις, ούτε για τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που συνόδευαν το συνέδριο, ξέρω την προβολή που υπήρξε σε Ελλάδα και Γερμανία, όπως και ότι προϊόντα της εταιρείας βαφτίστηκαν με ονόματα από το Ναύπλιο.

Η ίδια η εταιρεία στο ιστορικό της ημερολόγιο αναφέρει:


Αξίζει να διαβάσετε πως προαναγγέλλει την εκδήλωση, ένα μήνα πριν, η εφημερίδα "Αναγνώστης":

Και τι γράφει μια μέρα πριν το γεγονός:


Νομίζω έγινε σαφής και κατανοητή η σημασία τέτοιων εκδηλώσεων που χρηματοδοτούνται από χορηγούς και όχι από χρήματα του Δήμου, οι οποίοι από την πλευρά τους θέλουν να επενδύσουν στο όνομα "Ναύπλιο", όπως έκαναν για χρόνια με το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής η Ballantine's και η ROLEX.

Δεν επιζητώ εύσημα για ότι έκανα στη διάρκεια που υπηρέτησα το Δήμο και την πόλη μου το Ναύπλιο, άλλωστε στη συγκεκριμένη εκδήλωση, έκανα πολύ λίγα σε σύγκριση με αυτά που έκανε η χορηγός κυρία Πέννυ Σαπουντζή, απλά δημοσιεύω το γεγονός για να συνειδητοποιήσουν, παλιοί που ξέχασαν και νέοι που δε γνωρίζουν, ότι το να πληρώνεις, όλους αυτούς που σήμερα "εκμεταλλεύονται" το Ναύπλιο, κάνοντας εκδηλώσεις με Δημοτικό χρήμα, τουλάχιστον δεν είναι εξυπνάδα, με το κόστος των εκδηλώσεων να το πληρώνουν οι Δημότες και μάλιστα με απευθείας αναθέσεις, σε όποιον θέλει ο Δήμαρχος...

Το Brand Name "Ναύπλιο" έχει μεγαλύτερη αξία, από αυτή που νομίζουν οι τωρινοί ένοικοι του Δημαρχείου...

Prefadoros

Στη φωτογραφία, πριν από την εκδήλωση στο Μπούρτζι, η κυρία Πέννυ Σαπουντζή, η Υπουργός Εσωτερικών κυρία Βάσω Παπανδρέου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, συμπολίτης και φίλος Παναγιώτης Βασιλείου και η ταπεινότητα μου.
Δημοσίευση: Ιουνίου 29, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Κύριε Κωστούρο, πριν από σας, κάποιοι πλήρωναν για να κάνουν εκδηλώσεις στο Ναύπλιο, όπως η GROHE Π. ΣΑΠΟΥΝΤΖΗ Α.Ε. το 2001..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator