Στην Καλαμάτα το δεύτερο διεθνές θερινό σχολείο με θέμα «Physical Computing: Sensing and Interacting with the environment»

0

Την 1η Ιουλίου 2018 ξεκινάει τις εργασίες του στην Καλαμάτα, το δεύτερο διεθνές θερινό σχολείο με θέμα

«Physical Computing: Sensing and Interacting with the environment»

(http://summeracademy.sch.gr/2018/ict/) .

Πρόκειται για ενδοϋπηρεσιακή κατάρτιση (άξονας ΚΑ1 του Erasmus+) εκπαιδευτικών Πληροφορικής και άλλων ειδικοτήτων που χρησιμοποιούν τις Νέες Τεχνολογίες, το οποίο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό δίκτυο για την εφαρμογή των Νέων Τεχνολογιών στην Εκπαίδευση Ecomedia (European Community Media, www.ecomedia-europe.net).

Κατά τη διάρκεια των επτά ημερών του Summer Academy 2018, εκπαιδευτικοί από Ελληνικά και ξένα σχολεία, θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τις πλατφόρμες MicroBit, Arduino & Raspberry Pi, για τη διασύνδεση υπολογιστικών συστημάτων με το εξωτερικό περιβάλλον.

Προσκεκλημένοι ομιλητές είναι οι εξής:

Dir Herbert Eile, Πρόεδρος του δικτύου Ecomedia (European Community Media), Wolfsburg, Αυστρία

Dr. Erwin Bratengeyer, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τμήματος Πληροφορικής του Παν/μίου του Δούναβη στο Krems της Αυστρίας

Inga Eiriksdottir, εκπαιδευτικός Πληροφορικής, Ισλανδία

Επιμορφωτές είναι οι Εκπαιδευτικοί Πληροφορικής της Μεσσηνίας:

Τάσος Κλείσας, ΚΕΠΛΗΝΕΤ Μεσσηνίας

Λιανού Ελένη, ΣΔΕ Καλαμάτας

Γιάννης Μιχαλόπουλος, 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας

Ραβάνη Ιωάννα, ΚΠΕ Καλαμάτας

Τσώνης Γρηγόρης, ΓΕΛ Αριστομένη

Νόκας Γεώργιος, 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας

Την οργάνωση του δεύτερου θερινού σχολείου για τις νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, σε συνεργασία με: τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου - μέσω του Γραφείου Σχολικών Συμβούλων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας - και υποστηρίζεται από το Δήμο Καλαμάτας και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση «Φάρις».

Περισσότερες πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα: http://summeracademy.sch.gr/
Δημοσίευση: Ιουνίου 29, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Στην Καλαμάτα το δεύτερο διεθνές θερινό σχολείο με θέμα «Physical Computing: Sensing and Interacting with the environment»"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator