Εθνίκια και καρανίκια και η Μακεδονία πάει περίπατο…

0



Η εθνικόφρων παράταξη δεν θεωρεί το όνομα «Μακεδονία» ιδιοκτησία της Ελλάδας, αλλά ιδιοκτησία δική της. [Ακόμη και για τον Μίκη είπαν, ότι «επέστρεψε» στα «πάτρια εδάφη» της ΕΟΝ!!!!!] Αφού δεν μας έχουν καμία ανάγκη λοιπόν, ας το προστατέψουν μόνοι τους και ας πάρουν μόνοι τους την δόξα. Αν όμως το χάσουν (πράγμα βέβαιο με την στάση τους) θα είναι εξίσου υπεύθυνοι με τα καρανίκια.

Τι είναι αυτές οι «παμμακεδονικές» που αναιρούν την ψήφο του λαού και αποκλείουν τους εκλεγμένους αντιπροσώπους του; [Και μαζί με αυτούς και τους κομματικούς μηχανισμούς, που ξέρουν να μαζεύουν κόσμο.]

Αφελώς, ή εκ του πονηρού, δεν αφήνουν τα κόμματα να πάρουν καθαρή στάση και τους επιτρέπουν να ψελλίζουν δικαιολογίες και δελφικούς χρησμούς; Υπάρχουν δύο τουλάχιστον κόμματα (ΝΔ, ΛΑΕ) που βολεύονται πολύ από αυτόν τον αποκλεισμό (τους ΑΝΕΛ δεν τους λογαριάζω, γιατί η ξεφτίλα τους δεν έχει όρια). Και βέβαια με την εθνοϋστερία τους δεν απέκλεισαν μόνο τα κόμματα, αλλά και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, που δεν νοιώθουν βολικά σε τέτοιο περιβάλλον. Δεν είναι τόσο άσχημο, αλλά αν ακούσω άλλη μια φορά το «Μακεδονία ξακουστή» θα ξεράσω κι όποιον πάρουν τα σκάγια, θα φταίει ο ίδιος…

Το βήμα προς την κατεύθυνση της εθνικής ενότητας, που έγινε με το συλλαλητήριο της Αθήνας, όχι μόνο δεν ολοκληρώθηκε στα 24 συλλαλητήρια, αλλά είχαμε πισωγύρισμα στην εικόνα «κάποιων γραφικών εθνικιστών, που υπάρχουν και στις δύο πλευρές και αντιδρούν στην συμφωνία».

Μία εικόνα εξαιρετικά δυσμενή για τα εθνικά συμφέροντα, όπου τι φαίνεται; Ότι αντιδρούν στο όνομα μόνο η ΧΑ, ο ΛΑΟΣ και κάποιοι ακραιφνείς Ορθόδοξοι. Δηλαδή η εικόνα ακριβώς που θα ήθελαν οι Γερμανοί, οι Σκοπιανοί, οι Τούρκοι και οι άλλοι «φίλοι» μας. Με αυτήν την εικόνα και τα λάβαρα σας θα σώσετε το όνομα αδέλφια; Αν τα καταφέρετε μαγκιά σας και θα σας βγάλω το καπέλο. Αν όχι, θα λέω, ότι είσαστε βαλτοί και εσείς και παίξατε το ύπουλο ρολάκι σας στο ξεπούλημα.

Για τελευταία φορά (πριν από το κράξιμο). Μήπως μας θέλετε κι εμάς, όπως είμαστε; Δεν θα μπούμε στην ΕΟΝ. Και για να μαθαίνετε λίγο ιστορία, ο πρώτος που αντιστάθηκε στο όνομα παραιτούμενος του αξιώματος του, ήταν ο γγ. του ΚΚΕ Γ. Κορδάτος το 1924. [Έναν αιώνα πριν ξυπνήσετε εσείς.]

Συνεπώς κανείς δεν είναι ιδιοκτήτης των εθνικών δικαίων, αλλά αν αισθάνεστε έτσι, τότε εσείς ως νοικοκύρηδες πρέπει να καλωσορίσετε εμάς τους μουσαφιραίους, προσαρμόζοντας την κινητοποίηση περισσότερο στα δικά μας γούστα και λιγότερο στα δικά σας. Αλλιώς βγάλτε τα πέρα μόνοι σας.

ΥΓ. Και μέσα σ` όλα είδαμε και τα σούργελα της πολιτικής, να δηλώνουν «παρούσες». Φόρο τιμής απέτισε και το κτίριο της Βουλής… Ποιο δικαίωμα δεν τους έδωσες ακόμα ρε Μπαλάφα και σκούζουν τα τζέισον αντιγόνια; Όπως βλέπω, μόνο αν μας ντύσουν όλους κολομπίνες, θα ησυχάσουν. Κοίτα κακομοίρη μου, γιατί σε βλέπω να τους παίρνεις στον λαιμό σου. Η κοινωνία της ατέλειωτης ανοχής ένα βήμα απέχει από τα ροζ αστέρια και τα κρεματόρια…

Π. Ρέππας
Δημοσίευση: Ιουνίου 13, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Εθνίκια και καρανίκια και η Μακεδονία πάει περίπατο…"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator