Ειρηνοπωλείον, παραμυθεστιατόριον ο ΣΥΡΙΖΑΣ

0Είδηση-σοκ: Δεν συνορεύουμε με Λουξεμβούργο, Δανία, Ολλανδία και Ελβετία, αλλά με Αλβανία, Βουλγαρία, Σκόπια και Τουρκία!

Kοίτα να δεις και άκου ν’ ακούσεις κάτι περίεργο: εμείς (δηλαδή, όχι ακριβώς, οι πολιτικοί που ψηφίζουμε) θέλουμε πάση θυσία την Τουρκία στο ΝΑΤΟ, στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στη γαλαξιακή αυτοκρατορία και -γιατί όχι;- στη Σούπερ Λίγκα. Η αλήθεια είναι ότι εμείς από μόνοι μας, χωρίς τη μεσολάβηση πολιτικών που υποτίθεται ότι μας εκφράζουν, θέλουμε την Τουρκία κάπου πιο πέρα από την Κόκκινη Μηλιά, τρίτη καταβόθρα της αβύσσου αριστερά, να κάνει παρέα με τα Ορκς και τα Γκόλουμ, τα σπίτια των οποίων η πολεοδομία του Μεγάλου Αλεξάνδρου χαρακτήρισε «κόκκινα» και τα σφράγισε με βουλοκέρι.

Οι πολιτικοί, όμως, που τάχα μου και δήθεν μάς εκπροσωπούν, τους θέλουν σε όλες τις συμμαχίες, διότι έτσι νομίζουν ότι ο Σελτζούκος, ο οποίος κάθεται πάνω στα οστά λαών που έχει γενοκτονήσει, θα σεβαστεί συμμαχίες και συνθήκες και υπογραφές πάνω σε χαρτιά.

Το απόλυτο εγχειρίδιο χειρισμού των εξωτερικών σχέσεών μας με τους γείτονες το έχουμε, αλλά δεν το διαβάζουμε, κι, αν το διαβάζουμε, δεν το πολυπιστεύουμε (παρόλο που είναι το μόνο που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία): είναι τα απομνημονεύματα που υπαγόρευσε ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης στον Γεώργιο Τερτσέτη και τιτλοφορείται «Διήγησις συμβάντων της ελληνικής φυλής».
Εκεί ο αιώνιος αρχιστράτηγός μας εξηγεί καλά το όνειρο της ελληνοτουρκικής φιλίας - μια… φιλία που είναι τόσο αληθινή όσο και η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ από τον αδάμαστο Αλέξη, που βάρεσε τον ζουρνά του Βαρουφάκη και χόρεψαν οι αγορές.

Κι ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα, που επί χρόνια σφύριζε αδιάφορα για τους εθνικισμούς των γειτόνων -όποτε δεν τους ενθάρρυνε- και καταδίκαζε τον ελληνικό, κυβερνά. Κι έχει απέναντι τον απόγονο των γενοκτόνων, που θέλει να κάνει τα ίδια στους απογόνους των γενοκτονημένων. Και θα πατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ ένα κουμπί και τον πληθυσμό, που επί χρόνια κοίμιζε και εκπαίδευε για τον ρόλο του αμνού, θα τον κάνει πάνθηρα; Και, άμα λάχει, θα πάει πόλεμο; Με Φίλη και Τασία και Κουβέλη;

Αναρωτώμεθα εμείς οι τζογαδόροι ένα τέτοιο σενάριο τι σόι απόδοση θα έδινε στο κουπόνι του Στοιχήματος…

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία
Δημοσίευση: Απριλίου 03, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Ειρηνοπωλείον, παραμυθεστιατόριον ο ΣΥΡΙΖΑΣ"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator