Σου δίνουμε τη Novartis, μας δίνεις τη Μακεδονία

0



Δεν ξέρουμε αν το καταλάβατε αλλά μέσα σε μία ομιλία ο Τσίπρας κατάφερε να «χώσει» τα δύο πιο καυτά θέματα των τελευταίων ετών. Το «Μακεδονικό» και την υπόθεση της Novartis.
Για το δεύτερο είπε τα γνωστά περί ηθικής της αριστεράς κι ότι όλα θα βγουν στο φως.
Για το πρώτο είπε αυτό που οι περισσότεροι Έλληνες δεν αποδέχονται. Ότι δηλαδή θα ξεπουλήσει το όνομα Μακεδονία κι ότι αυτοί που λένε το αντίθετο είναι εκτός πραγματικότητας.

Εκτός πραγματικότητας εκατοντάδες χιλιάδες που αντιδρούν στην εγκληματική εξωτερική πολιτική του Τσίπρα κι όχι αυτός που έβλεπε οράματα και είχε αυταπάτες σαν κι αυτές που κόστισαν στην Ελλάδα 200 δισ. Αλλά μιλάει κανείς για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο που έγινε ποτέ;

Η χθεσινή ομιλία η οποία είχε και «Μακεδονικό» και Novartis ενδεχομένως να δείχνει τι ακριβώς έχει κάνει ο Τσίπρας. Πολύ φοβούμαστε ότι ο συμψηφισμός είναι εδώ και είναι τραγικός για τη χώρα μας.

Έβαλε στη ζυγαριά το όνομα της Μακεδονίας και από την άλλη το σκάνδαλο με τα φάρμακα κι έκανε το deal του. Κι αναρωτιόμαστε τι είδους συμφωνία έκανε με τους Αμερικανούς αλλά και με τους Ευρωπαίους που θέλουν να ξεμπερδεύουν με τα Βαλκάνια, ακόμη κι αν η λύση είναι επώδυνη για την Ελλάδα. Δεν τον νοιάζει τον Τσίπρα κάτι τέτοιο. Πήρε από το FBI τα στοιχεία για τη Novartis και από τις Βρυξέλλες μια πιο χαλαρή στάση για την οικονομία.

Και πρόσφερε στο πιάτο το όνομα της Μακεδονίας. Και ποιος ξέρει τι άλλο.
Το μισό Αιγαίο;
Την ΑΟΖ;
Το Κυπριακό;
Ή μήπως τη Θράκη που να είστε σίγουροι ότι θα είναι το επόμενο μεγάλο χτύπημα;

Μακάρι να βγούμε ψεύτες αλλά πολύ φοβούμαστε ότι έχει γίνει ένας απίστευτος συμψηφισμός. Η Αριστερά δίνει τα εθνικά θέματα που έτσι κι αλλιώς δεν πιστεύει και παίρνει αυτά που χρειάζεται για να μείνει χρόνια στην εξουσία. Τη διάλυση του παλαιού πολιτικού συστήματος που βαρύνεται με πολλές αμαρτίες και την διαχειρίσιμη προοπτική μιας οικονομίας που έπιασε πάτο και κάποια στιγμή θα ανακάμψει.

Δεν το λες και κακό deal για τον Τσίπρα προσωπικά και τον ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα. Δεν θα τους χάλαγε καθόλου να μείνουν κι άλλα χρόνια στην εξουσία χωρίς ουσιαστικό αντίπαλο.

Μπορεί αυτά να είναι πολιτικά παιχνίδια και μάλιστα έξυπνα. Μπορεί στο πρόσωπο του Τσίπρα Αμερικανοί κι Ευρωπαίοι να βλέπουν τον ιδανικό συνεργάτη αφού είναι το καλύτερο δουλάκι τους. Όμως, στην ελληνική κοινωνία τι συμβαίνει;
Είναι σε θέση να χωνέψει μια αντιπατριωτική στάση, έναν αντεθνικό συμψηφισμό που θα δημιουργήσει τετελεσμένα;

Μπορεί το πολιτικό σύστημα να είναι ανίκανο να αντιδράσει.
Μπορεί όμως ο ελληνικός λαός να τα δεχθεί όλα αυτά;

AntiNews
Δημοσίευση: Μαρτίου 13, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "Σου δίνουμε τη Novartis, μας δίνεις τη Μακεδονία"

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator