ΝΑΥΠΛΙΟ: Το ιλιγγιώδες ποσό 1.300.000 Ευρώ, διατέθηκε με απευθείας αναθέσεις από το Δημήτρη Κωστούρο το 2017...

0Έχετε αναρωτηθεί, πόσοι σήμερα στην Ελλάδα, έχουν τη δυνατότητα, παρακάμπτοντας εύκολα τους αδύναμους τυπικούς περιορισμούς, να μοιράζουν σε όποιους θέλουν εκατομμύρια Ευρώ και μάλιστα χρήμα που δεν είναι δικό τους και ανήκει στους Δημότες;

Οι Δήμαρχοι μόνο, παράδειγμα ο δικός μας Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος, μέσα σε ένα χρόνο το 2017, έδωσε με απευθείας αναθέσεις 1.304.572 Ευρώ.

Θα πει κάποιος και ο ίδιος ο Δήμαρχος, "μα αφού είναι νόμιμες, γιατί φωνάζεις";

Πρώτον γιατί υπάρχει τεράστια σπατάλη, σε όλες τις αναθέσεις πάνω από 2.000 ή έστω 5.000 Ευρώ θα μπορούσε να γίνεται πρόχειρος διαγωνισμός και διαπραγμάτευση και το όφελος να είναι τουλάχιστον 10% για το Δήμο.

Δεύτερον γιατί υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι προμηθευτές που τους δίνονται αποκλειστικά σχεδόν όλες οι προμήθειες, με ότι αυτό σημαίνει.

Τρίτον, γιατί υπάρχει μια ολόκληρη προσπάθεια από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, το κόστος των προμηθειών, ανά απευθείας ανάθεση, να μην ξεπερνά το όριο των 24.800 Ευρώ, που έχει δικαίωμα ο Δήμαρχος, αλλά και οι Πρόεδροι των Δημοτικών Επιχειρήσεων να αναθέτουν, με αποτέλεσμα εντελώς διαφορετικές μελέτες, με διαφορετικό αντικείμενο, να ταυτίζονται στα ποσά πληρωμής, κάτι που προσωπικά το θεωρώ κοροϊδία και μειωτικό για το προσωπικό του Δήμου.

Τέταρτον, ο επηρεασμός επαγγελματιών και συμπολιτών μας, τη δύσκολη οικονομικά περίοδο που περνάμε όπου και τα 100 Ευρώ αποκτούν ιδιαίτερη αξία, είναι εύκολη η ρουσφετολογική εκμετάλλευση των αναθέσεων, ακόμα και αν αυτή δεν επιδιώκεται άμεσα.

Πέμπτον, η απώλεια του μέτρου και η ψευδαίσθηση της παντοδυναμίας της εξουσίας και μέσω του ελέγχου της τοπικής οικονομίας, όταν μόνο από απευθείας αναθέσεις, χωρίς τους διαγωνισμούς, τις εργασίες, τα ελαστικά, τα ανταλλακτικά, τα καύσιμα, τις ζημιές και τόσες άλλες δαπάνες, "μοιράζονται" πολύ πάνω από 1.800.000 Ευρώ το χρόνο, από Δήμαρχο και Προέδρους, οδηγούν σε αυταρχισμό και στρέβλωση της συμμετοχικής διαδικασίας που είναι η βάση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Έκτον, ο πειρασμός της αύξησης, δεν αρκείται η εξουσία με αυτά που έχει, θέλει όλο και περισσότερα, να επεκτείνει την επιρροή της όλο και περισσότερο, έτσι, προστίθενται και άλλες εκδηλώσεις και άλλες δράσεις που δεν προσφέρουν τίποτα ουσιαστικό στο Δημότη, δε λύνουν κανένα πρόβλημα, όμως τα χρήματα φεύγουν.

Έβδομο και κυριότερο κατά τη γνώμη μου, όταν ένας Δήμαρχος, εκτός των πολλών υποχρεώσεων και καθηκόντων, των τυπικών και ουσιαστικών χρονοβόρων διαδικασιών που απαιτούν την παρουσία του, ασχολείται καθημερινά με τις εκατοντάδες αναθέσεις, πέρα από τις σοβαρότερες οικονομικές υποθέσεις, είναι αυτονόητο ότι δε του μένει χρόνος για οτιδήποτε άλλο.

Είναι μια απάντηση αυτό, στο γιατί δεν έχει προτείνει ή δεν έχει δώσει, σε τίποτα λύση, στο γιατί δεν μπορεί να προχωρήσει κανένα σοβαρό έργο ο Δημήτρης Κωστούρος.

Αναλώνεται στην εικόνα που ακριβοπληρώνουμε οι Δημότες και στο πως θα εδραιώσει περισσότερο την εξουσία του, για την καρέκλα του δηλαδή...

Θα συνεχίσω βέβαια με το θέμα, γιατί πιστεύω ότι θα είναι ο πρωταγωνιστής των επόμενων Δημοτικών εκλογών.

Θα δούμε πως και ποιοι επαγγελματίες ευνοούνται και το παραμύθι περί των ανθρώπων που φέρνουμε για να τονώσουμε την τοπική οικονομία και τους πληρώνουμε εμείς τα έξοδα παραμονής τους...

Θα δούμε και τις απευθείας αναθέσεις του ΔΟΠΠΑΤ, του ΔΟΚΟΙΠΑΝ, της ΔΕΥΑΝ και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου για να έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα των απίθανων ποσών που φεύγουν και που πάνε, μόνο με την απόφαση των Προέδρων των νομικών Προσώπων του Δήμου Ναυπλιέων

Prefadoros

Υ.Γ. Τα στοιχεία είναι καταγεγραμμένα λεπτομερώς από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
Δημοσίευση: Μαρτίου 12, 2018

0 Σχόλια για την ανάρτηση: "ΝΑΥΠΛΙΟ: Το ιλιγγιώδες ποσό 1.300.000 Ευρώ, διατέθηκε με απευθείας αναθέσεις από το Δημήτρη Κωστούρο το 2017..."

Όποιος πιστεύει ότι θίγεται από κάποια ανάρτηση ή θέλει να απαντήσει αρκεί ένα απλό mail στο parakato.blog@gmail.com να μας στείλει την άποψή του για δημοσίευση ή επανόρθωση. Οι αναρτήσεις αφορούν αποκλειστικά πρόσωπα και καταστάσεις με δημόσιο χαρακτήρα και δεν αναφέρονται στην προσωπική ζωή κανενός που σεβόμαστε απολύτως. Δεν έχουμε προηγούμενα με κανέναν, δεν κρατάμε επόμενα για κανέναν.

Τα θέματα των αναρτήσεων δεν εκφράζουν απαραίτητα και τις απόψεις των διαχειριστών και των συντακτών του ιστολογίου μας. Τα σχόλια εκφράζουν τις απόψεις των σχολιαστών και μόνο αυτών.

Σχόλια που περιέχουν ύβρεις ή απρεπείς χαρακτηρισμούς διαγράφονται κατά τον έλεγχο από την ομάδα διαχείρισης. Ευχαριστούμε.

 
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Copyright © 2010 | ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ | ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ | Converted by: Parakato administrator